Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ
Κινητοποιήσεις κατά του επιχειρούμενου εγκλήματος

Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε χτες συμβολική κατάληψη των εισόδων του εργοταξίου. Την επανεξέταση των κυβερνητικών αποφάσεων, ζητά με ερώτησή του ο Δήμος Κουμπούρης

Τη συμβολική κατάληψη των εισόδων του αεροδρομίου των Σπάτων τις αμέσως επόμενες μέρες αποφάσισε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Δήμων της Μεσογαίας. Επίσης, αποφασίστηκε μαζική κάθοδος των κατοίκων της περιοχής στην Αθήνα σε περίπτωση που αιφνιδιαστικά την επόμενη βδομάδα η κυβέρνηση υπογράψει τη σύμβαση για το νέο αερολιμένα.

Στη συζήτηση που έγινε επισημάνθηκε από πολλούς ομιλητές η ανάγκη να καταγγελθούν οι πολιτικοί υπεύθυνοι αυτής της καταστροφής. Εχουν καταγγελθεί από πολλές μαζικές οργανώσεις και τους δήμους της περιοχής και έχουν τεκμηριωθεί με στοιχεία οι δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα προκύψουν από την κατασκευή του νέου αεροδρομίου. Από πολλούς ομιλητές επισημάνθηκε για άλλη μια φορά ότι η περιοχή θα υποβαθμιστεί. Ανάμεσα στα άλλα η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να επιδιωχτεί τις αμέσως επόμενες μέρες συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, ο οποίος θα κληθεί να συμμετάσχει σε ανοιχτή συγκέντρωση των κατοίκων των Σπάτων. Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί επίσης το νεοεκλεγμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο να τοποθετηθεί επί του θέματος. Αποφάσισε τέλος, να εξετάσει την προοπτική διεξαγωγής δημοψηφίσματος στους δήμους και τις κοινότητες της Μεσογαίας.

Στη Βουλή

Στο μεταξύ, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Δήμος Κουμπούρης, θέτει το θέμα της αναγκαιότητας επανεξέτασης της κυβερνητικής απόφασης, με δεδομένες τις αντιδράσεις και τις τεκμηριωμένες προτάσεις των κατοίκων και των μαζικών φορέων.

Οπως επισημαίνει, οι αντιτιθέμενοι φορείς με τεκμηριωμένα στοιχεία αποκρούουν την πρόθεση για εγκατάσταση αεροδρομίου στα Σπάτα και έχουν προτάσεις για την εγκατάστασή του σε άλλη περιοχή, ώστε να αποφευχθεί η επιβάρυνση στην περιοχή αλλά και συνολικότερα του λεκανοπεδίου. Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση μέχρι σήμερα αγνοεί τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και τους λόγους που επιβάλλουν τη μη εγκατάσταση του αεροδρομίου στα Σπάτα. Παράλληλα τονίζει ότι, παρά τις προηγούμενες δεσμεύσεις της, προχωρά με αδιαφανείς διαδικασίες σε συμφωνία με γερμανική εταιρία και από τα στοιχεία που μέχρι σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκύπτει ότι πρόκειται για μια συμφωνία αποικιακού χαρακτήρα και ουσιαστικά παραχωρεί λειτουργίες του κράτους σε πολυεθνικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ