Πέμπτη 2 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
"Εκρήγνυνται" τα προβλήματα

Σε "μπούμεραγκ" μεταβλήθηκε το ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο, που επιχείρησε να συγκαλέσει προχτές ο δήμαρχος Κορυδαλλού Στ. Χρήστου.Απέτυχε να ωραιοποιήσει και να διασκεδάσει σε αυτό, όπως ήθελε, τον απόηχο του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, που είχαν πραγματοποιήσει πρόσφατα οι 11 δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας μαζί με δύο μέλη της πλειοψηφίας, για να πάρουν αποφάσεις για δέκα καυτά προβλήματα της πόλης, που δημιούργησε η δημοτική αρχή.

Ενα νέο σοβαρό πρόβλημα, που φόρτωσε στον Κορυδαλλό ο δήμαρχος, στάθηκε η αφορμή για να μετατραπεί σε πραγματικό πεδίο μάχης το δημοτικό συμβούλιο και τελικά να διακοπεί μετά τη συμπλοκή (! ) κατοίκων με το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, που τον στηρίζουν.

Αμέσως μετά την εκτόνωση της κατάστασης, ο Χρήστου κατήγγειλε εν θερμώ τους κατοίκους ως δήθεν "εγκάθετους συμβούλων της μειοψηφίας και εκδότριας τοπικής εφημερίδας", ενώ σε νεότερη χτεσινή ανακοίνωσή του, τους... μετονόμασε σε "αγανακτισμένους πολίτες αντιπολιτευόμενων κύκλων", οι οποίοι προσπαθούν να σταματήσουν το έργο του και μάλιστα τη δέσμευση οικοπέδων για να φτιάξει στην πόλη σχολεία.

Ξέχασε μόνο να αναφέρει ότι μέσα στα συγκεκριμένα οικόπεδα βρίσκονται τα σπίτια των... κατά το δήμαρχο "εγκάθετων" κατοίκων. Ξέχασε επίσης πως σε προηγούμενη συνεδρίαση, είχε υποκλέψει ουσιαστικά την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για τη δέσμευσή τους, αφού εμφάνισε ως επείγον το θέμα χωρίς να δώσει κανένα στοιχείο για τα οικόπεδα, παρά εγγυήθηκε προσωπικά ότι δεν υπήρχαν σπίτια σ' αυτά... Αποδείχτηκε όμως στη συνέχεια ότι στα περισσότερα οικόπεδα υπάρχουν μονοκατοικίες, διώροφα σπίτια, ακόμη και πολυκατοικίες! Κάποια από αυτά μάλιστα βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω στην... πλατεία Ελευθερίας.

Ετσι προχτές οι κάτοικοι, που θίγονται από τις σχετικές δεσμεύσεις, ζήτησαν να συζητηθεί επειγόντως εκτός ημερησίας διάταξης και να επανεξεταστεί το θέμα, αλλά ο δήμαρχος το αρνήθηκε πεισματικά με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγκρουση. Τότε δε δίστασε να δείξει ως ηθικό αυτουργό τη μειοψηφία και να χαρακτηρίσει τους Κορυδαλλιώτες ως εγκάθετους. Απέφυγε και πάλι να παρατηρήσει πως οι συμπλεκόμενοι και μάλιστα οι πλέον ένθερμοι, ήταν από τη μια μεριά "σύντροφοί" του στην Τομεακή Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Κορυδαλλού, που έβλεπαν τα σπίτια τους να δεσμεύονται και από την άλλη δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ που τον υποστηρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ