ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Μάρτη 1995
Σελ. /48
ΚΕΝΗ
Απ' όλα έχει ο μπαξές...

Με το θέμα της ανηθικότητας και της διαφθοράς που έντεχνα μας περνά ο καπιταλισμός και μέσα από την "Μπερλουσκόνια εποχή" της τηλεθέασης ασχολείται ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΛΟΣ από το Ν. Κόσμο. "Βάρβαρη και απάνθρωπη η επίθεση του καπιταλισμού, απέραντος οχετός οι πράξεις και τα έργα των κεφαλαιοκρατών. Το κράτος πρόνοιας ξηλώνεται, οι ασθενέστερες τάξεις στενάζουν με τη μονόπλευρη λιτότητα, ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται, τα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα οργιάζουν. Τα ναρκωτικά και η διαφθορά βρίσκονται στο απόγειό τους και γενικά όλες οι ηθικές αξίες σαρώνονται βυθίζοντας την κοινωνία μας όλο και περισσότερο στο βούρκο...

Καθημερινά μας σερβίρουν τα τηλεοπτικά κανάλια της περιβόητης "ελεύθερης" ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ένα σωρό φανταχτερά και ερεθιστικά προγράμματα που έντεχνα αποπροσανατολίζουν και εκπορνεύουν τη νεολαία μας. Σκηνές βίας, σεξ, "τηλεφωνικό σεξ", σεξ για ομοφυλόφιλους καθώς και τόσα άλλα γαργαλιστικά "προγράμματα" για κάθε επιθυμία και γούστο. Απ' όλα έχει ο μπαξές.

Αναρωτιέται όμως κανείς. Πώς αντιστέκονται σ' όλη αυτή την τηλεοπτική βαρβαρότητα οι διανοούμενοι, η Εκκλησία, όλοι οι επώνυμοι και τα δημόσια πρόσωπα; Βέβαια γίνονται κάποιες συζητήσεις, κάποια γραπτά, έτσι για την "τιμή των όπλων" χωρίς φυσικά να τους απαλλάσσουν από την τεράστια ευθύνη που έχουν για την κατάντια αυτή.

Τα ΜΜΕ έχουν τα αφεντικά τους. Ανήκουν στους Λαμπράκη, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζο, Κουρή, Κόκκαλη, στους μεγαλοεφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες, που τίποτα δεν υπολογίζουν και μόνο Θεό τους έχουν το κέρδος.

Την παρέα αυτή και όλο το κύκλωμά τους έπρεπε από καιρό να καταγγείλουν οι παραπάνω παράγοντες και αποτελεί ντροπήη εγκληματική τους αυτή αδιαφορία.

Ομως το κακό καθημερινά μεγαλώνει και πρέπει εμείς οι απλοί άνθρωποι κοντά στο Κόμμα μας και παράλληλα να αντισταθούμε σε όλη αυτή την εξαχρείωση. Πρέπει να βρούμε τρόπους που θα αναγκάσουν τους "Μπερλουσκόνηδες", την πολιτεία και την κυβέρνηση να σεβαστούν - αν μη τι άλλο - την αξιοπρέπειά μας. Αν δεν το κάνουμε θα έχουμε κι εμείς τις ασυγχώρητες ευθύνες μας.

Ελα μαζί μας στον αγώνα

Πώς "είμαστε όλοι το ίδιο" κύριε αγανακτισμένε; Ολα τα κόμματα τα δοκίμασες. Ολα εκτός του ΚΚΕ.Ελα μαζί μας, λοιπόν, αν θέλεις να δεις καλύτερες μέρες.

Μαζί ν' αγωνιστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν. Να διώξουμε το νέφος, να σταματήσουμε το ξεπούλημα των επιχειρήσεων, να πολεμήσουμε την ακρίβεια, να διαφυλάξουμε τους θεσμούς μας και τις κατακτήσεις μας να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Εργαζόμενος εσύ, εργαζόμενος κι εγώ, άνεργος εσύ, άνεργος κι εγώ, Περπάτα μαζί μου, από σήμερα κι όλας, τον δρόμο του αγώνα, με το "Ριζοσπάστη" στο χέρι, γίνεσαι πιο δυνατός.

"Γίνε λεύτερος στον τόπο σου και κολεγιά μην κάνεις με τους ξένους, γιατί τόσα χρόνια όπως και να λέγεται Αγγλος, Γάλλος, Γερμανός, Αμερικάνος, ή Ευρωπαϊκή Ενωση, Μάαστριχτ, ΝΑΤΟ, Νομισματικό Ταμείο, πάντα ξένος για σένα θα 'ναι. Δικός σου είναι μονάχα ο καθημερινός αγώνας μαζί με μένα, με τον άνεργο, τον συνταξιούχο, το νεολαίο που ψάχνει για δουλιά, το μαθητή που θέλει να μάθει γράμματα, τη γυναίκα που έρχεται από τη λαϊκή με άδειο το καλάθι και που θέλει να καμαρώσει το παλικάρι της αποκατεστημένο επαγγελματικά, κοινωνικά και όχι να σκοτωθεί σε κάποιο πόλεμο...

Ελα σήμερα μαζί μας στον Αγώνα. Αύριο - Οπως κάθε φορά - θα 'ναι αργά! Θα 'ναι πιο δύσκολα!

Κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ