Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ελπίζει ότι δε θ' αδικηθεί

Ο Πανιώνιος εμπιστεύεται την κρίση της αθλητικής Δικαιοσύνης, αλλά φοβάται το παρασκήνιο

Με την εντύπωση ότι ο αθλητικός δικαστής Ηλίας Γιαννακάκης κατανόησε τα επιχειρήματά τους, αναχώρησαν από τα γραφεία του ΕΣΑΚΕ οι παράγοντες του Πανιωνίου. Τα φαινόμενα όμως πολλές φορές απατούν, γι' αυτό και στη Ν. Σμύρνη, μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης για τον αγώνα με την ΑΕΚ, δεν κοιμούνται ήσυχοι. Στην απολογία του ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Μ. Λαζαρίδης, υποστήριξε ότι η ομάδα του δε διαμαρτύρεται για κάποια διαιτητική απόφαση, αλλά για την πράξη του Λ. Βορεάδη να εμπλακεί σε επεισόδιο με την εξέδρα, προκαλώντας έτσι τις όποιες ασχήμιες ακολούθησαν, στάση την οποία χαρακτήρισε "προβοκατόρικη" και η οποία, όπως είπε, "διώκεται ποινικά".

Τα όσα διαδραματίστηκαν πάντως στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, είναι ενδεικτικά του παρασκηνίου που αναπτύχθηκε από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ δεν ήταν ο μόνος που ζήτησε την τιμωρία του Πανιωνίου. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου και πρόεδρος του Ηρακλείου, Μ. Παπακαλιάτης, με το σκεπτικό ότι αυτό εξυπηρετεί την ομάδα του. Μαζί τους συντάχτηκε έμμεσα και ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Τ. Μπαλτάκος, που ανέλαβε υπό την προστασία του τον διαιτητή Λ. Βορεάδη, πιθανότατα επειδή σφυρίζει στο σημερινό παιχνίδι των "πρασίνων" με τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο. Αντίθετα, ο εκπρόσωπος του Σπόρτιγκ, που για βαθμολογικούς λόγους θα μπορούσε να ταυτιστεί με τον πρόεδρο του Ηρακλείου, προς τιμήν του, διευκρίνισε ότι τα παιχνίδια πρέπει να κρίνονται μέσα στο γήπεδο και όχι στο γραφείο του αθλητικού δικαστή.

Ο Πανιώνιος ελπίζει ότι δε θα τιμωρηθεί με το άρθρο 34 του Πειθαρχικού Δικαίου, θ' αποφύγει δηλαδή το μηδενισμό και την αφαίρεση βαθμών, που θα τον φέρουν προ των πυλών της Α2 κατηγορίας, αλλά με το άρθρο 37 για όσα ακολούθησαν το επεισόδιο Βορεάδη με τους οπαδούς. Στην περίπτωση αυτή, είναι πολύ πιθανόν να γίνει δεκτή η ένσταση που κατέθεσε χτες στην ομοσπονδία, με αίτημα την επανάληψη του διακοπέντα αγώνα με την ΑΕΚ.

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ