Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μπηχτές Ιορντανέσκου προς ΕΠΟ

Ο Ρουμάνος τα έχει με τους διοικούντες για την ανοργανωσιά. Τον Καραπιάλη θέλει για 10άρι

Νέοι παίχτες, παλιές νοοτροπίες στην Εθνική. Οι πρώτοι ελπίζει ο Ιορντανέσκου να βοηθήσουν την ομάδα, οι δεύτερες ν' αλλάξουν σύντομα αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βρει το δρόμο του. Χθες ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας ανακοίνωσε τις επιλογές του ενόψει του φιλικού τουρνουά στην Κύπρο, αλλά έθεσε και τους παράγοντες μπροστά στις ευθύνες τους.

Στη Μεγαλόνησο εκτός από την Κύπρο και την Ελλάδα μέρος στο τουρνουά θα λάβουν Φιλανδία και Βέλγιο (1 - 6/2). Ο Ιορντανέσκου δεν κάλεσε τους ξενιτεμένους και επέλεξε να δοκιμάσει, υπό τις οδηγίες του, 7 νέα πρόσωπα. Τους Ανατολάκη, Αντζα, Κατσιαμπή, Ζήκο, Π. Κωνσταντινίδη, Σ. Κωνσταντινίδη, Λιολίδη. Στην αποστολή θα είναι ακόμα Ατματσίδης, Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Καλιτζάκης, Γκούμας, Φύσσας, Μάρκος, Γιαννακόπουλος, Πουρσανίδης, Κ. Κωνσταντινίδης, Γεωργάτος, Λυμπερόπουλος, Νικολαϊδης.

Επίσης προανήγγειλε επιστροφή του Καραπιάλη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καυτηριάζοντας παράλληλα την έλλειψη φορμαρισμένων Ελλήνων "10ριών": "Ψάχνω αλλά είναι δύσκολο να βρω επιτελικό μέσο αφού οι περισσότεροι στο πρωτάθλημα είναι ξένοι. Φραντζέσκος, Τσάρτας δε με ικανοποίησαν και περιμένω ν' ανεβάσουν την απόδοσή τους. Ο Καραγκούνης έχει μικρή συμμετοχή στην ομάδα του. Πάντως τον παρακολουθώ. Ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει είναι ο Καραπιάλης. Αν παραμείνει φορμαρισμένος θα τον καλέσω στο επόμενο παιχνίδι. Πριν βέβαια θα συζητήσω μαζί του (σ.σ. ο παίχτης έχει δηλώσει ότι δεν ξαναφοράει τη γαλανόλευκη φανέλα)".

Από την άλλη ο Ρουμάνος τεχνικός προσπάθησε για μια ακόμα φορά ν' αφυπνίσει τους παράγοντες: "Δεν ξέρω αν φταίει η ΕΠΟ ή η Λίγκα αλλά αυτή δεν είναι κατάσταση. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε φιλικά όταν η Νορβηγία, κυριότερος αντίπαλός μας, έχει συμφωνήσει για έξι αγώνες (σ.σ. ο ένας με την Αργεντινή...). Αρα αυτό σημαίνει ότι κάνουν καλή δουλιά και έχουν οργάνωση. Δεν μπορούσε να γίνει πρωτάθλημα Σάββατο, αφού δεν έχει κύπελλο, ώστε να 'χω μια προπόνηση παραπάνω και να δω την κατάσταση των παιχτών;".

Παρ' όλα αυτά ο Ιορντανέσκου εξακολουθεί να ελπίζει σε πρόκριση στα τελικά του EURO 2000, αν οι παράγοντες αλλάξουν τακτική: "Δεν είναι αργά. Το παιχνίδι με τη Νορβηγία είναι καθοριστικό και πρέπει στην Εθνική να δοθεί η προσοχή που της αξίζει. Ελπίζω στις 10/3 να γίνει φιλικό ώστε να ξέρω σίγουρα ποιοι θα 'ναι έτοιμοι. Αν δε με στηρίξει η ΕΠΟ η κατάσταση δεν αλλάζει ακόμα και αν έρθει ο Σάκι ή ο Φαν Γκάαλ. Χωρίς φιλικά και προπονήσεις δε γίνεται ομάδα. Η αλλαγή νοοτροπίας στους παίχτες είναι εύκολη. Σ' αυτούς που είναι έξω από το γήπεδο είναι δύσκολο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ