ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Αυγούστου 1997
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σχέδιο δολοφονίας εναντίον του Χουάν Χοσέ Τόρες
Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Β. Εύβοια

Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Εύβοιας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση με θέμα: "Πολιτικές εξελίξεις - Θέσεις του ΚΚΕ". Την Κυριακή 24 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ στην Παραλία των Λουτρών Αιδηψού.

Θα μιλήσει ο Κ.Παρασκευάς,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Σε ανακρίτρια η υπόθεση διαφθοράς

Από τη Δικαιοσύνη αναμένεται πλέον να δοθεί (;) φως στις καταγγελίες για διαφθορά σε ανώτερα κλιμάκια της Αστυνομίας.

Ηδη διαβιβάστηκε χτες στην 9η τακτική ανακρίτρια Μ. Λεπενιώτη η δικογραφία για την υπόθεση "προστασίας" σε λέσχη με τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια όπου κατηγορούμενοι είναι ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Ι. Παπαδάκης,καθώς και τρεις ακόμη αστυνομικοί που υπηρετούν σε τμήματα εκβιαστών και ληστών, ο υπαστυνόμος Δ. Τζιάβας,ο ανθυπαστυνόμος Γ. Χήρης και ο αρχιφύλακας Ι. Μαρινόπουλος.Ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής και οι τρεις ανώτεροι αξιωματικοί κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η δίωξη ασκήθηκε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου από τον εισαγγελέα Γ. Γεράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μ. Λεπενιώτη μέχρι το τέλος της βδομάδας θα μελετήσει τη δικογραφία και στη συνέχεια θα καλέσει μάρτυρες και θα συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία. Στο τέλος του μήνα αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον Ι. Παπαδάκη και τους άλλους τρεις κατηγορούμενους Τσιάβα, Χήρη και Μαρινόπουλο.

Για τη δεύτερη υπόθεση με τις λίστες που κυκλοφόρησαν στην ΕΛΑΣ τον περασμένο Μάρτη, την περίοδο που κρίνονταν οι προαγωγές, η δικογραφία ανατέθηκε χτες στην 5η πταισματοδίκη. Στην υπόθεση αυτή κατηγορούμενος είναι και πάλι ο Ι. Παπαδάκης, καθώς και ο πρώτος υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Δ. Μητρόπουλος και ο προσωπάρχης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Γ. Τσουκάκης.Ο εισαγγελέας άσκησε τη δίωξη για παράβαση καθήκοντος και συκοφαντική δυσφήμιση σε βαθμό πλημμελήματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ