ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Φλεβάρη 1995
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το 10 το καλό!

Ο Καραπιάλης οδήγησε τον Ολυμπιακό σε νίκη - πρόκριση 2-0 επί της Καρδίτσας. Τώρα ο Παναθηναϊκός στο δρόμο των "ερυθρολεύκων". Πρώτος αγώνας την ερχόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ

O Βασίλης Καραπιάλης πήρε χτες τον Ολυμπιακό στις "πλάτες" του και τον οδήγησε στην πρόκριση στα προκριματικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν σε αγχώδη νίκη 2 - 0 απέναντι (ανέτρεψαν το 0 - 1 του πρώτου αγώνα) στην Αναγέννηση Καρδίτσας, που για ένα ημίχρονο έστειλε την καρδιά 20.000 φιλάθλων (σ.σ. "είναι τρελοί αυτοί οι Ολυμπιακοί", όπως θα έλεγε και ο Οβελίξ!), που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη, στην... Κούλουρη. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, αν και ο Λίμπρεχτς είχε την "έμπνευση" να παρατάξει ένα αμυντικό σχήμα. Οι ευκαιρίες δεν έλειψαν κατά το πρώτο μέρος όμως το 0 - 0 στην εκπνοή έζωσε με μαύρα... φίδια τους πάντες. Στην επανάληψη ο Ολλανδός τεχνικός έριξε στη μάχη το νεαρό Ηλία Σαπάνη αντί του κάκιστου Χαντζίδη και η μηχανή φάνηκε να ρολάρει. Ο Βασίλης Καραπιάλης δυο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης πέτυχε γκολ για σήμα εκπομπής, λύνοντας ταυτόχρονα τα πόδια των συμπαικτών του. Ο Σαπάνης στο 69' λύτρωσε τους νικητές, που πλέον σκέφτονταν το ματς της ερχόμενης Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Υπέρ του δέοντος έδρα σφύριξε ο διαιτητής Παπαπέτρου, που "κιτρίνισε" τους Καρκαλέτση, Μπαλογιάννη, Καραπιάλη, Κουτσόπουλο.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνουν για τα προημιτελικά και οι συναντήσεις: ΑΕΚ - Εθνικού, Εδεσσαϊκού - Λάρισας, Καβάλα - Ιαλυσός. Οι επαναληπτικοί είναι στις 1 Μάρτη.

Το φιλμ του αγώνα

16': σέντρα Καραταφιδη, μόνος ο Ιωαννίδης μέσα από την περιοχή μπέρδεψε τα... πόδια του.

30': σέντρα Χαντζίδη, προβολή Αλεξανδρή, μόλις άουτ.

32': πλασέ Καραταφιδη, έδιωξε σε κόρνερ ο Μπουντόλος.

45': σουτ Νταμπίζα, με τα πόδια ο Μπουντόλος.

48': εκπληκτικό σόλο Καραπιάλη, έξυπνο πλασέ στην αντίθετη γωνία 1 - 0.

69': σέντρα Καραπιάλη, πρώτη κεφαλιά Καραταφιδη, δεύτερη Σαπάνη 2 - 0.

81': ατομική ενέργεια Σαπάνη, σουτ απελπιστικά άουτ.

82': πλασέ Αλεξανδρή με το σώμα απέκρουσε ο Μπουντόλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τοχούρογλου, Χαντζίδης (46' Σαπάνης), Παχατουρίδης, Ιωαννίδης, Καραταφιδης, Νταμπίζας, Αμανατίδης, Αλεξανδρής, Πασσαλής, Καραπιάλης, Μπατίστα (78' Μαρινάκης).

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Μποντόλος, Κουτσόπουλος (71' Ανισιτς), Λαγούιας, Σιακάρας, Καραπέτσας, Πάβλοβιτς, Σκούτας, Καρκαλέτσης, Κατσιούλης (5' Αγγέλης), Μπαλογιάννης, Καραλίδης.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τι Εβρος τι Ευρώπη

Γιορτή ομογενών στη Γερμανία από το πανηγυρικό πέρασμα της Ορεστιάδας

ΜΕΡΣ (του απεσταλμένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΟΥΣΤΑ).-

Παίζοντας σαν στο σπίτι της, αφού είχε υποστήριξη 1.000 και πλέον Ελλήνων, η Ορεστιάδα δε δυσκολεύτηκε να νικήσει στη Γερμανία για δεύτερη φορά τη Μέρσερ με 3 - 0 σετ (12 - 15 σε 38, 12 - 15 σε 33, 9 - 15 σε 30) και να προκριθεί στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας.

Οι παίκτες της θρακιώτικης ομάδας έδειξαν μεγάλο πάθος για τη νίκη και φάνηκαν αποφασισμένοι να μη χάσουν το ταξίδι στην Πάρμα 4 - 5 Μάρτη (εκεί θα γίνει το φάιναλ φορ), που αποτελεί την πιο σημαντική επιτυχία της ιστορίας τους.

Στον αγωνιστικό τομέα του παιχνιδιού η ελληνική ομάδα αιφνιδιάστηκε από τους Γερμανούς και στο πρώτο σετ βρέθηκε να χάνει με 12 - 10. Σε αυτό το λεπτό σημείο άφησε το στίγμα του ο εξαιρετικός χτες Γραμματικόπουλος, που με τρεις άσους άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο σετ. Η Ορεστιάδα βρέθηκε να χάνει με 10 - 4 και ήταν η ώρα του Νίκου Σαμάρα να κάνει το δικό του σόλο. Με 10 συνεχόμενους πόντους (6 στο σερβίς και 4 άσοι), σφράγισε και τυπικά την πρόκριση.

Οι νεαροί παίκτες που χρησιμοποίησε ο Στόεφ στο τρίτο σετ δε φάνηκαν αποφασισμένοι να χαλάσουν τη γιορτή και ακολούθησαν και αυτοί το δρόμο της επιτυχίας.

Καλύτερος παίκτης της Ορεστιάδας ο Βούλγαρος Στόεφ, που έδειξε παίκτης παγκόσμιας κλάσης.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Τζούριτς (4π - 2α), Μποζίδης (2 - 2), Σαμαράς (5 - 5), Τσακιρόπουλος (2 - 10), Γραμματικόπουλος (10 - 17), Στόεφ (12 - 18) (αρχική εξάδα), Αμαξόπουλος (1 - 5), Παπάζογλου (2 - 6), Κεμαναντζής (1 - 3).

Χρυσό γκολ πρόκρισης έμελε να είναι το πρώτο γκολ του νεαρού Ηλία Σαπά

"Χρυσό" γκολ πρόκρισης έμελλε να είναι το πρώτο γκολ του νεαρού Ηλία Σαπάνη με τα χρώματα του Ολυμπιακού

Επεισόδια διέκοψαν φιλικό αγώνα!

Γενική σύρραξη στο Δουβλίνο Αγγλων χούλιγκανς και Ιρλανδών φιλάθλων

Πρωτοφανές! Διακόπηκε φιλικός αγώνας μεταξύ Ε+ΔΚΙΡΕ - Αγγλίας λόγω επεισοδίων. Συνέβη χτες στο στάδιο Λάνσντοου Ρόουντ του Δουβλίνου, όταν Αγγλοι χούλιγκανς άρχισαν να ξηλώνουν καθίσματα και να τα πετούν στα κεφάλια Ιρλανδών φιλάθλων. Οι εκκλήσεις του αρχηγού της ομάδας τους Ντ. Πλατ, αντί να τους συνετίσουν τους εξαγρίωσαν και άρχισαν να πετούν και φωτοβολίδες κατά αστυνομικών. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε όλες τις εξέδρες, που ήταν κατάμεστες από 45.000 θεατές. Προ του κινδύνου ανεξέλεγκτης γενικής σύρραξης, ο διαιτητής μόλις στο 27 και ενώ το Ε+ΔΚΙΡΕ προηγούνταν με 1 - 0 διέκοψε τον αγώνα και η αστυνομία ανέλαβε την εκκένωση του γηπέδου.

Χορηγός για την Πατουλίδου

Η είσοδος των χορηγών στο χώρο του ελληνικού κλασικού αθλητισμού είναι πλέον γεγονός. Η αρχή έγινε χτες με την ανακοίνωση της συνεργασίας γνωστής ναυτιλιακής εταιρίας με την ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης, Βούλα Πατουλίδου.Πιο συγκεκριμένα, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της εταιρίας και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του μήκους, επισημοποιήθηκε η συνεργασία των δυο πλευρών. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η εταιρία αναλαμβάνει την πλήρη χρηματοδότηση της προετοιμασίας της Βούλας Πατουλίδου για τους Ολυμπιακούς του 1996. Μια προετοιμασία που με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται θα διεξαχθεί στο εξωτερικό.

"Νομίζω ότι το πάντρεμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τη βοήθεια της πολιτείας μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα. Προτίμησα τη συγκεκριμένη εταιρία γιατί η προσφορά της ήταν απλοϊκή και γενναιόδωρη. Σιγά σιγά αρχίζουν να καταρρίπτονται τα εμπόδια τα οποία υπάρχουν", επισήμανε στις πρώτες δηλώσεις της η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο μήκος, Βούλα Πατουλίδου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα συμμετάσχει μαζί με το μεγάλο όνομα του χώρου, τη Γερμανίδα Χάικε Ντρέσλερ,στα βαφτίσια δυο υπερσύχρονων φέρι μποτ της εν λόγω εταιρίας, που θα γίνουν σε λίγο καιρό στη Γερμανία.

Παγκόσμιο στο βάδην

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000 μ. βάδην πέτυχε ο Ρώσος πρωταθλητής, Μιχαήλ Στσενίκοφ, κατά τη διάρκεια διεθνούς μίτινγκ κλειστού στίβου που έγινε στη Μόσχα. Συγκεκριμένα, ο Ρώσος αθλητής σημείωσε χρόνο 18.07.08 καταρρίπτοντας το παλιό 18.15.25. που το είχε εδώ και δυο χρόνια ο συμπατριώτης του Γκριγκόρι Κορνίεφ.

Στα αξιοσημείωτα του μίτινγκ και η τρίτη θέση του Ουκρανού παγκόσμιου πρωταθλητή στο επί κοντώ Σεργκέι Μπούμπκα με το ιδιαίτερα χαμηλό γι' αυτόν ύψος 5.70. Στο ίδιο αγώνισμα πρώτευσε ο Ρώσος Ροντιόν Γκαταούλιν με 5.86.

ΠΟΛΟ
Αντεπίθεση Πειραιωτών

Με το δεξί άνοιξε τους αγώνες του σαν νέος προπονητής του Εθνικού ο Γιάννης Γιανουρής, αφού οι "κυανόλευκοι" νίκησαν εύκολα χτες στον Πειραιά την Κέρκυρα με 11 - 5 σε εξ αναβολής αγώνα για την 5η αγωνιστική.

Τα εννιάλεπτα του αγώνα ήταν: 2 - 1, 1 - 1, 5 - 1, 3 - 2. Για τον πρωταθλητή Εθνικό σκόραραν οι Καϊάφας 2, Καλακόνας 2, Κεχαγιάς 2, Σαμαρτζίδης 1, Μουστουκαρίας 1, Κουρτίδης 1, Βούλγαρης 1, Κλεονάκος 1.

Για την Κέρκυρα σκόραραν οι Καρδώνας 1, Χατζηγεωργίου 1, Ρέτσης 1, Παπανελλόπουλος Αγγ.1, Παπανελλόπουλος Αλεξ. 1. Μετά τη νίκη του αυτή ο Εθνικός έφθασε τους 7 βαθμούς και σκαρφάλωσε στην 2η θέση της βαθμολογίας.Σημειώνεται ότι λίγο πριν τον αγώνα έγινε η επίσημη παρουσίαση του Γιάννη Γιανουρή από τη διοίκηση των πρωταθλητών.

Επίσης, στο δεύτερο εξ αναβολής παιχνίδι της μέρας ο έτερος Πειραιώτης Ολυμπιακός έκανε περίπατο στη Θεσσαλονίκη, αφού πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Ηρακλή με 19 - 5. Τα εννιάλεπτα του αγώνα ήταν: 1 - 2, 1 - 5, 2 - 8, 1 - 4. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι: Παυλίδης 5, Βενετόπουλος 1, Χατζής 4, Κραβαρίτης 3, Λούδης 2, Κουντουδιός 3.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Βαριές καμπάνες σε Ιατρούδη - Γραμματικό

Βαριές ήταν οι "καμπάνες" που επέβαλε η Ομοσπονδία Χάντμπολ στους διεθνείς παίκτες των Βριλησσίων, Παναγιώτη Ιατρούδη και Νίκο Γραμματικό, για "πρόκληση αναταραχής στους κόλπους της εθνικής ομάδας και δηλώσεις στο Τύπο" που... απαγορεύονται, σύμφωνα με το άρθρο 5 του κανονισμού εθνικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, ο Ιατρούδης τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από το εθνικό συγκρότημα, αλλά και με αποκλεισμό 12 αγωνιστικών από τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Στον Νίκο Γραμματικό επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού από την Εθνική 1 χρόνου, καθώς και με 4 αγωνιστικές από το πρωτάθλημα από τις οποίες οι 2 με αναστολή δυο ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΧΕ, οι αποφάσεις στηρίζονται στην εισήγηση της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, στην οποία απολογήθηκαν οι δυο αθλητές μετά τον αγώνα της Ελλάδας με το Ισραήλ στην Κατερίνη.

ΒΟΛΕ+ΔΚΙ - ΕΥΡΩΠΑ+ΔΚΙΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ
Καρέ θριάμβου

Ολυμπιακός, Αρης, Ορεστιάδα συμπλήρωσαν την τετράδα της Ελλάδας στα φάιναλ φορ της Ευρώπης

Η χτεσινή μέρα ήταν η μεγαλύτερη για το ελληνικό βόλεϊ σε συλλογικό επίπεδο! Τρεις ελληνικές ομάδες προκρίθηκαν σε ισάριθμα φάιναλ φορ ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, ο Αρης στο Κυπελλούχων, η Ορεστιάδα στο Συνομοσπονδίας μαζί με τη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού, που από προχτές βρίσκεται στους τέσσερις του Κυπελλούχων, συμπληρώνουν καρέ θριάμβου.

Τέσσερα στα τέσσερα η Ελλάδα, τέσσερα στα τέσσερα και ο Ολυμπιακός, αφού χτες συμπλήρωσε το δικό του καρέ συνεχόμενης παρουσίας σε φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν στο κλειστό της Δραπετσώνας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια τους και δε δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν των Τούρκων με 3 - 0 σετ (15 - 13 σε 29, 15 - 8 σε 26, 15 - 8 σε 30) Στον αγωνιστικό τομέα οι παίκτες του Ολυμπιακού φάνηκαν αγχωμένοι στο πρώτο σετ, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν από τη Χάλκμπανκ. Στα υπόλοιπα σετ με δυνατά σερβίς σμπαράλιασαν την άμυνα των Τούρκων, ενώ με το απροσπέλαστο μπλοκ δεν έδωσαν το δικαίωμα στους αντιπάλους τους να ελπίζουν σε τίποτα.

Καλύτεροι από τον Ολυμπιακό οι Γκιούρδας, Ναϊντένοφ, ενώ από τους Τούρκους διασώθηκε ο Χέντεγκαρντ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τόνεφ, Ναϊντένοφ, Μουστακίδης, Γκιούρδας, Ντράγκοβιτς, Θεοδωρίδης, (αρχική εξάδα) Φάκας.

ΧΑΛΚΜΠΑΝΚ: Χέντεγκαρντ, Ουτούν, Σαχίν, Καφά, Ακιέλι, (αρχική εξάδα), Χιζάλ.

Εξάλλου, γλυκιά ήττα υπέστη στη Σλοβενία ο Αρης από τη Μάριμπορ με 3 - 2 σετ (15 - 8, 4 - 15, 15 - 13, 13 - 15, 15 - 10), αλλά παρ' όλα αυτά, χάρηστο 3 - 0 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της Γενεύης.

Πονάει ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς στην ΑΕΚ και μαζί του και ο... Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η ενδεχόμενη απουσία του Μαυροβούνιου μέσου στον αγώνα της ερχόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα "πονοκεφαλιάζει" τον Ντούσκο, που ελπίζει ότι θα είναι έτοιμος μέχρι την Κυριακή. Αμφίβολη για μια ακόμη Κυριακή είναι και η παρουσία του Βασίλη Μπορμπόκη, που συνεχίζει να είναι τραυματίας. Στην 11άδα πάντως αναμένεται να επανέλθει ο Μιχάλης Βλάχος, που εξέτισε την ποινή του στον αγώνα της περασμένης Κυριακής με την Καβάλα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ