Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Φως στο μυστήριο

Το νερό υποπτεύονται οι Ρώσοι. Σήμερα οι απαντήσεις των εργαστηριακών εξετάσεων για τα αίτια της ξαφνικής ασθένειας των Ρώσων

Το μυστήριο της ασθένειας που αποδεκάτισε τη μισή ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναμένεται να ξεδιαλύνει σήμερα. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις σε ούρα και αίμα θα αποκαλυφθούν τα αίτια που έστειλαν πέντε παίκτες της ρωσικής ομάδας στο νοσοκομείο. Πάντως, οι Ρώσοι από τη μεριά τους, διά στόματος του Στανισλάβ Ερέμιν, ρίχνουν τις ευθύνες στο νερό της Αθήνας. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά το χρονικό της υπόθεσης που έστειλε σε δεύτερη μοίρα την αγωνιστική πλευρά του αγώνα: Μετά το τέλος του αγώνα της περασμένης Τρίτης σχεδόν όλοι οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ αισθάνθηκαν έντονη δυσφορία. Αυτός που ταλαιπωρήθηκε περισσότερο (δεν κοιμήθηκε όλο το βράδυ) ήταν ο Κισούριν. Ο γιατρός της ομάδας Παρτσιόνοφ έδωσε θεραπευτική αγωγή, όμως, το πρωί της Τετάρτης τα πράγματα ήταν χειρότερα. Το πρόβλημα διογκώθηκε στην προπόνηση το βράδυ, όταν οι Πανόφ, Κουντέλιν και Μοργκάνοφ σωριάστηκαν στο ΣΕΦ, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν επειγόντως στο νοσοκομείο. Παρουσίασαν μεγάλη πίεση, έντονους πονοκεφάλους, δάκρυα στα μάτια και αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι θεράποντες ιατροί, Σταύρος Παππάς και Χρήστος Δρακούλης, "ήρθαν με τετανικούς σπασμούς και βρίσκονται εκτός κινδύνου". Δηλαδή, κινδύνεψε και η ζωή τους! Χτες στο ξενοδοχείο που έμενε η ρωσική ομάδα, ο προπονητής Στανισλάβ Ερέμιν μίλησε "για προβοκάτσια σε βάρος της ομάδας του, αλλά και του Ολυμπιακού". Ομως, το απόγευμα τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο σοβαρά αφού μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο και οι Καράσεφ και Κορνέεφ λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Μ. Ρελνίκοφ, μιλώντας στο "Ρ" τόνισε: "Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έγινε κάτι από ανθρώπινο χέρι". Και ο διπλωματικός ελιγμός: "Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τη φιλοξενία του Ολυμπιακού". Πάντως, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Ρώσων όλη σχεδόν η αποστολή είχε ανάλογα συμπτώματα σε πιο ήπια μορφή. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ειδοποιήθηκε η ΦΙΜΠΑ για τα όσα συνέβησαν, όμως, αυτή ήταν ανένδοτη και ειδοποίησε ότι το ματς πρέπει να ξεκινήσει έστω και αν είχε μόνο πέντε παίκτες η ΤΣΣΚΑ. Αλλωστε, η ποινή ακόμη και αποκλεισμού της ομάδας του Ερέμιν ήταν ορατή. Πάντως, και από τη μεριά του Ολυμπιακού υπήρξε ανεπίσημη γνώμη για μη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Η αποστολή της ΤΣΣΚΑ αναμένεται σήμερα το πρωί να φύγει για τη Μόσχα με την ελπίδα να βγουν από το νοσοκομείο και οι πέντε παίκτες της. Αλλωστε, στη ρωσική πρωτεύουσα τους περιμένει ειδική υγειονομική ομάδα στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα, πάντως, με γνώμες γιατρών τα συμπτώματα μπορούν να οφείλονται ή σε αφυδάτωση ή σε δηλητηρίαση ή τέλος σε χρήση φαρμάκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ