Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ 1-0
Τους χόρεψε "καλαματιανό"

Με κορυφαίο τον Φραντζέσκο η Εθνική πέρασε με επιτυχία και το χτεσινό τεστ στην Καλαμάτα. Αρεσαν οι "ρεζέρβες"

Απόλυτα ικανοποιητικό ήταν το δεύτερο φετινό τεστ της εθνικής ομάδας. Χτες στην Καλαμάτα και νίκησε τη Ρουμανία και έπαιξε καλά. Το τελικό 1 - 0 την αδικεί, αφού ήταν ανώτερη σε όλο τον αγώνα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έχασε πληθώρα ευκαιριών για να πετύχει περισσότερα τέρματα.

Στο διάστημα αυτό με πρωτεργάτη τον Φραντζέσκο η ελληνική ομάδα, τουλάχιστον στα πρώτα είκοσι λεπτά, έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο.

Μόλις στο 20 οι Ρουμάνοι επισκέφθηκαν την εστία της για πρώτη φορά και αφού νωρίτερα είχαν δοκιμάσει πολλούς κινδύνους και είχαν δεχτεί το γκολ. Το γκολ πέτυχε στο 15 ο Τσαλουχίδης μετά από ωραία μπαλιά του Φραντζέσκου.Ο άσος του ΟΦΗ ήταν ο κορυφαίος της συνάντησης στο 45λεπτο που αγωνίστηκε. Δημιουργός κάθε καλής επιθετικής προσπάθειας και μαχητής στις μονομαχίες της μεσαίας γραμμής. Το ασυνήθιστο γι' αυτόν ομαδικό πνεύμα, καταγράφεται σαν ένα από τα μεγαλύτερα κέρδη του Κώστα Πολυχρονίου.Στα κέρδη και η ανάκαμψη του Τουρσουνίδη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που μετράει έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια από τον πάγκο της Εθνικής, αιφνιδίασε. Ξεκίνησε με περισσότερες αλλαγές από εκείνες που είχε προαναγγείλει. Η συμμετοχή των Φραντζέσκου - Βρύζα,αντί των Αλεξανδρή - Μαχλά στην αρχική ενδεκάδα ήταν έκπληξη. Εμπνευση που απέδωσε καρπούς. Στην επανάληψη χρησιμοποίησε σταδιακά όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, κρατώντας σε ολόκληρο το 90λεπτο μόνο τους Βλάχο - Ζαγοράκη,που επίσης διακρίθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ομάδα του δεύτερου ημιχρόνου, παρότι είχε στις παραγωγικές θέσεις της σύνθεσής της τους θεωρούμενους βασικούς Νιόπλια, Τουρσουνίδη, Αλεξανδρή, Μαχλά,δεν κατάφερε να ασκήσει ανάλογη πίεση, ούτε να σκοράρει. Διατήρησε ωστόσο την υπεροχή και ουσιαστικά δεν κινδύνευσε.

Η Ρουμανία του Ιορντανέσκου,που αγωνίστηκε με ελάχιστους και δευτεροκλασάτους μουντιαλικούς, όπως τους Πρινέα, Παντούρου, Παπούρα,καθώς επίσης και με τους βετεράνους Λάκατους, Τιμόφτε,δεν ικανοποίησε.Το γήπεδο του Μεσσηνιακού ήταν κατάμεστο από περίπου 6.000 θεατές, που χειροκρότησαν θερμά την εθνική ομάδα. Εκτός γηπέδου έμειναν πάνω από 2.000 άνθρωποι.

ΕΛΛΑΔΑ: Ατματζίδης (46 Καρκαμάνης), Αποστολάκης (46 Τουρσουνίδης), Κασάπης (46 Σακελλαρίδης), Καλιτζάκης (63 Νταμπίζας), Βλάχος, Τσαλουχίδης (50 Καρασαββίδης), Ζαγοράκης, Κωστής (46 Νιόπλιας), Βρύζας (46 Μαχλάς), Τσάρτας (46 Πουρσανίδης), Φραντζέσκος (46 Αλεξανδρής).

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Πρινέα (80 Πρέπα), Κοντούρα (46 Μίχαλι), Μπατρίνου (46 Νικουλέσκου), Ματέι, Γκίλκα, Ντόμπρος (46 Κιρστέα), Λάκατους (46 Βλαντόιου), Κλαϊονέβου, Παπούρα, Παντούρου (53 Σπίνγκα), Τιμόφτε (73 Ντιλβάν).

Πολυχρονίου: "Απόλυτα ικανοποιημένος"

Μετά τον αγώνα ο Κώστας Πολυχρονίου δήλωσε: "Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και από τη νίκη και από τη συνολική εμφάνιση. Η εθνική μας ομάδα αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται ένα πολύ καλό σύνολο. Οσο περισσότερα παιχνίδια δίνουμε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε στον τομέα αυτό". Ο Ρουμάνος τεχνικός Ανγκελ Ιορντανέσκου παρασκηνιακά συναντήθηκε με τον προπονητή του ΟΦΗ Ε. Γκέραρντ,που ενδιαφέρεται για Ρουμάνους παίκτες, σε περίπτωση καθιέρωσης του τέταρτου ξένου. Το σίριαλ του φθινοπώρου, που τον ήθελε προπονητή της Ελλάδας, ο Ιορντανέσκου το αντιμετώπισε με... χαμόγελα. Πρόβλεψε, δε, άνετη πρόκριση της Ελλάδας στα τελικά του "Ευρωποδοσφαίρου 96".

Επόμενος φιλικός αντίπαλος της Ελλάδας θα είναι η Ελβετία, στις 8 του Μάρτη στα Χανιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φιλανθρωπικός αγώνας στην Τούμπα(2013-12-14 00:00:00.0)
Φιλανθρωπικός αγώνας στην Τούμπα(2013-12-14 00:00:00.0)
Μπηχτές Ιορντανέσκου προς ΕΠΟ(1999-01-27 00:00:00.0)
Ο Ιορντανέσκου ετοιμάζει αλλαγές(1998-09-26 00:00:00.0)
Πικρή πρεμιέρα(1998-09-08 00:00:00.0)
"Κανονιέρης" ο Φραντζέσκος(1997-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ