Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δυσκολότερα δε γίνεται

Αμφίρροπες συναντήσεις σε όλα τα γήπεδα, εκτός του ΣΕΦ, περιλαμβάνει η 19η αγωνιστική

Το φάιναλ φορ του Κυπέλλου, που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μετέφερε τρεις μέρες νωρίτερα τα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Κατά σύμπτωση η σημερινή εμβόλιμη αγωνιστική είναι και η πιο σημαντική του Β γύρου από πλευράς ενδιαφέροντος. Περιλαμβάνει όχι μία, ούτε δύο, αλλά έξι αμφίρροπες και κατ' επέκταση συναρπαστικές συναντήσεις. Μόνο ο Ολυμπιακός δικαιούται να είναι ήσυχος. Υποδέχεται στο Φάληρο τον αδύναμο φέτος Απόλλωνα Πάτρας και θεωρητικά οι φίλαθλοί του θα απολαύσουν το παιχνίδι με το μυαλό στο Αλεξάνδρειο, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 21.00 τον Παναθηναϊκό. Ο "δικέφαλος" της Θεσσαλονίκης, έχοντας εκτίσει την ποινή του για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, θα έχει και πάλι σήμερα κοντά του τους οπαδούς του. Το κλίμα πάντως στην ομάδα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, μετά την ήττα από τον Αρη που συνοδεύτηκε μάλιστα με άσχημη εμφάνιση. Οι "πράσινοι", που είχαν κάνει περίπατο στο παιχνίδι του Α γύρου, δε σκοπεύουν να αποχωριστούν την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, την οποία μοιράζονται με τους "ερυθρόλευκους". Ο Λ. Σούμποτιτς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του κι ελπίζει ότι ο Μποντίρογκα θα κάνει τη διαφορά, σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια.

Χωρίς δεύτερο ξένο υποδέχεται η ΑΕΚ στις 19.00 τον Αρη. Ο Κρις Μόρις συμφώνησε αρχικά να βοηθήσει τον "δικέφαλο" μέχρι τέλος της περιόδου, όμως δεν ήταν σίγουρο ότι θα έφτανε αργά χτες στην Αθήνα. Η δυσκολία στην εξεύρεση παίκτη ικανού να κάνει τη διαφορά, ίσως στερήσει τελικά από την ΑΕΚ το δικαίωμα να διεκδικήσει το Σαββατοκύριακο με αξιώσεις τον πρώτο της τίτλο μετά το 1981. Επιπλέον, από το σημερινό παιχνίδι ενδέχεται να απουσιάσει ο τραυματίας Μπ. Πρέλεβιτς, ώστε να είναι έτοιμος το Σάββατο. Την ίδια ώρα στο στρατόπεδο του Αρη δεν έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Ο Σβι Σερφ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και η απόφαση να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη ο Μ. Μιχαϊλοφ είναι μάλλον οριστική.

Παιχνίδι χωρίς αύριο είναι αυτό στο Ηράκλειο ανάμεσα στην τοπική ομάδα και στον Πανιώνιο, αλλά και η αναμέτρηση του Παπάγου με τη Νήαρ Ηστ. Οι γηπεδούχοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί και... ο Θεός να βάλει το χέρι του. Στα Πατήσια ο Σπόρτιγκ, με τον Αμερικανό Μακ Κι στη σύνθεσή του, υποδέχεται το Περιστέρι, με στόχο ουσιαστικά την παραμονή στην κατηγορία. Ο Ηρακλής είναι φαβορί στο παιχνίδι με το Μαρούσι στο Ιβανώφειο, αλλά ποτέ μην πεις ποτέ. Η ομάδα του Κ. Πετρόπουλου είναι ικανή για όλα κι άκρως επικίνδυνη αν ο "γηραιός" κατέβει στο παιχνίδι με το μυαλό στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βήμα... πρωτιάς για Ολυμπιακό (2014-03-06 00:00:00.0)
Με τη σκέψη στον... Αρη (2000-10-10 00:00:00.0)
Παίρνει... φωτιά ο φιλές (2000-02-26 00:00:00.0)
Η αγωνία στα ύψη (2000-02-12 00:00:00.0)
«Μικροί μεγάλοι» εν δράσει (2000-01-29 00:00:00.0)
Φαβορί η ΑΕΚ (1998-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ