ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 1997
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΕ
Τελικά τα "κουκιά" τούς βγήκαν...

Με την εκλογή του Κ. Λιάσκα για πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), σφραγίστηκε το παρασκηνιακό "όργιο" που ξεκίνησε πριν από δύο μήνες στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ. Ο επανεκλεγείς πρόεδρος απέσπασε 85 ψήφους έναντι 82 του άλλου υποψήφιου Γ. Παπαβασιλείου (ΠΑΣΚ).

Η "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών" ψήφισε λευκό, όπως είχε ανακοινώσει πριν τη διαδικασία εκλογής, αποδοκιμάζοντας με αυτό τον τρόπο τις μεθοδεύσεις και τα παζάρια, που είχαν ως αποτέλεσμα και τον αποκλεισμό της παράταξης από τη Διοικούσα Επιτροπή και το Προεδρείο του ΤΕΕ, παρότι οι μηχανικοί την ανέδειξαν σε 4η δύναμη στις εκλογές της 30ής Μάρτη.

"Η Πανεπιστημονική θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται, να είναι μπροστά με όλες της τις δυνάμεις για να αλλάξει άρδην η θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στο ΤΕΕ" επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη. "Είμαστε σίγουροι, συνεχίζει, ότι δεν είναι μακριά η ώρα που οι χιλιάδες μηχανικοί θα πάρουν την υπόθεση της δημοκρατικής λειτουργίας και του σωστού προσανατολισμού του ΤΕΕ στα χέρια τους. Για ένα ΤΕΕ στην υπηρεσία των μηχανικών, αλλά και των πραγματικών αλλαγών του λαού και του τόπου".

Τέλος, η Πανεπιστημονική αναφερόμενη στο παρασκήνιο των τελευταίων μηνών τονίζει: "Το μεγάλο φαγοπότι, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, αλλά και οι προσωπικές επιδιώξεις, χρειάζονται "λεπτές ισορροπίες" και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που όμως δεν τους έβγαιναν μέχρι τώρα. ΠΑΣΚ, ΔΚΜ, "Ενότητα Μηχανικών" που έχουν το πάνω χέρι, αλλά και οι "μωρές παρθένες" που τους ακολουθούν, για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι πώς θα μοιράσουν τις καρέκλες, έτσι ώστε το ΤΕΕ να εξακολουθεί να είναι υποχείριο των εκάστοτε κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών πολιτικών τους, αλλά και να γίνονται οι "χοντρές" δουλιές. Το παρασκήνιο και οι συναλλαγές έχουν αντικαταστήσει πλήρως τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες", καταλήγει η ανακοίνωση.

Συλλυπητήρια

Η διεύθυνση και το προσωπικό της Εφημερίδας εκφράζουν τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια στη συντρόφισσα και συναδέλφισσα Αννέτα Ντιντίφα για το θάνατο του πατέρα της

ΣΤΑΜΑΤΗ ΤΖΙΧΑ,

αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασηςκαι μέλους του ΚΚΕ, από τους Βουρλιώτες Σάμου.

Στάση εργασίας των διπλωματούχων μηχανικών

Τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας πραγματοποιούν οι διπλωματούχοι μηχανικοί της Αθήνας, την ερχόμενη Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη (από τις 11.30 έως τις 14.30), μετά την άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να ικανοποιήσει τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου.

Την ίδια μέρα θα γίνει και έκτακτη συνδιάσκεψη των πρωτοβάθμιων Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ), στην οποία θα συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου, η προκήρυξη Συνεδρίου της Ομοσπονδίας και η διενέργεια εκλογών στις πρωτοβάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ.

Κύρια αιτήματα των διπλωματούχων μηχανικών είναι η διατήρηση των κλαδικών επιδομάτων και η εξομοίωση των αποδοχών τους στο δημόσιο, η διασφάλιση της ένταξης των μηχανικών που υπηρετούν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις διατάξεις του νέου μισθολογίου και η ουσιαστική οικονομική και θεσμική αναβάθμιση του ρόλου των μηχανικών.

Η συνδιάσκεψη της Πέμπτης θα γίνει στις 11.30 στο αμφιθέατρο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Ιπποκράτους 196).

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Οι Νομαρχιακές Επιτροπές ΠΕΑΕΑ - ΠΟΑΕΑ του Νομού Πέλλας διοργανώνουν την Κυριακή 7-9-97 στις 11 πμ,στα Στενά του Μουχαρέμ - Χάνι Εδεσσας, παλλαϊκή εκδήλωση προς τιμήν των νικηφόρων μαχών του ΕΛΑΣ και των ηρωικών του νεκρών εναντίον των φασιστικών δυνάμεων κατοχής. Καλούνται να παραβρεθούν οι επιζώντες μαχητές και συγγενείς των ηρωικών νεκρών, οργανώσεις κ.ά.
  • Ο Δήμος ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν από κοινού εκδήλωση την Κυριακή 7-9-97 στις 10.30 πμ,για να τιμηθεί ο ήρωας και μάρτυρας Νίκος Πλουμπίδης,στο σημείο που "έπεσε" (δασική έκταση πίσω από τη Μονή Δαφνίου) στις 14 Αυγούστου 1954, από τα βόλια του εκτελεστικού αποσπάσματος.

- Πούλμαν θα αναχωρήσουν από την πλατεία Κάνιγγος στις 8.30 πμ.Δηλώσεις συμμετοχής για τα πούλμαν στα τηλ: 8222.952 και 8831.368.

- Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ καλεί όλους τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης, τους αγωνιστές και τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Αττικής να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

  • Το Παράρτημα ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί την Κυριακή 7-9-97, στις 11 πμ, στο χώρο του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης, εκδήλωση για να τιμηθεί η επέτειος των 54 χρόνων της μάχης που έδωσαν οι εφεδροΕΛΑΣίτες του Συντάγματος Βελεστίνου μαζί με άλλες δυνάμεις του ΕΛΑΣ, εναντίον των Γερμανοϊταλών κατακτητών.
ΚΗΔΕΙΕΣ

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, αδελφή, γιαγιά και θεία

ΑΜΑΛΙΑ ΚΩΝ. ΚΑΤΣΙΑΜΠΑ

κηδεύουμε σήμερα Τρίτη 2.9.97 και ώρα 4.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου του Α' Κοιμητηρίου Αθηνών.

Τα παιδιά: Αικατερίνη και Δημήτριος Βουκελάτος, Μαριάνθη και Δημήτριος Αγραπιδάκης.

Τα αδέλφια: Αυγερινός και Μαρίκα Τεγοπούλου, Χρήστος Τεγόπουλος, Αλβάρα Βινιάλι, Ντιντή και Ευάγγελος Γιαννόπουλος, Αθηνά Βούλγαρη, Μάχη Κατσιάμπα, Μαρίκα Κατσιάμπα, Ουρανία Μπάσπα.

Τα εγγόνια Αλεξάνδρα Δεληγιάννη, Γιώργος Αγραπιδάκης.

Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

***

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο

ΑΝΤΩΝΙΟ ΡΟΥΣΙΑ

ετών 77

κηδεύουμε σήμερα Τρίτη 2.9.97 και ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Γ' Κοιμητηρίου Αθηνών.

Η σύζυγος: Ελένη.

Τα τέκνα: Βασιλική και Οθωνας.

Τα εγγόνια: Τάσος, Ελένη.

Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ