ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ 1-0
Τους χόρεψε "καλαματιανό"

Με κορυφαίο τον Φραντζέσκο η Εθνική πέρασε με επιτυχία και το χτεσινό τεστ στην Καλαμάτα. Αρεσαν οι "ρεζέρβες"

Απόλυτα ικανοποιητικό ήταν το δεύτερο φετινό τεστ της εθνικής ομάδας. Χτες στην Καλαμάτα και νίκησε τη Ρουμανία και έπαιξε καλά. Το τελικό 1 - 0 την αδικεί, αφού ήταν ανώτερη σε όλο τον αγώνα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έχασε πληθώρα ευκαιριών για να πετύχει περισσότερα τέρματα.

Στο διάστημα αυτό με πρωτεργάτη τον Φραντζέσκο η ελληνική ομάδα, τουλάχιστον στα πρώτα είκοσι λεπτά, έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο.

Μόλις στο 20 οι Ρουμάνοι επισκέφθηκαν την εστία της για πρώτη φορά και αφού νωρίτερα είχαν δοκιμάσει πολλούς κινδύνους και είχαν δεχτεί το γκολ. Το γκολ πέτυχε στο 15 ο Τσαλουχίδης μετά από ωραία μπαλιά του Φραντζέσκου.Ο άσος του ΟΦΗ ήταν ο κορυφαίος της συνάντησης στο 45λεπτο που αγωνίστηκε. Δημιουργός κάθε καλής επιθετικής προσπάθειας και μαχητής στις μονομαχίες της μεσαίας γραμμής. Το ασυνήθιστο γι' αυτόν ομαδικό πνεύμα, καταγράφεται σαν ένα από τα μεγαλύτερα κέρδη του Κώστα Πολυχρονίου.Στα κέρδη και η ανάκαμψη του Τουρσουνίδη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που μετράει έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια από τον πάγκο της Εθνικής, αιφνιδίασε. Ξεκίνησε με περισσότερες αλλαγές από εκείνες που είχε προαναγγείλει. Η συμμετοχή των Φραντζέσκου - Βρύζα,αντί των Αλεξανδρή - Μαχλά στην αρχική ενδεκάδα ήταν έκπληξη. Εμπνευση που απέδωσε καρπούς. Στην επανάληψη χρησιμοποίησε σταδιακά όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, κρατώντας σε ολόκληρο το 90λεπτο μόνο τους Βλάχο - Ζαγοράκη,που επίσης διακρίθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ομάδα του δεύτερου ημιχρόνου, παρότι είχε στις παραγωγικές θέσεις της σύνθεσής της τους θεωρούμενους βασικούς Νιόπλια, Τουρσουνίδη, Αλεξανδρή, Μαχλά,δεν κατάφερε να ασκήσει ανάλογη πίεση, ούτε να σκοράρει. Διατήρησε ωστόσο την υπεροχή και ουσιαστικά δεν κινδύνευσε.

Η Ρουμανία του Ιορντανέσκου,που αγωνίστηκε με ελάχιστους και δευτεροκλασάτους μουντιαλικούς, όπως τους Πρινέα, Παντούρου, Παπούρα,καθώς επίσης και με τους βετεράνους Λάκατους, Τιμόφτε,δεν ικανοποίησε.Το γήπεδο του Μεσσηνιακού ήταν κατάμεστο από περίπου 6.000 θεατές, που χειροκρότησαν θερμά την εθνική ομάδα. Εκτός γηπέδου έμειναν πάνω από 2.000 άνθρωποι.

ΕΛΛΑΔΑ: Ατματζίδης (46 Καρκαμάνης), Αποστολάκης (46 Τουρσουνίδης), Κασάπης (46 Σακελλαρίδης), Καλιτζάκης (63 Νταμπίζας), Βλάχος, Τσαλουχίδης (50 Καρασαββίδης), Ζαγοράκης, Κωστής (46 Νιόπλιας), Βρύζας (46 Μαχλάς), Τσάρτας (46 Πουρσανίδης), Φραντζέσκος (46 Αλεξανδρής).

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Πρινέα (80 Πρέπα), Κοντούρα (46 Μίχαλι), Μπατρίνου (46 Νικουλέσκου), Ματέι, Γκίλκα, Ντόμπρος (46 Κιρστέα), Λάκατους (46 Βλαντόιου), Κλαϊονέβου, Παπούρα, Παντούρου (53 Σπίνγκα), Τιμόφτε (73 Ντιλβάν).

Πολυχρονίου: "Απόλυτα ικανοποιημένος"

Μετά τον αγώνα ο Κώστας Πολυχρονίου δήλωσε: "Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και από τη νίκη και από τη συνολική εμφάνιση. Η εθνική μας ομάδα αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται ένα πολύ καλό σύνολο. Οσο περισσότερα παιχνίδια δίνουμε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε στον τομέα αυτό". Ο Ρουμάνος τεχνικός Ανγκελ Ιορντανέσκου παρασκηνιακά συναντήθηκε με τον προπονητή του ΟΦΗ Ε. Γκέραρντ,που ενδιαφέρεται για Ρουμάνους παίκτες, σε περίπτωση καθιέρωσης του τέταρτου ξένου. Το σίριαλ του φθινοπώρου, που τον ήθελε προπονητή της Ελλάδας, ο Ιορντανέσκου το αντιμετώπισε με... χαμόγελα. Πρόβλεψε, δε, άνετη πρόκριση της Ελλάδας στα τελικά του "Ευρωποδοσφαίρου 96".

Επόμενος φιλικός αντίπαλος της Ελλάδας θα είναι η Ελβετία, στις 8 του Μάρτη στα Χανιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ 1-1
"Ανθρακες" ο ... Μιχτάρσκι

Δεν άρεσε ο Βούλγαρος επιθετικός. Προσπάθησαν οι "ρεζέρβες" των "ερυθρολεύκων"

"Ο Μιχτάρσκι έχει πρόταση από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και από ένα σύλλογο της Πορτογαλίας". Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον προπονητή της ΤΣΣΚΑ Σόφιας κ. Αντόνοφ, στον απόηχο του φιλικού αγώνα χτες με τον Ολυμπιακό (1 - 1) στο Καραϊσκάκη. Αλήθεια είναι ότι οι Βούλγαροι ήρθαν στην Αθήνα με στόχο να... ξεπουλήσουν το διεθνή επιθετικό. Πάντως, αν κρίνει κανείς από την απόδοσή του, μάλλον θα μείνει στα... αζήτητα.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Ολυμπιακός παρουσίασε δυο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο είχε διάθεση, όρεξη για τρέξιμο και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα από ένα γκολ. Στην επανάληψη η ομάδα... ξεφούσκωσε και η ΤΣΣΚΑ βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Λίμπρεχτς έδωσε την ευκαιρία στις "ρεζέρβες", όμως, μόνο δυο έπιασαν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ο Φαμπιάν Εστάι είχε μερικές όμορφες μπαλιές, ενώ ο Γρηγόρης Τρούπκος έτρεχε για... δυο. Ο Πέτρος Μαρινάκης και ο Τάκης Γκώνιας στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Ολλανδού τεχνικού, έκαναν το... κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα να υποπέσουν σε αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου. Από τους Βούλγαρους καλύτερος ήταν ο σκόρερ Νάνκοφ. Ο Πέταρ Μιχτάρσκι εγκλωβίστηκε από το μαρκάρισμα του Γιώργου Αμανατίδη και... "άνθρακες ο θησαυρός".

Μετά το τέλος του αγώνα ο Λίμπρεχτς δήλωσε μεταξύ άλλων: "Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά και θα μπορούσαμε να σημειώσουμε και άλλα γκολ. Στην επανάληψη ρίξαμε την απόδοσή μας, με αποτέλεσμα να δεχτούμε την ισοφάριση. Από τον Μαρινάκη λείπουν ματς και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ενημερώσω το ΔΣ για το έργο που επιτελείται, καθώς και τι θα γίνει το καλοκαίρι".

Το φιλμ του αγώνα

2: σέντρα Τρούπκου από δεξιά, κεφαλιά Μπατίστα μέσα από περιοχή 1 - 0.

10: έξοχη πάσα Εστάι σε Μαρινάκη, στρώσιμο σε Μπατίστα, δυνατό σουτ του τελευταίου, έδιωξε με τα πόδια ο Ποπόφ.

42: πλασέ Μπατίστα από κοντά, πάνω στον Ποπόφ.

51: σουτ Νάνκοφ, εντυπωσιακή απόκρουση Στρακόσια.

67: Ατομική προσπάθεια Νάνκοφ, αριστερό βολέ, 1 - 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στρακόσια, Τρούπκος, Μαυρομμάτης, Καραταφιδης, Καλατζής (46' Ιωαννίδης) Μαρινάκης, Αμανατίδης, Μπατίστα, Γκώνιας, Εστάι, Σαπάνης.

ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ: Ποπόφ, Κιριάκοφ, Μαρκόφσκι, Γκοράνοφ, Σίβοφ, Παφλόφ, Νάνκοφ, Γκριγκόριαν (55' Στοφιλοφ, 83' Ιλαριόνοφ), Ζαφίροφ (75' Τζάβοφ), Ντεάνοφ, Μιχτάρσκι.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Κερδισμένοι Δόξα Β. και Βελισσάριο

Νίκησαν στα ντέρμπι και οδηγούν σε Νότο και Βορρά

Η Δόξα Βύρωνα στο Νότο και ο ΑΟ Βελισσαρίου στο Βορρά είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της χτεσινής εμβόλιμης 13ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Γ Εθνικής. Νίκησαν στα ντέρμπι κορυφής την Καλλιθέα με 2 - 0 και την Καστοριά με 1 - 0 αντίστοιχα. Ετσι, στις κορυφές της βαθμολογίας η Δόξα Βύρωνα έμεινε μόνη, αφεντικό του Νοτίου Ομίλου, εκμεταλλευόμενη και την ήττα 0 - 2 του Εθνικού Αστέρα στην Ελευσίνα,ενώ το Βελισσάριο μαζί με τον Κιλκισιακό οδηγούν την κούρσα στο Βόρειο Ομιλο. Στους ωφελημένους της ημέρας πρέπει να εντάξουμε και τον Ατρόμητο,που πετυχαίνοντας τη μοναδική εκτός έδρας νίκη (1 - 0 στο Μεσολόγγι), αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση του Νοτίου Ομίλου. Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε η νέα ήττα του Ολυμπιακού Βόλου.Εχασε Ο - 3 στη Λαμία.

Ολα τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες:

Νότιος Ομιλος: Πανναυπλιακός - Παναιτωλικός 3 - 2, Ελευσίνα - Εθνικός Αστέρας 2 - 0, Σπάρτη - Αχαρναϊκός 2 - 0, Βαρβασιακός - Χαλκίδα 0 - 0, Δόξα Βύρωνα- Καλλιθέα 2 - 0, Χαϊδάρι - Αιολικός 1 - 1, Αγιος Νικόλαος - Αιγάλεω 2 - 1, Μεσολόγγι - Ατρόμητος 0 - 1, Φωστήρας - Χανιά 0 - 0.

Βόρειος Ομιλος: Κιλκισιακός - Πανδραμαϊκός 1 - 0, Γιαννιτσά - Εορδαϊκός 3 - 1, Τύρναβος - Απόλλωνας Λάρισας 2 - 1, Λαμία - Ολυμπιακός Βόλου 3 - 0, Βελισσάριο - Καστοριά 1 - 0, Αχέροντας Καναλακίου - Ορέστης Ορεστιάδας 1 - 1, Νίκη Βόλου - Αλμωπός Αριδαίας 2 - 0, Αγροτικός Αστέρας - Απόλλωνας Κρύας Βρύσης 2 - 1, Ηρακλής Πτολεμαφιδας - Τρίκαλα 2 - 2.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1: Ο Πρινέα προ του Κωστή αποσοβεί βέβαιο γκολ.

9: Ελάχιστα άουτ κεφαλιά του Τσαλουχίδη.

15: Το γκολ από πλασέ του Τσαλουχίδη, που πήρε μπαλιά από τον Φρατζέσκο.

18: Πλασέ του Βρύζα από κοντά άουτ.

33: Ο Πρινέα πέφτει πάνω στον Φρατζέσκο και αποσοβεί το πλασέ του Ελληνα μέσου.

60: Καλό σουτ του Τιμόφτε άουτ.

63: Ελάχιστα άουτ σουτ του Αλεξανδρή.

73: Ο Μαχλάς προ του Πρινέα αποτυγχάνει να πιάσει το σουτ.

85: Σωτήρια απόκρουση του Πρέπα σε κεφαλιά του Μαχλά.

90: Επικίνδυνο σουτ του Νικουλέσκου φεύγει άουτ.

Κολινδρός - Προοδευτική 0-2

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Προοδευτική μέσα στον Κολινδρό.Στο από αναβολή χτεσινό παιχνίδι νίκησε την τοπική Αναγέννηση με 2 - 0.Το πρώτο γκολ πέτυχε στο 53 ο Καραγιαννίδης με πέναλτι, που δόθηκε σε ανατροπή του Αλμανίδη από τον Γκιζέλη και το δεύτερο στο 60 ο Κρητικός. Στη βαθμολογία η Προοδευτική από 10η πέρασε 7η με 28 βαθμούς, ενώ ο Κολινδρός από 10ος πήγε 9ος με 26 βαθμούς.

Φόρος τιμής

Παρουσιάζεται σήμερα το βιβλίο του αξέχαστου συναδέλφου Χρ. Μότσια

Πάνε μήνες από τότε που η οικογένεια της αθλητικής δημοσιογραφίας έχασε ένα από τα εκλεκτότερα μέλη της. Τον αξέχαστο Χρ. Μότσια. Σήμερα θα μας δοθεί η ευκαιρία να θυμηθούμε για άλλη μια φορά τον Χρήστο και το πλούσιο ταλέντο του. Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του "Η φωνή του Αισχύλου" (εκδόσεις Λιβάνη). Η παρουσίαση θα γίνει από τον δημοσιογράφο - φιλόλογο Θανάση Αντωνόπουλο. Για τον αείμνηστο Χρήστο θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Γκλαβάς, ο Λ. Παπαδόπουλος, ο Ολυμπιονίκης Π. Γαλακτόπουλος, η δόξα του μπάσκετ Β. Γκούμας, ο Χρ. Παπανικολάου, η Α. Βερούλη και άλλες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού. Η σημερινή εκδήλωση θα 'ναι κι ένας φόρος τιμής στον Χρ. Μότσια.

Ο αθλητικός δικαστής Ν. Χατζάκης ένιψε και πάλι τας χείρας του... Προς κόλαφο της Δικαστικής Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, επικαλέστηκε αναρμοδιότητα και επέστρεψε στο ΔΣ της ΕΠΑΕ το φάκελο της υπόθεσης Καβάλα - ΟΦΗ. Το ΔΣ της ΕΠΑΕ, που ως γνωστόν έχει απορρίψει την ένσταση της Καβάλας και έχει διατάξει τη διεξαγωγή του αγώνα, δε μένει παρά να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ