ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ '98
Φουλ επίθεση

Με Μαχλά και Νικολα'ϊδη η Εθνική κόντρα στη Δανία που ήρθε χτες με όλα τα αστέρια της

Η νίκη το Σάββατο απέναντι στη Δανία είναι μονόδρομος για την Εθνική μας ομάδα. Για το λόγο αυτό ο Κ. Πολυχρονίου όπως όλα δείχνουν θα παρατάξει δύο επιθετικούς. Παρ' ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός... δεν ανοίγει τα χαρτιά του, φαίνεται ότι σκέφτεται πως θα δυναμώσει τη "γραμμή πυρός" του με την ταυτόχρονη παρουσία Νικολαϊδη, Μαχλά.

Βέβαια οι επιθετικοί προσανατολισμοί δε σημαίνουν αδιαφορία για τα μετόπισθεν. Οι Δανοί έχουν πολύ καλή ομάδα, έτοιμη ανά πάσα στιγμή να κάνει τη ζημιά. Τα μεγάλα ατού της Μπρίαν και Μίκαελ Λάουντρουπ θ' αναλάβουν να εξουδετερώσουν οι Ζαγοράκης, Νταμπίζας αντίστοιχα. Αναμένεται να ξεκινήσουν ακόμα οι Ατματσίδης, Ουζουνίδης, Καραταϊδης, Αποστολάκης, Φραντζέσκος, Γ. Χ. Γεωργιάδης.

Η τελευταία προπόνηση γίνεται σήμερα κεκλεισμένων των θυρών για ευνόητους λόγους. Στο μεταξύ χτες επιστράφηκαν από τα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ περίπου 8.000 εισιτήρια τα οποία θα διατίθενται από το ΟΑΚΑ, τα ειδικά περίπτερα στις πλατείες Κλαυθμώνος, Κάνιγγος, το σταθμό ΗΣΑΠ στον Πειραιά και την ΕΠΟ.

Για νίκη οι Δανοί

Μπορεί ο ένας βαθμός να βολεύει τη Δανία, όμως χτες κατά την άφιξή τους οι "Βίκιγκς" επισήμαναν πως θα επιδιώξουν την κατάκτηση των τριών βαθμών. "Δεν είναι πλεονέκτημα που προκρινόμαστε και με ισοπαλία. Ηρθαμε για τη νίκη" δήλωσε ο προπονητής Μπο Γιόχανσον. Πρόσθεσε επίσης πως "όλοι οι Ελληνες παίχτες είναι ικανοί. Είναι λάθος να στεκόμαστε μόνο στον Μαχλά ή το Νικολαϊδη. Υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι όπως λ.χ. ο Καλιτζάκης".

Ο Μπρίαν Λάουντρουπ ανέφερε: "Αν σκεφτούμε ότι μας βολεύει η ισοπαλία, θα χάσουμε". Ο αδερφός του Μίκαελ θεωρεί πως δεν είναι ευνοϊκό για τη Δανία το διττό του αποτελέσματος και αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στο Ν. Μαχλά. Η πρόθεσή τους για νίκη επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι τελευταία στιγμή τη θέση του αμυντικού Γιάκομπ Λάουρσεν πήρε ο επιθετικός Μίκαελ Μπε.

ΠΑΟ
Λυμπερόπουλος ο αντι - Γεωργιάδης

Η ώρα του Νίκου Λυμπερόπουλου σήμανε και πάλι στον Παναθηναϊκό. Ο Βασίλης Δανιήλ βλέποντας τη βούληση του Γ.Χ. Γεωργιάδη να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία θα "δουλέψει" εντατικά με τον καλαματιανό παίκτη ώστε να είναι είναι ο διάδοχος του "κοντού". Να σημειωθεί ότι ο Λυμπερόπουλος έχασε σχεδόν όλη την προετοιμασία του καλοκαιριού μένοντας πίσω και αυτό προσπαθεί να καλύψει με τις έξτρα προπονήσεις ο Καβαλιώτης τεχνικός του ΠΑΟ.

Οσον αφορά τον Γ. Χ. Γεωργιάδη είναι σε δίλημμα ποια ομάδα να διαλέξει. Ενδιαφέρον έχουν δείξει η Λέτσε, ομάδα Α' Εθνικής, αλλά και η Πεσκάρα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία.

Στην... τσέπη του Δραμινού διεθνή θα μπουν πάνω από 300 εκατομμύρια δραχμές για τριετές συμβόλαιο, σχεδόν διπλάσιο ποσό από αυτό που του έδινε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης...

Τράκαρε ο Λαρντίν

Το... χάρο με τα μάτια του είδε ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ζορντί Λαρντίν, που τρακάρισε με το αυτοκίνητό του δυτικά της Μαδρίτης. Ο 24χρονος επιθετικός της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ υπέστη ελαφρά διάσειση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Γκουανταλαχάρα, όπου επρόκειτο να παραμείνει ένα 24ωρο για προληπτικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι ο Λαρντίν είναι από τα νέα μεγάλα ονόματα του ισπανικού ποδοσφαίρου και η Ατλέτικο τον απέκτησε το καλοκαίρι από την Εσπανιόλ, δίνοντας περίπου 4 δισεκατομμύρια δραχμές, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για μεταγραφή Ισπανού ποδοσφαιριστή.

Ιδιωτικοποιήθηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η άσχημη οικονομική κατάσταση που υπήρχε στο τμήμα μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας οδήγησε στην πώληση της ομάδας που από χτες ανήκει και τυπικά σε ιδιώτες.

Η ιστορική ομάδα του Κόκκινου Στρατού από χτες δεν ανήκει πλέον στο ρωσικό υπουργείο Αμυνας αλλά στην τράπεζα "Ονεξίμπανκ" του πρώην υπουργού Βλαντιμίρ Ποτάνιν.

Ενας από τους βασικούς διαπραγματευτές της συμφωνίας από πλευράς της ΤΣΣΚΑ ήταν ο παλιός προπονητής της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου και νυν διοικητικό στέλεχος, Αλεξάντερ Γκομέλσκι.

Μία από τις πρώτες ενέργειες της "Ονεξίμπανκ" θα είναι η πληρωμή των παικτών της ομάδας μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί καθόλου εδώ και μήνες. Μάλιστα εξαιτίας της άθλιας οικονομικής κατάστασης πριν λίγες ημέρες την ομάδα εγκατέλειψε ο Νικίτα Μοργκούνοφ.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω τράπεζα εκτός του μπάσκετ αγόρασε και το τμήμα χόκεϊ της ομάδας.

Η "Ονεξίμπανκ" είναι μία από τις πιο δραστήριες ανερχόμενες τράπεζες στη Ρωσία και έχει ήδη στην κατοχή της το 38% της κρατικής εταιρίας παραγωγής αλουμινίου και το 25 % των μετοχών της ρωσικής επιχείρησης τηλεπικοινωνιών. Πάντως ο διευθυντής της τράπεζας και πρώην υπουργός Βλαντιμίρ Ποτάνιν έχει δεχτεί τον τελευταίο καιρό πολλές επικρίσεις για τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με τις κρατικές εταιρίες.

ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΔΑΝΙΑΣ
Με νίκη στα τελικά

Η πρόκριση της Εθνικής μας ελπίδων από τα τελικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος απέχει μόλις... τρία βήματα. Απόψε στη Ν. Φιλαδέλφεια (20.00, ΕΤ1) μ' αντίπαλο την αντίστοιχη της Δανίας θέλει μόνο νίκη για να εξασφαλίσει την παρουσία της στα τελικά του θεσμού (θα γίνουν το Μάη, αν περάσουμε πιθανότατα θα διεξαχθούν στην Ελλάδα). Με ήττα αποκλείεται, ενώ η ισοπαλία οδηγεί πιθανότατα σε μπαράζ με την Αγγλία.

Ο Γ. Κόλλιας για διαφόρους λόγους δεν υπολογίζει τους Δέλλα, Ν. Λυμπερόπουλο, Ελευθερόπουλο, Σ. Κωνσταντινίδη. Παρ' όλα αυτά, τόσο ο ίδιος όσο και οι παίχτες του, εκφράζουν την πίστη τους ότι το ποθητό αποτέλεσμα θα έρθει. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να ξεκινήσει με τους Σ. Λυμπερόπουλο, Λάκη, Κουλακιώτη, Μπασινά, Κωστούλα, Δερμιτζάκη, Καραγκούνη, Αντζα, Στολτίδη, Κιάσσο, Π. Κωνσταντινίδη.

Απέναντι στον Ελβετό διαιτητή Κουρτ Ζούπιγκερ οι Δανοί μάλλον θα παρατάξουν τους Σέρενσεν, Γκράβερσεν, Ο. Λάουρσεν, Γιούλ, Μ. Λάουρσεν, Γιέπσεν, Ντεγκν, Γιένσεν, Γκράουλαντ, Γιέργκενσεν, Σέγκαρντ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ