ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Αλληλοκαρφώματα για τα οικονομικά

Για κακοδιαχείριση και οικονομικές ατασθαλίες καταγγέλλει την Επιτροπή Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο διευθυντής του Οργανισμού Κ. Σοφούλης. Σε έκθεσή του προς την κυβέρνηση, αποσπάσματα της οποίας δημοσίευσε η "Ελευθεροτυπία", μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι "από την επομένη της συνάντησης της επιτροπής με τον πρωθυπουργό στις 31 Μαρτίου 1997, μου επιβλήθηκε πλήρης συσκότιση και τα διαχειριστικά στεγανά που είχα ήδη επισημάνει, έκλεισαν ακόμη ερμητικότερα". Ο Κ. Σοφούλης κάνει λόγο για προμήθειες και αναθέσεις σε συγγενείς και φίλους στελεχών της επιτροπής και αποδίδει ευθύνες στον γενικό διευθυντή Γ. Γιαννάκη, επειδή "ενεργούσε πέραν των αρμοδιοτήτων του, ενώ τέλεσε μεγάλο αριθμό διαχειριστικών πράξεων, χωρίς εξουσιοδότηση του γενικού διευθυντή".

"Είμαι προσωπική επιλογή της κ. Αγγελοπούλου, άρα δεν είχα κανένα λόγο να κάνω τσατσιλίκια", απάντησε ο Γ. Γιαννάκης, αφήνοντας αιχμές ότι ο Κ. Σοφούλης πληρωνόταν χωρίς να προσφέρει καμία υπηρεσία.

Από το υφυπουργείο Αθλητισμού δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση, όμως από το περιβάλλον Φούρα διέρρευσε η παρακάτω δήλωση: "Ο κ. Σοφούλης ενοχλήθηκε επειδή ύστερα από πολύμηνη απουσία του από τα καθήκοντά του, παρά το γεγονός ότι εισέπραττε το μισθό του, του ανακοινώθηκε προ εβδομάδος ότι δε θα κάνει αυτός την εκκαθάριση αλλά την ευθύνη θα έχει επιτροπή με επικεφαλής τη διευθύντρια Οικονομικών της ΓΓΑ κ. Καρυοφίλη".

Πάντως, δύο μήνες μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων, ακόμα δεν έχει αρχίσει η διαδικασία εκκαθάρισης της Επιτροπής Διεκδίκησης και σύμφωνα με πληροφορίες θα καθυστερήσει πολύ ακόμα ο οικονομικός απολογισμός. Επειδή πολλά ακούγονται για συμφέροντα που δίνουν μάχη χαρακωμάτων προκειμένου να εκπροσωπηθούν στην οργανωτική επιτροπή, η οποία θα διαχειριστεί το μεγάλο πακέτο μέχρι το 2004, κυβέρνηση και ελληνική Βουλή καλούνται να ρίξουν άπλετο φως στα πεπραγμένα της Επιτροπής Διεκδίκησης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ
Χορταστικό πρώτο πιάτο

Τρία παιχνίδια σήμερα με σπουδαιότερο το ΟΦΗ - ΠΑΟ. Με αλλαγές και οι δύο ομάδες

Πρώτο... πιάτο σήμερα για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής με τρία σημαντικά παιχνίδια. Στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή σε ένα κλασικό ντέρμπι. Νωρίτερα στο ουδέτερο Στάδιο Καραϊσκάκη ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, ενώ στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός θεωρητικά θα έχει εύκολο έργο με την ουραγό Καλαμάτα.

ΟΦΗ - ΠΑΟ

Ο Αγγελος Μπασινάς, ο Γιώργος Γεωργιάδης του Σάββα και ο Γιάννης Γκούμας κατά τα φαινόμενα θα είναι τα τρία νέα πρόσωπα στην 11άδα του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον "γηπεδούχο" ΟΦΗ στο Φάληρο (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

Αυτοί οι παίκτες αναμένεται να αντικαταστήσουν τους Αποστολάκη, Λαγωνικάκη και Κωνσταντινίδη. Ετσι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο ΠΑΟ θα ξεκινήσει με τους: Βάντσικ, Καπουράνη, Μιλόγεβιτς, Κολιτσιδάκη, Γκούμα, Βαζέχα, Γ. Χ. Γεωργιάδη, Μίκλαντ, Μπασινά, Στράντλι, Γ. Σ. Γεωργιάδη. "Ο ΟΦΗ είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και χρειάζεται υπομονή και επιμονή ώστε να φθάσουμε στην επικράτηση. Ο αγώνας με την ΑΕΚ ανήκει πλέον στο παρελθόν", υποστήριξε ο Καβαλιώτης τεχνικός του τριφυλλιού Βασίλης Δανιήλ. Στην αντίπερα όχθη ο Ευγένιος Γκέραρντ θα στερηθεί τρεις βασικούς παίκτες. Λείπουν οι τιμωρημένοι Σκέντζος, Παπαδόπουλος και ο τραυματίας Νίκος Νιόπλιας. Κανονικά γυμνάστηκε όλη τη βδομάδα ο Νίκος Τσιαντάκης και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή από τον κόουτς των Κρητικών.

Ηρακλής - ΠΑΟΚ

Η Θεσσαλονίκη έχει την τιμητική της σήμερα αφού διεξάγεται το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή στο γήπεδο της Τούμπας (17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

Ο "Δικέφαλος" με μόνο πρόβλημα την απουσία του Ζήση Βρύζα ελπίζει σε νίκη που θα του διατηρήσει το αγωνιστικό προφίλ σε υψηλά επίπεδα λίγες μέρες πριν τη μεγάλη μάχη με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης αισιοδοξεί ότι στον αγώνα θα έχει στη διάθεσή του και τον αρχηγό Θόδωρο Ζαγοράκη.

Αντίθετα πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει ο προπονητής του "γηραιού" Γιώργος Παράσχος, αφού θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Κωνσταντινίδη, Κωφίδη, Χατζίδη, Δανιήλ Παπαδόπουλου.

Ολυμπιακός - Καλαμάτα

Με φουλ επιθετικό σχήμα θα αγωνιστούν οι ερυθρόλευκοι στο Ολυμπιακό Στάδιο (15.00) κόντρα στην αδύναμη φέτος Καλαμάτα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα κρατήσει στον πάγκο τον Τζόρτζεβιτς που δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με τη Ρεάλ την ερχόμενη Τετάρτη. Πιθανή σύνθεση: Τοχούρογλου, Μπάντοβιτς, Γεωργάτος, Νταμπίζας, Καραταϊδης, Πουρσανίδης, Πασσαλής, Ιβιτς, Οφορίκουε, Αλεξανδρής, Γκόγκιτς ή Νινιάδης.

ΒΟΛΕΪ
"Φλέγονται" Νότος και Βορράς

ΑΕΚ - ΠΑΟ σήμερα στη Φιλαδέλφεια και Ορεστιάδα - Αρης τη Δευτέρα

Αγωνιστική - σταθμός στην κούρσα του τίτλου η 4η αγωνιστική που ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα. Τα δύο ντέρμπι που περιλαμβάνει το πρόγραμμα μπορεί να αποδειχτούν καθοριστικά για τις ομάδες που στοχεύουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σήμερα στις 4.30μμ στο "Γ. Μόσχος" η φιλόδοξη ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟ. Οι γηπεδούχοι που φέτος έχουν στόχο την έξοδο στην Ευρώπη θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να μπουν σε ευρωπαϊκή τροχιά. Από την άλλη οι "πράσινοι" χρειάζονται τους δύο βαθμούς για να εξακολουθήσουν να έχουν ακέραιες τις ελπίδες τους για τον τίτλο. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί από την ΕΤ-1 σε απευθείας μετάδοση.

Επανάληψη του τελικού της προηγούμενης περιόδου είναι η σύγκρουση της Δευτέρας ανάμεσα στην Ορεστιάδα και τον Αρη (4.30μμ). Οι ακρίτες, αήττητοι μέχρι στιγμής, θέλουν τη νίκη και για λόγους γοήτρου αφού ήταν οι χαμένοι του τελικού. Οι φιλοξενούμενοι όμως καίγονται κυρίως για τους βαθμούς αφού μετρούν ήδη μία ήττα (Το παιχνίδι θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση από την ΕΤ-1 στις 5.45μμ).

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής συμπληρώνουν τα παρακάτω παιχνίδια που διεξάγονται σήμερα: Ηρακλής - Κομοτηνή (7μμ), ΠΑΟΚ - Εθνικός Αλεξ. (7μμ), Φιλία - Πανελλήνιος (7.30μμ), Ολυμπιακός - Κτησιφών (6μμ).

Γυναίκες: Παιχνίδι - μισός τίτλος

Ο μισός τίτλος του πρωταθλήματος γυναικών παίζεται σήμερα στο κλειστό της Λεωφόρου στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τα Βριλήσσια (6μμ). Οι διεκδικήτριες ομάδες του τίτλου διασταυρώνουν για πρώτη φορά τα ξίφη τους. Σήμερα διεξάγονται ακόμα οι αγώνες: Νίκη Αλεξ. - Ολυμπιακός (5.30μμ), Ιωνικός ΝΦ - Κοζάνη (3μμ). Αύριο: Παπάγου - Λάρισα (4.30μμ), Φιλαθλητικός - Αγ. Σώστης (1μμ), Αρης - Ηλιούπολη (12.00).

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ '98
Τη Δευτέρα η κλήρωση

Η κλήρωση των ομίλων του 13ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μπάσκετ, πραγματοποιείται τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής. Μεταξύ των άλλων θα παρευρεθούν ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ Μπιλ Ράσελ, ο Λιθουανός Αρτούρας Καρνισόβας, οι προπονητές της Ιταλίας Μπ. Τάνιεβιτς και της Ισπανίας Λ. Σάινθ, ο Γιουγκοσλάβος Ζ. Ράντοβιτς, ο Ελληνας πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Βραζιλίας Γεράσιμος Μποζίκης κι εκπρόσωποι της Ιαπωνίας, της Νιγηρίας και της Σενεγάλης.

Χωρίς πολλά μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ όπως ο Τζόρνταν, ο Σακίλ Ο' Νιλ, ο Πίπεν, ο Γιούιν, ο Ολάουζον, ο Μαλόουν, ο Στόκτον, ο Κεμπ θα έρθει η νέα "ντριμ τιμ". Ο ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ Ρ. Τομγιάνοβιτς ανακοίνωσε τα ονόματα δέκα παικτών που θα έρθουν το καλοκαίρι στην Αθήνα. Είναι οι Τομ Γκουλιότα, Βιν Μπέικερ, Τερέλ Μπράντον, Κέβιν Γκαρνέτ, Γκραντ Χιλ, Αλαν Χιούστον, Κρίστιαν Λέτνερ, Γκάρι Πέιτον, Γκλεν Ράις και Κρις Ουέμπερ.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Πρώτο τεστ για Αντερσον

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αύριο στη Θεσ/νίκη τον Ηρακλή, χωρίς περιθώρια για άλλες απώλειες

Αναγκασμένος να δείξει το ταλέντο του με το καλημέρα, είναι ο Ουίλι Αντερσον. Ο Αμερικανός δεν πρόλαβε να έρθει στην Ελλάδα και είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστήσει, καθώς η ΑΕΚ δοκιμάζεται αύριο στο Ιβανώφειο. Παιχνίδι καθοριστικό για την ομάδα του Γ. Ιωαννίδη, αλλά και για τον Ηρακλή του κουμπάρου του Β. Αλεξανδρή. Οι δύο ομάδες έχουν τρεις και τέσσερις ήττες αντίστοιχα και ο ηττημένος του ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής θα βρεθεί νωρίς εκτός στόχων.

Οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο στα σημερινά παιχνίδια. Εξαίρεση αποτελεί μόνο ο Σπόρτιγκ, που στα Πατήσια εναντίον του Αρη θα πρέπει να κάνει την έκπληξη της περιόδου για να πετύχει την πρώτη του φετινή νίκη. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παπάγου, ο Παναθηναϊκός την ουραγό Λάρισα, ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο, το Περιστέρι τη Δάφνη και το Ηράκλειο τον Απόλλωνα Πάτρας.

Το πρόγραμμα

Α1(7η αγωνιστική)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.17.00: Περιστέρι - Δάφνη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ.17.00: ΠΑΟΚ - Πανιώνιος

ΟΑΚΑ..... 16.30: Παναθηναϊκός - Λάρισα

ΣΕΦ...... 17.00:Ολυμπιακός - Παπάγου

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.17.00:Ηράκλειο - Απόλλωνας Π.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ..18.40:Σπόρτιγκ - Αρης

Αύριο

ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ... 18.40:Ηρακλής ΑΕΚ

Α 2 (6η αγωνιστική)

Εσπερος - Ολύμπια, Πειραϊκός - Αμύντας, ΒΑΟ - Φίλιππος, Μαρούσι - Νήαρ Ηστ, Ιωνικός - ΜΕΝΤ, Μακεδονικός - Μίλωνας. Τα παιχνίδια αρχίζουν στις 5.30μμ.

Α' Εθνική γυναικών

(4η αγωνιστική)

Αύριο

Ολυμπιακός Β. - Σπόρτιγκ (12.00), Θρίαμβος - Π. Φάληρο (12.00), Ακαδημία - Παναθηναϊκός (15.00), Μ. Αλέξανδρος - Εσπερίδες (11.30μμ), Ηρακλής - ΜΕΝΤ (12.00), Κομοτηνή - Καλαμαριά (12.00).

Τελεσίγραφο ΕΠΑΕ σε ΟΠΑΠ

Κορυφώνεται η κόντρα της ΕΠΑΕ με τη ΓΓΑ στην "πλάτη" του ΟΠΑΠ. Χτες έληξε το τελεσίγραφο που είχε θέσει η διοργανώτρια στην πολιτεία για ν' αποδεχτεί τα οικονομικά της αιτήματα. Απάντηση επίσημα δεν έλαβε, αν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Α. Φούρας έχει ήδη αρνηθεί, εμμέσως πλην σαφώς, γι' αυτό θα υλοποιήσει παλιότερη απόφασή της για εξαίρεση των ελληνικών ομάδων από τα δελτία.

Η ΕΠΑΕ μ' έγγραφο που έστειλε στον ΟΠΑΠ, του ζητάει να μην καταρτίσει δελτία από τις 15/11 και μετά. Μάλιστα, την Τετάρτη δε θα στείλει εκπρόσωπό της στη συνεδρίαση της σχετικής επιτροπής. Επίσης η ΕΠΑΕ προγραμματίζει έκτακτη ΓΣ για τις 19/11, όπου το προεδρείο της θα προτείνει αποχή από τα πρωταθλήματα.

ΠΟΛΟ
Η ώρα της πρόκρισης

Κρίσιμες συναντήσεις στην Ευρώπη για Χίο και Χαλκίδα

Σήμερα αρχίζουν τα δύσκολα για την ομάδα πόλο της Χίου, που στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του προκριματικού ομίλου στο Κύπελλο Λεν Τρόφι αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (20.15).

Το παιχνίδι είναι το κρισιμότερο του ομίλου αφού από το αποτέλεσμά του θα εξαρτηθεί η πρόκριση της ελληνικής ομάδας στον επόμενο γύρο.

Στην αντίπερα όχθη το παιχνίδι είναι οριακό και για τους Ρώσους της ΤΣΣΚΑ, που μετά την ήττα από τους Ισπανούς θέλουν μόνο νίκη ώστε να διατηρηθούν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο άλλο παιχνίδι θα κοντραριστούν η Μεντιτεράνι με τη Σετέ (19.00). Την Κυριακή θα γίνουν τα παιχνίδια: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μαρσακάλα (19.00), Χίος - Μεντιτεράνι (20.15).

Για την ίδια διοργάνωση η Χαλκίδα στη Γερμανία θα αντιμετωπίσει στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του ομίλου την τουρκική Κιναλιάντα. Την Κυριακή η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια ομάδα του ομίλου, γερμανική Χαμ.

  • Στα μαλακά έπεσαν τελικά οι μεγάλοι κατά τη χτεσινή κλήρωση της Β προκριματικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Αναλυτικά τα ζευγάρια: Ολυμπιακός - Ηλυσιακός, ΠΑΟΚ - Γλυφάδα, ΚΟΠΙ - Χανιά, Αρης Νικαίας - Βουλιαγμένη, Αρης Θ. - Χίος, Πάτρα - Ηρακλής, ΟΦΘ - Χαλκίδα, Εθνικός - Κέρκυρα.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ