Πέμπτη 2 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Στο περίμενε" οι μαθητές νυχτερινών
  • Ακαρπη άλλη μια συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών υπουργείων.
  • Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΚΝΕ στο Νυχτερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Αιγάλεω

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα έγινε την Τρίτηη συνάντηση εκπροσώπων των μαθητών νυχτερινών σχολείων με την τριυπουργική επιτροπή (Παιδείας, Εργασίας και Εθνικής Αμυνας) που συστήθηκε για να δώσει λύσεις στα προβλήματα της νυχτερινής εκπαίδευσης.

Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού των μαθητών Νυχτερινών Σχολείων Αθήνας καταγγέλλουν ότι στη συνεδρίαση δεν παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας (οι μαθητές ζητούν άδεια με αποδοχές στις εξετάσεις) ενώ για το θέμα της αναβολής στράτευσης για τους εργαζόμενους μαθητές νυχτερινών σχολείων δε δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση.

Στο μεταξύ, κοντά στους μαθητές του Νυχτερινού Γυμνασίου και Λυκείου Αιγάλεω βρέθηκε προχτές η ΚΝΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας ενάντια στην ανεργία. Με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Σοφιανό, αντιπροσωπεία της Οργάνωσης επισκέφτηκε το σχολείο και συζήτησε με τους μαθητές. Μεταφέροντας την εμπειρία τους από τους χώρους δουλιάς, οι μαθητές μίλησαν για τη συνεχή απειλή απόλυσης που υπάρχει στους εργαζόμενους και έχει σαν αποτέλεσμα να μην πλησιάζουν οι νέοι τα σωματεία. "Αν μιλήσεις για τήρηση των συλλογικών συμβάσεων, έφυγες. Είτε σου αρέσει, είτε όχι", ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια μιας μαθήτριας. "Η εμπειρία μού έχει πει ότι αν είσαι και πολύ συνειδητοποιημένος υπάρχει απειλή απόλυσης", είπε μια άλλη, ενώ στο ερώτημα αν είναι εργαζόμενοι, πολλοί απαντούσαν "μια εργαζόμενος, μια άνεργος".

Σε ό,τι αφορά την οργάνωση των νέων εργαζόμενων και την πάλη μέσα από τα σωματεία, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ μιλώντας στους μαθητές τόνισε ότι "αυτό που μας ανήκει πρέπει να παλέψουμε για να το αποκτήσουμε. Δεν προτείνουμε το ρουσφέτι. Το ζήτημα είναι πώς θα παλέψουμε όλοι μαζί μέσα από τα σωματεία, τα 15μελή και τις μαθητικές κοινότητες". Ενας μαθητής μετέφερε την εμπειρία του από το σωματείο του τονίζοντας ότι κατέφυγε στο σωματείο επειδή ο εργοδότης του δεν τηρούσε το ωράριο, τα ένσημα και ύστερα από επέμβαση του σωματείου έγινε αυστηρός έλεγχος για όλο το προσωπικό της επιχείρησης όπου δούλευε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ