Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η αγωνία στα ύψη

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού κλέβει την παράσταση της 20ής αγωνιστικής

Ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΠΑΟ
Ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΠΑΟ
Στα ύψη ανεβάζει την αγωνία η 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος, αφού περιλαμβάνει πολλά και δυνατά παιχνίδια, όπου οι προβλέψεις για τον νικητή είναι παρακινδυνευμένες. Το μεγάλο παιχνίδι, τυπικά, γίνεται στη Θεσσαλονίκη, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γηπεδούχοι ισοσκελίζεται από την κακή αγωνιστική κατάσταση των πρωταθλητών, ιδιαίτερα μετά και την καινούρια «σφαλιάρα» από τη Σολέ (ήττα με 68-81). Η σημαντικότητα της αναμέτρησης είναι δεδομένη διά αμφοτέρους οπότε δε γίνονται προγνωστικά.

Ντέρμπι υπάρχει και στο Περιστέρι, όπου ο Ολυμπιακός κόντρα στην τοπική ομάδα προβάλλει ως φαβορί αλλά όχι ακλόνητο. Η ομάδα του Αργ. Πεδουλάκη, που διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στην πρώτη τετράδα, βρίσκεται στην αρχή μιας δύσκολης φάσης, αφού καλείται να δώσει σημαντικά παιχνίδια που θα κρίνουν το μέλλον της, μια και μετά τον Ολυμπιακό ακολουθεί η ΑΕΚ. Στη μέση της βαθμολογίας υπάρχουν τρία ζευγάρια που μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Αρη σε ένα από τα παραδοσιακά ντέρμπι του πρωταθλήματος μπάσκετ και το Μαρούσι τον Ηρακλή στην κόντρα των Ευρωπαίων, ενώ και οι δύο ομάδες έχουν προκριθεί στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Δόξες και τιμές για Δάφνη και Ηράκλειο. Παλαιότερα οι αναμετρήσεις τους θα ήταν για το ποιος θα πέσει, όμως αμφότεροι κυνηγούν πλέον την Ευρώπη. Η εκ της παρέας των πρωτοπόρων ΑΕΚ θεωρητικά έχει εύκολο έργο κόντρα στη Νήαρ Ηστ αλλά... παραμένουν άγνωστες οι βουλές του Χιλ. Ως ένα πρόωρο ντέρμπι της Α2 μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο αγώνας Σπόρτιγκ - Εσπέρου. Το πρόγραμμα: Σάββατο (18.00 ΟΑΚΑ) ΑΕΚ - Νήαρ Ηστ, (18.00 Δάφνη) Δάφνη - Ηράκλειο, (18.00 Πατήσια) Σπόρτιγκ - Εσπερος, (18.00 Μαρούσι) Μαρούσι - Ηρακλής, (19.00 Ν.Σμύρνη ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) Πανιώνιος - Αρης. ΚΥΡΙΑΚΗ: (19.15 Αλεξάνδρειο) ΠΑΟΚ -Παναθηναϊκός, (19.30 Περιστέρι) Περιστέρι - Ολυμπιακός.

  • Με τους αγώνες της 18ης αγωνιστικής, όπου οι πρωτοπόροι αναμένεται να έχουν εύκολο έργο, συνεχίζεται και το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Το πρόγραμμα: Μακεδονικός -ΜΕΝ, Απόλλων Πάτρας - Ιωνικός ΝΦ, Π. Φάληρο - Παπάγου, Λάρισα - Πειραϊκός, Φίλιππος - Αρίων, Μίλων - Ολύμπια, Ιωνικός Νικ. - ΚΑΟΔ (16.00). Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 17.30.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ