Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Αλληλοκαρφώματα για τα οικονομικά

Για κακοδιαχείριση και οικονομικές ατασθαλίες καταγγέλλει την Επιτροπή Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο διευθυντής του Οργανισμού Κ. Σοφούλης. Σε έκθεσή του προς την κυβέρνηση, αποσπάσματα της οποίας δημοσίευσε η "Ελευθεροτυπία", μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι "από την επομένη της συνάντησης της επιτροπής με τον πρωθυπουργό στις 31 Μαρτίου 1997, μου επιβλήθηκε πλήρης συσκότιση και τα διαχειριστικά στεγανά που είχα ήδη επισημάνει, έκλεισαν ακόμη ερμητικότερα". Ο Κ. Σοφούλης κάνει λόγο για προμήθειες και αναθέσεις σε συγγενείς και φίλους στελεχών της επιτροπής και αποδίδει ευθύνες στον γενικό διευθυντή Γ. Γιαννάκη, επειδή "ενεργούσε πέραν των αρμοδιοτήτων του, ενώ τέλεσε μεγάλο αριθμό διαχειριστικών πράξεων, χωρίς εξουσιοδότηση του γενικού διευθυντή".

"Είμαι προσωπική επιλογή της κ. Αγγελοπούλου, άρα δεν είχα κανένα λόγο να κάνω τσατσιλίκια", απάντησε ο Γ. Γιαννάκης, αφήνοντας αιχμές ότι ο Κ. Σοφούλης πληρωνόταν χωρίς να προσφέρει καμία υπηρεσία.

Από το υφυπουργείο Αθλητισμού δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση, όμως από το περιβάλλον Φούρα διέρρευσε η παρακάτω δήλωση: "Ο κ. Σοφούλης ενοχλήθηκε επειδή ύστερα από πολύμηνη απουσία του από τα καθήκοντά του, παρά το γεγονός ότι εισέπραττε το μισθό του, του ανακοινώθηκε προ εβδομάδος ότι δε θα κάνει αυτός την εκκαθάριση αλλά την ευθύνη θα έχει επιτροπή με επικεφαλής τη διευθύντρια Οικονομικών της ΓΓΑ κ. Καρυοφίλη".

Πάντως, δύο μήνες μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων, ακόμα δεν έχει αρχίσει η διαδικασία εκκαθάρισης της Επιτροπής Διεκδίκησης και σύμφωνα με πληροφορίες θα καθυστερήσει πολύ ακόμα ο οικονομικός απολογισμός. Επειδή πολλά ακούγονται για συμφέροντα που δίνουν μάχη χαρακωμάτων προκειμένου να εκπροσωπηθούν στην οργανωτική επιτροπή, η οποία θα διαχειριστεί το μεγάλο πακέτο μέχρι το 2004, κυβέρνηση και ελληνική Βουλή καλούνται να ρίξουν άπλετο φως στα πεπραγμένα της Επιτροπής Διεκδίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ