Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ιδιωτικοποιήθηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η άσχημη οικονομική κατάσταση που υπήρχε στο τμήμα μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας οδήγησε στην πώληση της ομάδας που από χτες ανήκει και τυπικά σε ιδιώτες.

Η ιστορική ομάδα του Κόκκινου Στρατού από χτες δεν ανήκει πλέον στο ρωσικό υπουργείο Αμυνας αλλά στην τράπεζα "Ονεξίμπανκ" του πρώην υπουργού Βλαντιμίρ Ποτάνιν.

Ενας από τους βασικούς διαπραγματευτές της συμφωνίας από πλευράς της ΤΣΣΚΑ ήταν ο παλιός προπονητής της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου και νυν διοικητικό στέλεχος, Αλεξάντερ Γκομέλσκι.

Μία από τις πρώτες ενέργειες της "Ονεξίμπανκ" θα είναι η πληρωμή των παικτών της ομάδας μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί καθόλου εδώ και μήνες. Μάλιστα εξαιτίας της άθλιας οικονομικής κατάστασης πριν λίγες ημέρες την ομάδα εγκατέλειψε ο Νικίτα Μοργκούνοφ.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω τράπεζα εκτός του μπάσκετ αγόρασε και το τμήμα χόκεϊ της ομάδας.

Η "Ονεξίμπανκ" είναι μία από τις πιο δραστήριες ανερχόμενες τράπεζες στη Ρωσία και έχει ήδη στην κατοχή της το 38% της κρατικής εταιρίας παραγωγής αλουμινίου και το 25 % των μετοχών της ρωσικής επιχείρησης τηλεπικοινωνιών. Πάντως ο διευθυντής της τράπεζας και πρώην υπουργός Βλαντιμίρ Ποτάνιν έχει δεχτεί τον τελευταίο καιρό πολλές επικρίσεις για τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με τις κρατικές εταιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ