Πέμπτη 2 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΛΩΝΑΣ
Δε δέχονται παιχνίδια στην πλάτη τους

Οι κάτοικοι απέκλεισαν, την Τρίτη, για τέσσερις ώρες τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ

Την αντίδρασή τους στην κυβερνητική ανακολουθία που δεν παραμερίζει τις πολιτικές σκοπιμότητες και δε δίνει λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής εξέφρασαν οι κάτοικοι του Δήμου Αυλώνα, οι οποίοι απέκλεισαν την Τρίτη για τέσσερις ώρες τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ στο σταθμό του Αυλώνα.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι του Αυλώνα διαμαρτύρονται για την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, να αλλάξει τη βαθμολογημένη σειρά των περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής για την εγκατάσταση Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) και να φέρει τον Αυλώνα από την τελευταία θέση στην πρώτη.

Η διαμαρτυρία των κατοίκων ήρθε δικαιολογημένα, αφού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, εδώ και πολύν καιρό, καθυστερεί να δώσει συγκεκριμένη λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων, λόγω των πιέσεων που δέχεται από τοπικούς κομματικούς παράγοντες και αλλάζει συνέχεια την επιλογή για το πού θα εγκατασταθούν τελικά οι δύο νέες ΟΕΔΑ στην Αττική.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αυλώνα μίλαγε για επ' αόριστον αποκλεισμό των σιδηροδρομικών γραμμών. Η ισχυρή παρουσία, όμως, της Αστυνομίας στον τόπο του αποκλεισμού και οι πρόσθετες πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ λίγο έξω από την πόλη μαζί με την πίεση των δύο εισαγγελέων που απειλούσαν να επέμβουν, οδήγησαν μετά από τέσσερις ώρες το ΔΣ να αποφασίσει την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα της ευρύτερης περιοχής θα συνεδριάσει σήμερα, για να αποφασίσει τις νέες κινητοποιήσεις που θα γίνουν. Η πρόταση που υπάρχει - κυρίως από την πλευρά του Δήμου Αυλώνα - είναι ο αποκλεισμός της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας την Κυριακή το πρωί.

Ο δήμαρχος του Αυλώνα, Δημήτρης Κυριακού, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ παίζει παιχνίδι εις βάρος του Αυλώνα, ενώ έκανε λόγο για διαπλεκόμενα πολιτικά συμφέροντα που έφεραν τον Αυλώνα από την τελευταία θέση στην πρώτη.

Στην κινητοποίηση παρευρέθη και ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος δήλωσε στο "Ρ" ότι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων είναι δικαιολογημένες και κατήγγειλε την κυβέρνηση για ανακολουθία και για πολιτικάντικα παιχνίδια στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.

  • Σε νέο προειδοποιητικό κλείσιμο της χωματερής, από το Σάββατο μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, θα προχωρήσει ο Δήμος Ανω Λιοσίων, καθώς δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί και χωροθετηθεί οι άλλοι δύο χώροι διαχείρισης απορριμμάτων στη Βόρεια και Νότια Αττική. Συνέντευξη Τύπου για το θέμα αυτό, καθώς και την ανακολουθία της κυβέρνησης στο θέμα της χωροθέτησης των χώρων υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων, δίνει σήμερα, στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΤΕΔΚΝΑ (Χαριλάου Τρικούπη 24) ο δήμαρχος Ανω Λιοσίων Ν. Παπαδήμας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ