Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΑΡΣΕΝΑΛ 1 - 0
"Κανονιέρης" ο Φραντζέσκος

Ιστορική νίκη του δικέφαλου κόντρα στους Αγγλους. Ανοιχτή η πρόκριση στο Χάιμπορι

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Κώστας Φραντζέσκος ο "κανονιέρης". Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία χτες στη φλεγόμενη Τούμπα αφού κέρδισε 1 - 0 με γκολ του δαιμόνιου αριστεροπόδαρου, την περίφημη Αρσεναλ. Νύχτα μαγική, έστω και αν ήταν βροχερή, στη Θεσσαλονίκη, αφού ο δικέφαλος έκανε το καθήκον του με το παραπάνω και τώρα θέτει τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ηταν πραγματικά ένα μεγάλο ματς. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ καλά διαβασμένοι από τον δάσκαλό τους Αγγελο Αναστασιάδη, δε φοβήθηκαν το όνομα των Λονδρέζων και έτσι "έπαιξαν και κέρδισαν". Η Αρσεναλ ξεκίνησε δυνατά και στο 4' ο Μιχόπουλος εξουδετέρωσε σουτ του Πετρί. Στο 23' το 25' αλλά και στο 31' όπου ο Σίμαν με τη βοήθεια του δοκαριού απέκρουσε φαρμακερό σουτ του Φραντζέσκου ήταν η σειρά της ελληνικής ομάδας να απαντήσει στους ερυθρόλευκους.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Δυνατό ματς ένθεν και ένθεν με τους Αγγλους στο 49' να έχουν δοκάρι σε σουτ του Ράιτ. Στην επόμενη φάση και πάλι ο Ράιτ έχασε μοναδική ευκαιρία από καλή θέση. Και ενώ φαινόταν ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι, ήρθε το ξέσπασμα του ΠΑΟΚ. Στο 52' με Βρύζα, ήρθε η χρυσή στιγμή στο 61'. Ο Ζαφειρίου βρήκε έξοχα τον μίστερ - γκολ Κ. Φραντζέσκο, που με το "μαγικό" αριστερό του πόδι νίκησε τον διεθνή Ντέιβιντ Σίμαν. Η Τούμπα θύμισε λίγο... Βεζούβιο και η νίκη ήταν γεγονός. Τι και αν οι κανονιέρηδες προσπάθησαν μέχρι το τέλος. Το τελικό 1 - 0 ήταν γεγονός. Ετσι η ρεβάνς στο Χάιμπορι αφήνει ουκ ολίγες ελπίδες στους κυανόμαυρους για πρόκριση.

Από το νικητή ξεχώρισαν οι Ζαγοράκης, Ολιβάρες, Φραντζέσκος, Τουρσουνίδης (α' μέρος). Πολύ καλές και οι διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο του Αγγελου Αναστασιάδη που εντόπισε έγκαιρα ο Μακεδόνας τεχνικός.

Από τη "χλομή" σε γενικές γραμμές Αρσεναλ άρεσαν οι Ανταμς, Πετίτ. Τα μεγάλα ονόματα (Ράιτ, Οβερμαρς, Ντίξον) δε φάνηκαν.

Εξαιρετική η διαιτησία του Ισπανού Μανουέλ Ντίαζ Βέγκα που "κιτρίνισε" τους Τασιόπουλο, Ζαφειρίου, Ζουμπούλη, Ζαγοράκη, Βιεϊρά, Ανταμς, Ράιτ.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασιόπουλος, Κολομπούρδας, Ζαφειρίου, Ζαγοράκης, Φραντζέσκος, Βρύζας (58' Καπετανόπουλος), Τουρσουνίδης (71' Σιδηρόπουλος), Νάγκμπε (74' Βελής), Ζουμπούλης.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σίμαν, Ντίξον, Γουίτενμπρεντ, Βιεϊρά, Μπούλντ, Ανταμς, Ράιτ, Ανελκά (80' Ρέι), Οβερμαρς (69' Μόρτε), Πάρλορ (69' Πλατ), Πετίτ.

Ντ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ