Πέμπτη 2 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μάχη ζωής...

Δεν είμαστε μεις, που θ' αμφισβητήσουμε τις πρωθυπουργικές ταξιδιωτικές επιδόσεις! Οι υπερατλαντικές επισκέψεις θα επιβοηθήσουν την περαιτέρω πολιτική του σταδιοδρομία! Οπως επικουρικές, στις προσωπικές του επιδιώξεις, θα σταθούν και οι επικοινωνίες του, με παράγοντες της Εσπερίας... Εκείνοι, που ζηλεύουν τη "δόξα" του ανήκουν στο αυτό έμπεδο! Και ιδιαίτερα όσοι επικολλούν στο πέτο της στολής τους την ετικέτα των "προεδρικών", φέρονται αντιμαχόμενοι τον "Γιαπωνέζο". Πρόσθετη αιτία, στην έκδηλη ασυμπάθειά τους, η "πολυπραγμοσύνη" του, κατά τις επαφές του στην αλλοδαπή. "Κάρφος στους οφθαλμούς" τους η συχνότητα των πτήσεων, που έρχεται σε άμεση σύγκριση με την επίμονη στατικότητα του προκατόχου του στο θώκο. Γιατί ο ιδρυτής του πολιτικού σχηματισμού, στον οποίο ανδρώθηκε και ο σημερινός διάδοχός του, διέθετε μεν ευρυτέρα εμβέλεια και στο εξωτερικό, αλλά οι συνθήκες υγείας εμπόδιζαν τις μετακινήσεις του. Και το αμετατόπιστο αυτό στοιχείο που προσφέρεται στην εκμετάλλευση από τους "ανανεωτικούς", εξαγριώνει τους"αυλικούς" της Εκάλης. Οι τελευταίοι με τη σύμπραξη και της φιλοδοξίας μερικών της ανώτερης βαθμίδας του στελεχικού υλικού, είναι οι.... "καταδότες" των κενών περιεχομένου "επιτευγμάτων" της κουστωδίας Σημίτη!

Οχι πως τα βέλη της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέχουν ολιγότερο "δηλητήριο"! Ο φθόνος και σ' αυτό το στρατόπεδο, περισσεύει. Αλλά τι μας χρειάζονται οι περιττολογίες, προκειμένου να διαπιστωθεί η αποτυχία; Αλλωστε, δεν υπάρχουν αμφιβολίες για το μηδενικό αποτέλεσμα και του νέου κυβερνητικού σχήματος, που πηγάζει από την πωρώδη ΠΑΣΟΚική δεξαμενή! Το "κοινωνικό πρόσωπο", που πομπωδώς επαγγέλλοντο, προ της ανάληψης της εξουσίας, ουδαμώς εθεάθη. Τουναντίον τ' αγαθά ανέπτυξαν ανοδική ταχύτητα, ο πληθωρισμός, για του οποίου τη... μελλοντική συρρίκνωση τόση μελάνη διατέθηκε από τις γραφίδες των φιλοκυβερνητικών εντύπων, καλπάζει προς το διψήφιο νούμερο. Ενώ τα μειδιάματα των οικονομικών "εγκεφάλων", αν δεν μεταβλήθηκαν σε γκριμάτσες, μοιάζουν πια, με γελοιογραφικές παραστάσεις. Και δεν προκαλούν τον γέλωτα του εργαζόμενου και του μικρομεσαίου επαγγελματία. Δημιουργούν αισθήματα ασυγκράτητης απέχθειας. Ακόμα και το ψωμάκι, το τόσο περιφρονημένο, από τους προνομιούχους και τις σύγχρονες Αντουανέτες, τείνει να... απογειωθεί! Ακολουθεί το βηματισμό του δρομέα που προσεγγίζει τη στροφή, η οποία δεν ελέγχεται, πλέον, από την ορατότητα.

Με τα δεδομένα των διαταγών, που καταφθάνουν από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, τα παίγνια της δικαιοδοσίας τους δεν έχουν περιθώρια αλλαγής πορείας. Η βαρύτητα των οργάνων τους μεταφέρεται στους ώμους του κοσμάκη. Κι αν δε συντονιστούν οι λαϊκές αντιδράσεις και δεν ταυτιστούν σε κινητοποιήσεις κοινής συνισταμένης οι αγωνιστικές προσπάθειες των μεμονωμένων κλάδων, θα πέσουν στο κενό. Μόνον οι εκδηλώσεις ενοποιημένων όλων εκείνων, που δέχονται μαστιγώσεις της αδικίας, θα αποφέρουν θετικό αποτέλεσμα. Και ανάμεσά τους οι άνεργοι, που στη μεγίστη πλειοψηφία τους, είναι νέοι. Τα βλαστάρια, που θ' ανθοφορήσουν και θα δώσουν καρπούς στην πάλη για την πρόοδο, εκφράζουν την ελπίδα μας. Το "αύριο" από αυτούς περιμένει. Και το "σήμερα" τους θέλει πρωτοπόρους. Η θέση των σημαιοφόρων τους καρτερεί... Τη δικαιούνται. Και ασφαλώς θα την τιμήσουν, αρκεί να εγκολπωθούν την υψίστης σημασίας αποστολή τους. Να μην αφεθούν έρμαια στην πονηρή βούληση των ερπετών των καπιταλιστών. Οι "διερμηνείς" των... γραφών του Μάαστριχτ δε διαφέρουν της ευτέλειας των εθελοντών παρακεντέδων. Και οι μεταξύ τους "αντιθέσεις", αν δεν υπαγορεύονται από συμπαιγνία, επιτάσσονται από το πνεύμα της ιδιοτέλειας, που υπηρετεί, αποκλειστικά, το "καρτέλ" του κεφαλαίου! Πολύμορφες, πολύχρωμες και τεχνουργικά αριστοτεχνικά στημένες οι παγίδες τους. Μην τις πατήσετε! Τα δόκανά τους αιχμαλωτίζουν και καταρρακώνουν τα θύματα. Εγρήγορση και ετοιμότητα, για τη μάχη ζωής... Ο ύμνος του Μάη!

Ο Συνάδελφος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ