ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΜΠΑΚΛΕΡ 99-56
ΜΕ ... 99 στη Σαραγόσα

Εκπληκτικοί οι πράσινοι κονιορτοποίησαν τους Ιταλούς

Ούτε και ο πλέον αισιόδοξος φίλαθλος του Παναθηναϊκού δε θα μπορούσε να διανοηθεί ότι η ομάδα του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου θα συνέτριβε την Μπάκλερ Μπολόνια με 99-56 εξασφαλίζοντας με πανηγυρικό τρόπο την είσοδό της στο φάιναλ φορ της Σαραγόσα. Αναμφίβολα ο χτεσινός Παναθηναϊκός ήταν ο καλύτερος των τελευταίων χρόνων. Καταπληκτική απόδοση όχι μόνο από τους συνήθεις πρωταγωνιστές αλλά από όλους τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν. Με τέτοιο πλουραλισμό σε άμυνα και επίθεση ήταν απίθανο να μην φτάσει στη νίκη. Οι ιταλοί παραδόθηκαν αμαχητί. Είχαν το... θράσος να προηγηθούν με 2-0 και αυτό θεωρήθηκε μεγάλη... προσβολή για τους τριφυλλοφόρους. Με ένα σερί 7-0 πήρε μπροστά η "μηχανή" και λεπτό προς λεπτό η διαφορά διογκωνόταν με αποτέλεσμα στο ημίχρονο το σκορ να είναι 46-18! Η Μπάκλερ είχε σε τραγική μέρα τον Ντανίλοβιτς και αυτόματα δεν είχε λύσεις στην επίθεση. Η άσχημη παρουσία του Σέρβου επηρέασε και τους υπόλοιπους παίκτες που έβλεπαν το καλάθι σαν... δαχτυλήθρα. Στη μάχη των αιθέρων ο Βράνκοβιτς ήταν και πάλι ο... ελεγκτής. Στην επίθεση Πάσπαλι, Γιαννάκης, Παταβούκας "πυροβολούσαν" κατά βούληση και λογικό ήταν όλα να κριθούν στο πρώτο μέρος. Η επανάληψη ήταν μια τυπική διαδικασία αφού ο Μπούτσι έριξε... πετσέτα και το μόνο... άγχος των 3.000 οπαδών του ΠΑΟ ήταν πού θα σταματήσει το... κοντέρ. Δυστυχώς... παρά ένα, εκατό.

Από τον Παναθηναϊκό χωρίς ίχνος υπερβολής όλοι ήταν διακριθέντες. Ασυγκράτητος ο Πάσπαλι. Δεινός "τριποντάκιας" ο Παταβούκας αλλά και ο Γιαννάκης. Σούπερ άμυνα του Αλβέρτη στον Ντανίλοβιτς. Βράνκοβιτς και Πετσάρσκι κυριάρχησαν κάτω από τις ρακέτες. Τέλος, ουσιώδη παρουσία είχαν και οι Μυριούνης, Οικονόμου, Γεωργικόπουλος, Παπαγιάννης. Δεν είναι και λίγο πράγμα να έχουν σκοράρει και οι δέκα παίκτες της ελληνικής ομάδας.

Από το "ναυάγιο" την Μπάκλερ σχετικά επέπλευσε ο Αγκούστο Μπινέλι. Ο Πέτραγκ Ντανίλοβιτς ήταν εκτός τόπου και χρόνου αφού πέτυχε μόλις 8 πόντους, όλους στο δεύτερο μέρος, ενώ τα πάντα είχαν κριθεί. Μετά το τέλος του αγώνα ο αντιπρόεδρος του ΤΑΚ Θανάσης Γιαννακόπουλος είπε: "Ηταν μια πολύ μεγάλη πρόκριση. Ασφαλώς το πριμ θα είναι πολύ μεγάλο". Ακόμη ο Φραγκίσκος Αλβέρτης επισήμανε: "Παίξαμε με μεγάλη ψυχή και κερδίσαμε απόλυτα δίκαια. Τώρα ο νους μας στο πρωτάθλημα και μετά θα σκεφτούμε τη Σαραγόσα".

Απαρατήρητη πέρασε η διαιτησία των Βιρόβνικ, Ρέσερ. Τόσο εύκολο βράδυ ούτε που το είχαν φανταστεί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑ+ΔΚΙΚΟΣ: Αλβέρτης 15 (1τρ.), Γεωργικόπουλος 1, Παταβούκας 14 (4τρ.), Οικονόμου 4, Πάσπαλι 19, Γιαννάκης 9 (3τρ.), Βράνκοβιτς 8, Παπαγιάννης 4, Πετσάρσκι 15, Μυριούνης 10 (1τρ.).

ΜΠΑΚΛΕΡ: Μπρουναμόντι 9, Ντανίλοβιτς 8, Κολτεμπέλα 8 (1τρ.), Αμπιο 4, Μορέτι 2, Μπινέλι 10, Μποραντότι 7, Καρέρα 4, Μπίνιον 4.

Φως στο μυστήριο

Το νερό υποπτεύονται οι Ρώσοι. Σήμερα οι απαντήσεις των εργαστηριακών εξετάσεων για τα αίτια της ξαφνικής ασθένειας των Ρώσων

Το μυστήριο της ασθένειας που αποδεκάτισε τη μισή ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναμένεται να ξεδιαλύνει σήμερα. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις σε ούρα και αίμα θα αποκαλυφθούν τα αίτια που έστειλαν πέντε παίκτες της ρωσικής ομάδας στο νοσοκομείο. Πάντως, οι Ρώσοι από τη μεριά τους, διά στόματος του Στανισλάβ Ερέμιν, ρίχνουν τις ευθύνες στο νερό της Αθήνας. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά το χρονικό της υπόθεσης που έστειλε σε δεύτερη μοίρα την αγωνιστική πλευρά του αγώνα: Μετά το τέλος του αγώνα της περασμένης Τρίτης σχεδόν όλοι οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ αισθάνθηκαν έντονη δυσφορία. Αυτός που ταλαιπωρήθηκε περισσότερο (δεν κοιμήθηκε όλο το βράδυ) ήταν ο Κισούριν. Ο γιατρός της ομάδας Παρτσιόνοφ έδωσε θεραπευτική αγωγή, όμως, το πρωί της Τετάρτης τα πράγματα ήταν χειρότερα. Το πρόβλημα διογκώθηκε στην προπόνηση το βράδυ, όταν οι Πανόφ, Κουντέλιν και Μοργκάνοφ σωριάστηκαν στο ΣΕΦ, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν επειγόντως στο νοσοκομείο. Παρουσίασαν μεγάλη πίεση, έντονους πονοκεφάλους, δάκρυα στα μάτια και αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι θεράποντες ιατροί, Σταύρος Παππάς και Χρήστος Δρακούλης, "ήρθαν με τετανικούς σπασμούς και βρίσκονται εκτός κινδύνου". Δηλαδή, κινδύνεψε και η ζωή τους! Χτες στο ξενοδοχείο που έμενε η ρωσική ομάδα, ο προπονητής Στανισλάβ Ερέμιν μίλησε "για προβοκάτσια σε βάρος της ομάδας του, αλλά και του Ολυμπιακού". Ομως, το απόγευμα τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο σοβαρά αφού μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο και οι Καράσεφ και Κορνέεφ λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Μ. Ρελνίκοφ, μιλώντας στο "Ρ" τόνισε: "Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έγινε κάτι από ανθρώπινο χέρι". Και ο διπλωματικός ελιγμός: "Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τη φιλοξενία του Ολυμπιακού". Πάντως, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Ρώσων όλη σχεδόν η αποστολή είχε ανάλογα συμπτώματα σε πιο ήπια μορφή. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ειδοποιήθηκε η ΦΙΜΠΑ για τα όσα συνέβησαν, όμως, αυτή ήταν ανένδοτη και ειδοποίησε ότι το ματς πρέπει να ξεκινήσει έστω και αν είχε μόνο πέντε παίκτες η ΤΣΣΚΑ. Αλλωστε, η ποινή ακόμη και αποκλεισμού της ομάδας του Ερέμιν ήταν ορατή. Πάντως, και από τη μεριά του Ολυμπιακού υπήρξε ανεπίσημη γνώμη για μη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Η αποστολή της ΤΣΣΚΑ αναμένεται σήμερα το πρωί να φύγει για τη Μόσχα με την ελπίδα να βγουν από το νοσοκομείο και οι πέντε παίκτες της. Αλλωστε, στη ρωσική πρωτεύουσα τους περιμένει ειδική υγειονομική ομάδα στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα, πάντως, με γνώμες γιατρών τα συμπτώματα μπορούν να οφείλονται ή σε αφυδάτωση ή σε δηλητηρίαση ή τέλος σε χρήση φαρμάκων.

Τα ζευγάρια της Σαραγόσα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η μοίρα θέλει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να βρίσκονται αντιμέτωποι στον ένα ημιτελικό του φάιναλ φορ. Μετά το Τελ Αβίβ είναι η σειρά της Σαραγόσα να λύσουν τις διαφορές τους οι ελληνικές ομάδες ενώ το άλλο ζευγάρι θα είναι Ρεάλ Μαδρίτης - Λιμόζ. Χτες βράδυ οι "λιμουζο" έκαναν το 2-1 απέναντι στη Σκαβολίνι αφού κέρδισαν με 82-72. Στην ισπανική πόλη οι ημιτελικοί θα γίνουν στις 11 του Απρίλη, ενώ ο μικρός και ο μεγάλος τελικός δυο μέρες αργότερα.

Διαμαρτυρία Πανιωνίου

Απαράδεκτη θεωρεί με χτεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση του Πανιωνίου την ενέργεια της Επιτροπής Ορισμού Διαιτησίας να μη θεωρήσει αξιολογήσιμο τον αγώνα της ομάδας με το Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, η γνώμη της ΕΟΔ θεώρησε τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό δευτερευούσης σημασίας και έκρινε να μην τον διαιτητεύσουν έμπειροι διαιτητές.

Οπως εξηγεί η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ομάδας, Γεράσιμο Βεντούρη, η ΕΟΔ θα πρέπει να θεωρεί την έδρα της Γλυφάδας από τις πλέον ήρεμες ή να νομίζει ότι η παρουσία του Πανιωνίου στον αγώνα θα είναι τυπική, ώστε να προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση.

"Ευχόμαστε οι φόβοι μας να μην επαληθευτούν στο σαββατιάτικο αγώνα", καταλήγει η ανακοίνωση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ