ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Αγώνες παρηγοριάς

Εύκολο απόγευμα για τους ηττημένους της Ευρώπης Ολυμπιακό, ΠΑΟ και Ηρακλή

Αλλο Ευρώπη και άλλο ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλο Λιμόζ και άλλο ΑΕΚ. Αλλο Αντίμπ και άλλο Σπόρτιγκ. Ευκαιρία λοιπόν για τους Ευρωπαίους μας να μαζέψουν... τα συντρίμμια τους. Η βδομάδα που περνάει δεν ήταν δα κι από τις καλύτερες. Και το κυριότερο, οι μέρες που έρχονται επιφυλάσσουν αγωνία, άγχος και αβεβαιότητα για το μέλλον. Ευκαιρία λοιπόν για ανασυγκρότηση δυνάμεων. Προσφέρεται εξάλλου από το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής.

Τη Λάρισα φιλοξενεί ο Παναθηναϊκός, με το μυαλό στο αύριο. Το επόμενο δεκαήμερο είναι... υπερφορτωμένο για τους πράσινους που θα αντιμετωπίσουν διαδοχικά, Ολίμπια και Ρεάλ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Ολυμπιακό για τα πρωτεία της κανονικής περιόδου.

Στη Ν. Φιλαδέλφεια ταξιδεύει ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ φαντάζει εύκολος αντίπαλος, ενώ στο παρελθόν το Παγκράτι πλήρωσε με διαφορά 60 πόντων την ήττα από την Εφές Πίλσεν. Καμιά φορά όμως ο αντίπαλος που δεν έχει τίποτα να χάσει είναι και ο πιο επικίνδυνος. Το ενδιαφέρον θα στραφεί πάντως στους Τζόνσον, Μπλάκμαν που θα έχουν την ευκαιρία να τα... ξαναπούν επί ελληνικού εδάφους.

Πρόβα τζενεράλε για τον Ηρακλή, που στο πρόσωπο του Σπόρτιγκ βλέπει την ισπανική Ταουγκρές, την οποία αντιμετωπίζει την Τρίτη στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Στο Μετς αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τους Αμπελόκηπους. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης επανέρχεται ο Αμερικανός Μπούλαρντ.

Παιχνίδι ζωής ή θανάτου στην Πάτρα. Απόλλωνας και Περιστέρι διεκδικούν μια θέση στο Κύπελλο Κόρατς, χωρίς περιθώρια απωλειών.

Η Δάφνη απειλεί να πάρει μαζί της το Παγκράτι στην Α2 κατηγορία. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο γυμναστήριο της Δάφνης και οι Παγκρατιώτες παίζουν το τελευταίο χαρτί της παραμονής στην κατηγορία.

Την Κυριακή θα διεξαχθεί το ντέρμπι των υποψήφιων για την 5η θέση του πρωταθλήματος. Ο Αρης φιλοξενεί τον Πανιώνιο, παιχνίδι που θα μεταδοθεί ζωντανά από το MEGA.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Γλυφάδας 17.00: Παναθηναϊκός - Λάρισα (Ζαβλανός - Μουζάκης)

Γ. Μόσχος 18.45: ΑΕΚ - Ολυμπιακός (Βορεάδης - Μαστραφτσής) (MEGA)

Απόλλωνα 17.00: Απόλλωνας - Περιστέρι (Βιδάλης - Συμεωνίδης)

Ιβανώφειο 17.00: Ηρακλής - Σπόρτιγκ (Κορομηλάς - Σταύρου)

Δάφνης 17.00: Δάφνη - Παγκράτι (Παπαδημητρίου - Τσούλης)

Μετς 17.00: Αμπελόκηποι - ΠΑΟΚ (Γιοχαλής - Σπυρίδωνος)

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

Αλεξάνδρειο 18.45: Αρης - Πανιώνιος (Τσανίδης - Σπυρίδωνος) (MEGA)

A 2 Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(16η αγωνιστική)

Αλεξάνδρειο 17.30: Φίλιππος - Πειραϊκός (Γανατζής - Κυμιατζής)

Νίκαιας 17.30: Ιωνικός Ν. - Δημόκριτος (Καλπίδης - Μυλόπουλος)

Μίκρας 17.30: Νέστορας - Κομοτηνή (Τζαφλέρης - Σκαρπινάκης)

Παπάγου 17.30: Παπάγου - ΜΕΝΤ (Μαργέλης - Λαμπρίδης)

Ιωνικού 17.30: Ιωνικός ΝΦ - Πανελλήνιος (Παπαδόπουλος - Ασλανίδης)

Ιλισίων 17.30: Ηλυσιακός - Ηράκλειο (Ταβουλαρέας - Αναστασιάδης)

Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Α

Μίλωνα 18.45: Μίλωνας - Εσπερος (Μαγγανάς - Παπαδόπουλος)

Α ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(16η αγωνιστική)

(Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η)

Αλεξάνδρειο 12.00: ΜΕΝΤ - Αρης

Κοντοπεύκου 12.00: Αγ. Παρασκευή - Θρίαμβος

Παναθηναϊκού 12.00: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Β.

Μετς 12.00: Παγκράτι - Κομοτηνή

Ρέστειο 12.00: Π. Φάληρο - Ακαδημία

Α. Λιοσίων 12.00: Σπόρτιγκ - Ηρόδοτος

Καλαμαριάς 12.00: Καλαμαριά - Αστέρας Εξ.

ΕΥΡΩΠΑ+ΔΚΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Αποφεύγουν αλλήλους

Ελάχιστες οι πιθανότητες να συναντηθούν Ολυμπιακός και ΠΑΟ στα προημιτελικά

Για οργανωμένο σχέδιο των ανθρώπων της ΦΙΜΠΑ, που θέλουν να μη φτάσουν δύο ελληνικές ομάδες στη Σαραγόσα, προφανώς για να μην επαναληφθούν τα επεισόδια του Τελ Αβίβ, κατήγγειλε ο Γ. Ιωαννίδης μετά την ήττα από τη Λιμόζ. Το ενδεχόμενο να υπάρξουν συναντήσεις Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση, δεν έχει αποκλειστεί οριστικά. Η πραγματικότητα πάντως λέει ότι οι πιθανότητες να τερματίσει ο Ολυμπιακός δεύτερος και ο Παναθηναϊκός τρίτος, ή το αντίστροφο είναι ελάχιστες. Ενώ ο Ολυμπιακός με νίκη την Πέμπτη επί της Μπολόνια τερματίζει στη δεύτερη θέση, ο Παναθηναϊκός ελπίζει στη... βοήθεια του ΠΑΟΚ ώστε να αποφύγει την τρίτη θέση. Αν οι Θεσσαλονικείς νικήσουν τη Σκαβολίνι στο Αλεξάνδρειο, οι "πράσινοι" τερματίζουν στην πρώτη, τη δεύτερη ή την 4η θέση. Στην πρώτη, σε περίπτωση που νικήσουν Ολύμπια στην Αθήνα και Ρεάλ στη Μαδρίτη. Στη δεύτερη, αν ισοβαθμήσει με Σκαβολίνι και ΤΣΣΚΑ και στην τέταρτη, αν συγκεντρώσει ίδιους βαθμούς με Σκαβολίνι και Μακάμπι.

Η επόμενη αγωνιστική περιλαμβάνει τρία παιχνίδια - φωτιά. Εφές Πίλσεν - Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός - Μπολόνια και ΤΣΣΚΑ - Μακάμπι θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα. Για τους ηττημένους η Σαραγόσα απομακρύνεται επικίνδυνα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΒΟΛΕ+ΔΚΙ
"Αναταραχή" στα σύνορα

Η Ορεστιάδα υποδέχεται τον Αρη στο σημαντικότερο παιχνίδι της Α1 των ανδρών

Στα σύνορα κτυπά σήμερα η καρδιά του πρωταθλήματος της Α1 των ανδρών. Στην ακριτική Ορεστιάδα η τοπική ομάδα υποδέχεται (7μμ) τον Αρη, που το τελευταίο διάστημα έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι φιλοξενούμενοι καίγονται για τη νίκη, καθώς έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος στην κούρσα του τίτλου. Οι ακρίτες της Ορεστιάδας, όμως, αντιμετωπίζουν το παιχνίδι με αισιοδοξία και σιγουριά, στηριγμένοι στην ευνοϊκή παράδοση που έχουν στα παιχνίδια με τον Αρη. Στον πρώτο γύρο η Ορεστιάδα είχε κερδίσει μέσα στη Θεσ/νίκη. Οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου αναμένεται να έχουν ένα εύκολο απόγευμα, αφού αντιμετωπίζουν θεωρητικά εύκολους αντιπάλους. Ο πρωτοπόρος ΠΑΟ, τυπικά γηπεδούχος, υποδέχεται τα Γιάννενα στο Λουτράκι (6μμ), λόγω της τιμωρίας του. Ο Ολυμπιακός παίζει στο Γ. Μόσχος με την προβληματική ΑΕΚ (4μμ απευθείας μετάδοση από το ΣΚΑ+ΔΚΙ), ενώ ο Κτησιφώντας υποδέχεται τον Ηρακλή (5.30μμ παράλληλη σύνδεση από το ΣΚΑ+ΔΚΙ). Τα άλλα παιχνίδια: Εσπερος - Ιωνικός ΝΦ (6μμ), ΠΑΟΚ - Εθνικός Αλεξ. (8μμ).

Στην Α2 των ανδρών γίνονται σήμερα τα παιχνίδια: Φάρος - Ιωνικός Ν. (6μμ), Κομοτηνή - Ζαφειράκης (6μμ), Μίλωνας - Σουφλί (7.30μμ), Πανελλήνιος - Φιλία (6μμ), Σέρρες - Δημόκριτος (6μμ), Ναυπηγεία - Μακεδονικός (6μμ).

Ντέρμπι στις γυναίκες

Το ντέρμπι Ιωνικού ΝΦ - Φιλαθλητικού (6μμ) κλέβει αύριο την παράσταση της 18ης αγωνιστικής της Α1 των γυναικών. Εύκολο έργο έχουν οι πρωτοπόροι ΠΑΟ και Βριλήσσια. Αναλυτικά το πρόγραμμα. Σήμερα: ΠΑΟ - Δραπετσώνα (4μμ), Κοζάνη - Αγ. Σώστης (5μμ). Αύριο: Νίκη Αλεξ. - Βύρωνας (12.00), Πανελλήνιος - Βριλήσσια (3μμ), Σέρρες - Αρης (2μμ).

Δάφνες ... ευαισθησίας

Τα υβριστικά συνθήματα οπαδών σε βάρος του Μπ. Γιάνκοβιτς, που προσέβαλαν τη φίλαθλο κοινή γνώμη, κόστισαν στη διοίκηση της Δάφνης 300.000 δρχ. Αυτό είναι το πρόστιμο που επέβαλε χτες ο αθλητικός δικαστής. Την ίδια στιγμή, οχτώ επώνυμοι πολίτες της Δάφνης, ανάμεσά στους οποίους η πρώην δήμαρχος της πόλης Ειρ. Καρρά, με ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν την πράξη των φιλάθλων "αθλιότητα και απαράδεκτη ενέργεια, που στιγματίζει ανεπανόρθωτα το δήμο και τον ιστορικό σύλλογο" και ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να ανακηρύξει σε πανηγυρική συνεδρίασή του τον αθλητή Μπόμπαν Γιάνκοβιτς επίτιμο δημότη Δάφνης. "Η ενέργεια αυτή είναι απαραίτητη για να μπορέσει η πόλη μας να απαλλαγεί από το στίγμα, που μια μικρή μειοψηφία της απέδωσε",καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο αθλητικός δικαστής... τιμώρησε με έγγραφη επίπληξη τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή της Δάφνης, Ντέρεκ Τσίβιους, για επεισόδιο που δημιούργησε με φιλάθλους στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Η απόφαση προφανώς φωτογραφίζει και τον Στ. Βράνκοβιτς, που κατηγορείται για επεισόδιο σε βάρος φιλάθλων στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ