ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελλείψεις στο νοσοκομείο Βόλου

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ

Από το 1984 έχει να αναμορφωθεί ο Οργανισμός λειτουργίας του νοσοκομείου Βόλου, με αποτέλεσμα αυτό να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υπάρχουσες ανάγκες λειτουργίας του. Τα παραπάνω κατήγγειλε με Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι τα προβλήματα στο νοσοκομείο εντάθηκαν με την πάροδο του χρόνου, καθώς από το 1984 μέχρι σήμερα λειτούργησαν νέες μονάδες.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι βάρδιες να γίνονται με περιορισμένο αριθμό εργαζομένων, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες. Ο Ν. Γκατζής με την Ερώτησή του ζητούσε να πληροφορηθεί το πότε θα αναμορφωθεί ο κανονισμός, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υπάρχουσες ανάγκες.

Ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Σκουλάκης, αναγνώρισε ότι από το 1984 έχει να αναμορφωθεί ο κανονισμός, αλλά επιχείρησε να εμφανίσει μια εικόνα εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, απαντώντας στα όσα ισχυρίστηκε ο υφυπουργός, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, τα χρήματα που δίνονται δε φτάνουν παρ' όλο που από το 1985 το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου είχε ζητήσει την πρόσληψη 100 εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων.

Το αυγό του φιδιού

Πώς να πιστέψει κανείς, πώς να τον καθησυχάσουν οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι θα παταχτούν τα κατάλοιπα των νοσταλγών της χούντας στην Αστυνομία; Πώς να μην είναι τουλάχιστον επιφυλακτικός για την ειλικρίνεια και τις προθέσεις της κυβέρνησης; Οι λόγοι πολλοί. Πρώτον, είναι η κυβέρνηση που περίμενε δυο ολόκληρους μήνες και ενώ ήταν εν γνώσει της τα στοιχεία που αφορούν τη δράση των χουντικών στη Θεσσαλονίκη, για να... "επιληφθεί". Και μάλιστα, αφού πρώτα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αυτά τα στοιχεία. Τι περίμενε η κυβέρνηση και πόσο θα περίμενε ακόμα, αν δεν αποκαλύπτονταν όσα αποκαλύφθηκαν στη Θεσσαλονίκη; Δεύτερον, ο πρωθυπουργός αυτής της κυβέρνησης είναι που λίγες μέρες πριν, με αφορμή Ερώτηση του ΚΚΕ, δήλωσε στη Βουλή τα εξής... αποστομωτικά: Οτι δεν υπάρχουν χαφιέδες σήμερα που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία και πως αυτά είναι "φαντάσματα" του παρελθόντος που τα επαναφέρει το ΚΚΕ! Κι, όμως, οι πάντες γνωρίζουν ότι ο χαφιές της Ασφάλειας πιάστηκε επ' αυτοφώρω και επί το έργον να παρακολουθεί τους συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ. Τρίτον, είναι τούτη η κυβέρνηση που ανέσυρε στο προσκήνιο χουντικούς νόμους και χουντικές διατάξεις, για να χτυπήσει τους αγώνες των αγροτών και μάλιστα ο υπουργός της Δικαιοσύνης έλεγε προχτές στη Βουλή ότι σωστά ενήργησε η κυβέρνηση, αφού "τους νόμους που είναι καλούς τους κρατάμε"!. Τέταρτον, είναι τούτης της κυβέρνησης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης που υποστήριζε, πάλι μετά από Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, ότι καλώς η Αστυνομία προβαίνει σε δημόσιες επιδείξεις αυταρχισμού και τρομοκράτησης των πολιτών, στο όνομα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Οσα ανάλογα περιστατικά κι αν αναφερθούν, και υπάρχουν πολλά, έχουν κοινό παρονομαστή. Πρόκειται για την πολιτική - πλαίσιο που καθορίζει τον προσανατολισμό των μηχανισμών που έχει στα χέρια της η άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση. Με λίγα λόγια οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, όπως η Αστυνομία, λειτουργούν στο πλαίσιο μιας πολιτικής που έχει στο στόχαστρό της τον "εχθρό λαό". Είναι οι μηχανισμοί θωράκισης και προώθησης αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και ο παραπάνω αντικειμενικός χαρακτήρας τους καλλιεργεί το πρόσφορο έδαφος, ώστε να βρίσκουν έκφραση καταστάσεις που απηχούν ακροδεξιές αντιλήψεις, διασυνδέσεις με φασιστικές ομάδες και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Η Αστυνομία αυτού του αστικού κράτους είναι εκείνη που επί εποχής ΝΔ άκουγε τον τότε πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να δηλώνει "εσείς είστε το κράτος" και επί εποχής ΠΑΣΟΚ διατάσσεται από τον Σημίτη να κάνει σαμποτάζ κατά των τρακτέρ...

Οι κυβερνώντες φτιάχνουν τους μηχανισμούς προστασίας της εξουσίας τους κομμένους και ραμμένους στην πολιτική τους. Οταν προσανατολίζεις την Αστυνομία να θεωρεί "καθήκον" το ρόλο "ραβδούχου" κατά των εργατών, των συνταξιούχων, των αγροτών και όλων όσοι αγωνίζονται για το δίκιο τους, τότε ρίχνεις λίπασμα για την ανάπτυξη και εκτροφή φαινομένων τύπου Θεσσαλονίκης. Οταν το αυταρχικό και ταξικά στυγνό κράτος διδάσκει στους υπαλλήλους του να δρουν σαν το "μακρύ χέρι" μιας εξουσίας που δε δίνει λόγο σε κανέναν, τότε είναι λογικό να "εκπυρσοκροτούν" τα περίστροφα κατά λαθρομεταναστών και να βουίζει η κοινωνία για τα ένστολα "λουλούδια" που επιδίδονται σε διάφορες "δουλιές". Από την παροχή "προστασίας" στα σοκάκια του υποκόσμου μέχρι τη διασύνδεσή τους με το κύκλωμα των ναρκωτικών. Διότι όπως ο φασισμός, έτσι και η διαφθορά, δεν είναι ταξικά... ουδέτερα συμπτώματα.

902 TΥ
Συζήτηση για τον "Κοινωνικό διάλογο"

Συζήτηση για τον "κοινωνικό διάλογο" φιλοξενεί στη σημερινή εκπομπή του "Από το χθες στο σήμερα" ο "902 TV" στις 22.00 μμ,με το δημοσιογράφο Ανδρέα Θερμό.

Συμμετέχουν τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΣΕΕ, Γιάννης Σταυρόπουλος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ (ΕΣΑΚ), Μαρία Φραγκιαδάκη,μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ), Λευτέρης Αυγιτίδης (ΔΑΚΕ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ