ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Μάρτη 1995
Σελ. /29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπάρχουν νόμοι
Συνειρμοί

Πολιτική

αποκριάς,

ίδια

με μασκαράτα,

με προσωπίδες,

κομφετί

κι ανόητη

παρλάτα!

Πολιτική

αποκριάς

με νούμερα

ποικίλα,

κάν' ο κηφήνας

τον αγά

κι ο εργάτης

την καμήλα!

Πολιτική

αποκριάς,

καρναβαλο -

βεγγέρα,

ξύπνα λαέ

αν θες να 'ρθεί

η "Καθαρή"

Δευτέρα!

Ο οίστρος

Τηλεκατάντια

Η εκπομπή "ΑντιΣΤΑΡ" είχε προχτές θέμα την προτροπή της Διασωματειακής επιτροπής για κλείσιμο μιας ώρας των τηλεοράσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τηλεβαρβαρότητα. Και βέβαια ήταν γνωστό πριν από την προβολή της συζήτησης ότι εκπομπές, όπως η εν λόγω του "STAR", δικαιολογούν απόλυτα την αγανάκτηση τηλεθεατών που σέβονται τον εαυτό τους.

Αποκαλυπτική ήταν η τοποθέτηση πλείστων εκ των παρισταμένων, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο υπεύθυνοι είναι και ως άτομα, τελικά, μερικοί, για την τηλεκατάντια. Το επιβεβαίωσαν με εκείνο το "γκλάμορους", σνομπ και "διανοουμενέ" στιλάκι που αντιμετώπιζαν τον εκπρόσωπο της Διασωματειακής, όταν ο τελευταίος επιδίωκε να εκφράσει την ανάγκη να μπει πια φραγμός στην τηλεαθλιότητα.

Μεταξύ των παραπάνω και η κ. Βαγιάνη, η οποία, με εμφανή ειρωνική διάθεση απευθυνόταν με... συγκατάβαση στο συνομιλητής της, λέγοντας: "Πρέπει να σας έχει κάνει πολύ κακό η τηλεόραση. Σας ζητώ συγγνώμη εκ μέρους της"... Τέτοια εξυπνάδα... Ποιος θα περίμενε τέτοια υψηλή ευφυφια από κάποιον που όταν βλέπει από τηλεοράσεως "μάγους" να υπνωτίζουν... κόκορες, δε νιώθει καμία προσβολή και το μοναδικό του πρόβλημα είναι γιατί δεν επιλέχτηκε για το σόου... μια κότα.

"Ράμπο" και κομπάρσοι

Τον ρόλο των ηττημένων ανέθεσαν οι Αμερικάνοι στους Ελληνες κατά τη σημερινή άσκηση - απόβαση στα Κύθηρα. Για τον εαυτό τους επέλεξαν βέβαια το ρόλο του νικητή εισβολέα που θα αποβιβαστεί με ελικόπτερα στο νησί. Πραγματικό σενάριο ταινίας "Ράμπο". Η κατανομή των ρόλων, παρόλο που δεν έχει ιδιαίτερη σημασία σε αυτές τις περιπτώσεις, στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν είναι τυχαία. Περιέχει έναν αποκαλυπτικό συμβολισμό για το πώς βλέπουν το ρόλο της χώρας μας οι "σύμμαχοι" Αμερικάνοι αλλά και για τα σχέδια που ετοιμάζουν για την περιοχή. Ενα ρόλο κομπάρσου, που επιβεβαιώνεται και από άλλες επιλογές και παραχωρήσεις, στους τυχοδιωκτισμούς των "Ράμπο", που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή, την εθνική ανεξαρτησία και την ασφάλεια της χώρας.

Στα ύψη!

Λαγάνες, θαλασσινά και άλλα νηστίσιμα έχουν "καπελωθεί" αναλόγως και οι τιμές τους πετούν στα ίδια ύψη με τους χαρταετούς! Οι "νονοί" της αγοράς, δηλαδή, βλέποντας ότι, ελέω ελεύθερης αγοράς, μπορούν να κάνουν ό,τι τους αρέσει, αποφάσισαν να γιορτάσουν με το δικό τους τρόπο τα "κούλουμα": Ετσι αντί να πετάξουν κανένα "σμυρνάκι", έπιασαν και έβαλαν... "ουρά" στην ακρίβεια και κατόπιν άρχισαν να αμολούν... καλούμπα για να φτάσει αυτή στον ουρανό!

Διατηρητέο ... γκρέμισμα

Την τραγελαφική απόφαση να γκρεμιστεί το ΦΙΞ επειδή κρίθηκε διατηρητέο πήρε το Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, υποκύπτοντας δήθεν, στην απειλή της επιβάρυνσης του Δημοσίου κατά 10 δισ. δρχ. σε περίπτωση που σταματήσουν τα έργα. Δικαιώθηκε λοιπόν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, ο οποίος έσπευσε να εκδώσει άδεια κατεδάφισης, παρόλο που εκκρεμούσε η απόφαση του Συμβουλίου. Ετσι τα έργα ξεκίνησαν. Μ' αυτόν τον τρόπο το ΥΠΕΧΩΔΕ ήθελε να προλάβει ενδεχόμενη απόφαση κήρυξης του ΦΙΞ ως διατηρητέου και είναι προφανές ότι τα κατάφερε. Και κατάφερε όχι μόνο να "καπελώσει" το Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και να το αναγκάσει να πάρει μια γελοία και δειλή απόφαση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ