ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Νοέμβρη 1997
Σελ. /56
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στόχος η αναβάθμιση

Τη δέσμευση ότι η "Αγωνιστική Επιμελητηριακή Ενότητα" που υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ θα αγωνιστεί για την αναβάθμιση του ρόλου του επιμελητηρίου, για την εξασφάλιση διοικητικής αυτοτέλειας των επιμελητηρίων, μακριά από τον ασφυκτικό έλεγχο και τις παρεμβάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, και για την προώθηση πραγματικών λύσεων στα προβλήματα των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων αναλαμβάνει με το πρόγραμμά της η παράταξη στο επιμελητήριο των Ιωαννίνων.

Οπως καταγγέλλει η παράταξη στη διακήρυξή της, η σημερινή πλειοψηφία του επιμελητηρίου Ιωαννίνων που πρόσκειται στις παρατάξεις ΔΑΚΜΜΕ, ΠΑΣΚΕΒΕ, ΣΥΝ, έχει τεράστιες ευθύνες γιατί συνειδητά υποτάσσεται στην πολιτική της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου οδηγώντας τον επιμελητηριακό θεσμό στη λογική της συναίνεσης, του συμβιβασμού και της αποδοχής. Επίσης, υπογραμμίζει ότι η ίδια πλειοψηφία έχει οριστικά γυρίσει την πλάτη και δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των μικρών επιχειρήσεων, ενώ έχει μετατρέψει το επιμελητήριο από όργανο παρέμβασης για όλα τα προβλήματα των ΕΒΕ και της ανάπτυξης της περιοχής σε γραφειοκρατικό μηχανισμό έκδοσης πιστοποιητικών, σε κέντρο "δημοσίων σχέσεων" και εκδηλώσεων προπαγάνδισης της κυβερνητικής πολιτικής και της οικονομικής "σύγκλισης", σε θεατή της παραγωγικής, οικονομικής και κοινωνικής υποβάθμισης της περιοχής. Παράλληλα, διαχειρίστηκε ένα σημαντικό μέρος των πόρων που προέρχεται από την υποχρεωτική και υπέρογκη συνδρομή των μελών, για την ανάπτυξη "επιχειρηματικών δραστηριοτήτων" και γενικότερα ενεργειών υποστήριξης υποτίθεται των μελών, στην πραγματικότητα οι ενέργειές της εξυπηρέτησαν μια μικρή μειοψηφία των επιχειρήσεων. Για τους πολλούς είτε δεν υπάρχει καμία παροχή, είτε υπάρχουν ψευτοπαροχές που δεν αλλάζουν σε τίποτα την κατάσταση.

Η "Αγωνιστική Επιμελητηριακή Ενότητα" δεσμεύεται να προωθήσει μαζί με τους ΕΒΕ:

  • Την ενίσχυση της συνεταιριστικοποίησης.
  • Τη χρηματοδότηση πραγματικά των μικρών επιχειρήσεων, κόντρα στον αποπροσανατολισμό που επιχειρείται με τα προγράμματα της ΕΕ που τελικά στην πράξη και με τις ευλογίες των πλειοψηφιών των διοικήσεων των επιμελητηρίων όπως έχουν σήμερα ευνοούν λίγους σε βάρος των πολλών.
  • Την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων, των αγροτών και των συνταξιούχων για την τόνωση της αγοράς.
  • Τη θεσμοθέτηση ειδικού καθεστώτος χρηματοδότησης των ΕΒΕ.
  • Την πραγματική προστασία των μικρών επιχειρήσεων από την επέκταση και εγκατάσταση των πολυκαταστημάτων και των σούπερ μάρκετ, ενιαίο ανθρώπινο ωράριο λειτουργίας για όλους με τρία απογεύματα κλειστά και με πραγματική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα, άμεση κατάργηση των "αντικειμενικών κριτηρίων" και του 35%, χτύπημα της φοροδιαφυγής εκεί όπου συντελείται, δηλαδή στα μεγάλα κέρδη.
  • Προστασία της ελληνικής παραγωγής.
  • Προστασία της επαγγελματικής στέγης, με αλλαγή του νόμου περί "απελευθέρωσης" έτσι ώστε παλιές και νέες μισθώσεις να μπορούν να ανανεώνονται ανά τριετία μετά την αρχική εννιαετία και με μόνη ετήσια αύξηση αυτή του τιμάριθμου.
  • Διασφάλιση του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης με ταυτόχρονη ουσιαστική βελτίωση των συντάξεων και των παροχών υγείας, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

Ειδικά για τα τοπικά προβλήματα, η "Αγωνιστική Επιμελητηριακή Ενότητα" στο πρόγραμμά της δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί για:

  • Τη στελέχωση του επιμελητηρίου με εξειδικευμένο προσωπικό, μετεκπαίδευση του υπάρχοντος και αξιοποίηση της μηχανοργάνωσης στην υπηρεσία των μελών του.
  • Δημιουργία κέντρου παροχής συμβουλών στους ΕΒΕ.
  • Πρωτοβουλίες για ειδική προστασία και ανάπτυξη των ντόπιων πλουτοπαραγωγικών πηγών και βασικών κλάδων της περιοχής με τη δημιουργία αντίστοιχων έργων υποδομής.
  • Δημιουργία μόνιμης εμπορικής έκθεσης πολλαπλών χρήσεων και βιοτεχνικού πάρκου.
  • Δημιουργία οργανισμού λειτουργίας του ΚΕΠΑΒΙ με κοινωνικό έλεγχο και άμεση αποπεράτωση του κτιριακού συγκροτήματος.
  • Διεύρυνση των οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων με τις γείτονες χώρες στη βάση του αμοιβαίου οφέλους και της ισότιμης συνεργασίας.

Οι εκλογές στο επιμελητήριο Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο 1 και 2 Δεκέμβρη,από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα, στο πάρκο "Λιθαρίτσια".

ΔΗΚΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θα παλέψουμε για επιμελητήρια διεκδίκησης

Στις εκλογές των επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν για το επαγγελματικό επιμελητήριο 4 συνδυασμοί, για το βιοτεχνικό 7 και για το εμποροβιομηχανικό 3. Η ΔΗΚΕΒΕ στηρίζει τα παρακάτω ψηφοδέλτια, που παίρνουν μέρος στις εκλογές του Δεκέμβρη στα τρία επιμελητήρια:

  • "Αγωνιστική Ενότητα Εμπόρων" με 9 υποψήφιους και επικεφαλής ψηφοδελτίου τον Γ. Χατζηγεωργίου,μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΘ και του Εμπορικού Συλλόγου.
  • Την "Αγωνιστική Ενότητα Επαγγελματιών" με 15 υποψήφιους συμβούλους και επικεφαλής τον Ηλ. Μαυρίδη,β αντιπρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης.
  • Την "Αγωνιστική Ενότητα Βιοτεχνών" με 21 υποψήφιους και επικεφαλής τον Γ. Τζένα,α αντιπρόεδρο του ΒΕΘ και μέλος του ΔΣ της ΟΒΣΘ.

Στα ψηφοδέλτια των τριών αυτών συνδυασμών συμμετέχουν συνδικαλιστικά στελέχη των ΕΒΕ, που πρωτοστάτησαν στους αγώνες, δίνοντας τη μάχη για την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων. Εχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των συναδέλφων τους ως η πιο συνεπής φωνή υποστήριξης των αιτημάτων μέσα από τα κλαδικά σωματεία - επιμελητήρια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα των ΕΒΕ.

Οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από τη ΔΗΚΕΒΕ τονίζουν σε διακήρυξή τους ότι οι συνθήκες, μέσα στις οποίες γίνονται οι εκλογές των επιμελητηρίων, είναι οι χειρότερες που υπήρξαν ποτέ για την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση. Η φθίνουσα αυτή πορεία δεν είναι κάτι που θα πρέπει να ακολουθήσουμε υποχρεωτικά. Ούτε προέκυψε τυχαία. Είναι συνειδητή πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, που συναγωνίζονται η μία με την άλλη για το ποια θα πλησιάσει περισσότερο το στόχο που έχει ορίσει η Συνθήκη του Μάαστριχτ ο οποίος δεν είναι άλλος από το κλείσιμο της πλειοψηφίας των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, επισημαίνουν και ζητούν την υπερψήφιση των συνδυασμών της για να γίνουν τα επιμελητήρια μαζικά, διεκδικητικά, αγωνιστικά, στο πλευρό των μελών τους και της κοινωνίας.

Λ. Ν.

ΑΧΑ'ΪΑ
Αποκλείστηκε σκόπιμα ο αγωνιστικός συνδυασμός

Ωμή παρέμβαση και προσπάθεια νόθευσης της ετυμηγορίας των επαγγελματιών -βιοτεχνών και εμπόρων μεθοδεύει η πλειοψηφία του Επιμελητηρίου Αχαϊας. Χρησιμοποιώντας κατά τα συμφέροντά της την Εκλογική Επιτροπή, που αποτελούν 3 μη αιρετοί υπάλληλοι (2 του υπουργείου Ανάπτυξης και 1 του Επιμελητηρίου), η πλειοψηφία αποφάσισε αυθαίρετα να αποκλείσει το συνδυασμό "Επιμελητηριακή Αγωνιστική Ενότητα" από τις εκλογές της 1ης και 2ας Δεκέμβρη, επικαλούμενη έγγραφο - οδηγία της νομικής υπηρεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο θεωρεί έγκυρο έναν συνδυασμό αν αυτός έχει υποψήφιους σε όλα τα τμήματα του Επιμελητηρίου.Ετσι, αποφάσισε να αποκλείσει την "Αγωνιστική Ενότητα" επειδή αυτή δεν έχει υποψήφιο στο Βιομηχανικό Τμήμα! Να σημειωθεί πως αυτή η οδηγία παραβαίνει τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα 309/1997, το οποίο θεωρεί έγκυρο "το ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει οιοδήποτε αριθμό υποψηφίων, συμπεριλαμβανομένου και του μεμονωμένου υποψηφίου".

Γίνεται έτσι φανερή η ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να ελέγξει τα Επιμελητήρια και να τα διατηρήσει σαν "αγκωνάρια στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής", όσο κι αν ο υφυπουργός Μ. Χρυσοχοϊδης ισχυρίζεται πως δεν έχει γίνει καμιά παρέμβαση στις εκλογικές επιτροπές και στη διεξαγωγή των εκλογών.

Μετά από αυτά, η "Επιμελητηριακή Αγωνιστική Ενότητα" υπέβαλε ένσταση, η οποία απορρίφθηκε από την Εκλογική Επιτροπή. Ετσι, ο συνδυασμός κατέφυγε στη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για την αντικανονικότητα της απόφασης. Να σημειωθεί πως ο αποκλεισμός γίνεται επιλεκτικά, καθώς σε άλλα επιμελητήρια δέχτηκαν την τροποποίηση του ΠΔ και έκαναν δεκτούς όλους τους συνδυασμούς. Μπορεί λοιπόν κανείς να υποθέσει πως η παρουσία των συνδικαλιστών της ΔΗΚΕΒΕ στην Πάτρα ανησυχεί την κυβέρνηση και τις πλειοψηφίες που αυτή θέλει να διαμορφώσει και γι' αυτό πέρασε στον αποκλεισμό του συνδυασμού.

Αυτό καταγγέλλει μιλώντας στο "Ρ" και ο εκπρόσωπος της "Επιμελητηριακής Αγωνιστικής Ενότητας" Κώστας Χριστόπουλος,ο οποίος τονίζει: "Χρόνια τώρα το Επιμελητήριο Αχαϊας στηρίζει τις κυβερνητικές επιλογές, που έχουν φέρει σε δυσχερή θέση τις μικρές επιχειρήσεις του νομού, διαχειρίζεται εκατομμύρια από τα λεγόμενα προγράμματα της ΕΕ χωρίς καμιά μικρομεσαία επιχείρηση να έχει ωφεληθεί. Σ' αυτή την πρακτική πρέπει να μπει τέλος. Ο συνδυασμός μας εναντιώνεται σ' αυτή την πορεία και αυτό, σε συνδυασμό με την απήχηση που βρίσκουν οι θέσεις μας, ανησύχησε την πλειοψηφία του Επιμελητηρίου, η οποία, εκτελώντας τις εντολές της κυβέρνησης, αποφάσισε να μας αποκλείσει. Ας είναι βέβαιοι πως τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να φιμώσουν τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες και τους εμπόρους, που με την αγωνιστική τους στάση θα αποτρέψουν τέτοιες αυταρχικές πρακτικές".

Π. Ζ.

ΛΑΡΙΣΑ
Αγωνιστική δέσμευση

Στη λογική της διαχείρισης τόσο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων όσο και των πόρων του Επιμελητηρίου, που προέρχονται από τις υποχρεωτικές συνδρομές των 17.000 εγγεγραμμένων μελών του για την ενίσχυση μεγάλων επιχειρήσεων, αφήνοντας στο περιθώριο τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, προσανατολίστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας της η απερχόμενη πλειοψηφία του Επιμελητηρίου της Λάρισας που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕΒΕ και τη ΔΑΚΜΜΕ.

Το Επιμελητήριο της Λάρισας, που υπάρχει από το 1946, περιλαμβάνει τέσσερα τμήματα: Βιοτεχνικό, επαγγελματικό, εμπορικό και βιομηχανικό. Στο σύνολο των 17.000 μελών που είναι εγγεγραμμένο, το 37% είναι βιοτέχνες, το 35% επαγγελματίες, το 27% έμποροι και μόνο 1% βιομήχανοι.Ωστόσο, η τελευταία μειοψηφία είναι αυτή που επωφελείται από τον τρόπο που διοικεί η σημερινή διοικητική επιτροπή το επιμελητήριο. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το τελευταίο πρόγραμμα χρηματοδότησης των 100 δισ. της ΕΕ, στο οποίο συμμετείχε το Επιμελητήριο της Λάρισας ως ενδιάμεσος φορέας υλοποίησης, έχοντας εκ των προτέρων γνώση ότι στην πραγματικότητα οι όροι για τη συμμετοχή αποκλείουν εκ των προτέρων τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροεπιχειρηματίες, μόλις 72 μέλη του Επιμελητηρίου κατόρθωσαν να επωφεληθούν, και αυτοί ήταν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.

Οπως καταγγέλλει, μιλώντας στο "Ρ" ο Δ. Γιαννούκας,πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου και μέλος της εκλογικής επιτροπής της Αγωνιστικής Επιμελητηριακής Ενότητας "οι δυνάμεις που διοικούν σήμερα το επιμελητήριο το έχουν μετατρέψει σε κέντρο διαχείρισης και προπαγάνδισης των προγραμμάτων της ΕΕ και σε κέντρα διαχείρισης σημαντικών πόρων για την εξυπηρέτηση μιας μικρής μειοψηφίας επιχειρηματιών". "Για να αλλάξει αυτή η τακτική", τονίζει ο ίδιος, "πρέπει να ενισχυθούν αποφασιστικά οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Επιμελητηριακής Ενότητας, που είναι δίπλα στο μικρό επαγγελματία, βιοτέχνη και έμπορο, που μπορεί να προτείνει λύσεις πραγματικές στα προβλήματά του, να ξεσκεπάζει τις πολιτικές που τα δημιουργούν και να παλεύει για τη διεκδίκηση των λύσεων".

Η Αγωνιστική Επιμελητηριακή Ενότητα στη Λάρισα δεσμεύεται απέναντι στους ΕΒΕ ότι θα παλέψει μαζί τους με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει, με προτάσεις για:

  • Περιορισμό της δράσης των μονοπωλίων.
  • Στήριξη της συνεταιριστικοποίησης των ΕΒΕ.
  • Χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.
  • Ενίσχυση των λαϊκών εισοδημάτων και ανάπτυξη κοινωνικής πολιτικής, για ανακατανομή του πλούτου υπέρ της πλειοψηφίας του λαού, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αγροτών, που είναι οι φυσικοί πελάτες των ΕΒΕ.
  • Στήριξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ και της συνεργασίας του στη δράση με συνδικαλιστικά κινήματα άλλων στρωμάτων που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Οι εκλογές στο Επιμελητήριο της Λάρισας θα γίνουν στις 7 και 8 Δεκέμβρη.Κάλπες θα υπάρχουν στο Επιμελητήριο,καθώς και στα παραρτήματά του στα Φάρσαλα και στην Ελασσόνα.

Π. Ρ.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Ψήφο στις δυνάμεις τις ΔΗΚΕΒΕ

Αρχίζουν από αύριο οι εκλογές στα βιοτεχνικά και επαγγελματικά επιμελητήρια της χώρας. Θέμα επιβίωσης για τους ΕΒΕ η ανάδειξη των αγωνιστικών συνδυασμών

Αρχίζουν από αύριο οι εκλογές στα επιμελητήρια όλης της χώρας, στα οποία οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι καλούνται να αναδείξουν διοικήσεις που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους για επιμελητήρια σύγχρονα, πραγματικούς συμβούλους της πολιτείας, όπως προβλέπει ο θεσμός και όχι "δεκανίκια" της κυβέρνησης για την υλοποίηση των σχεδίων της και προπαγανδιστές των κυβερνητικών πολιτικών και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για λίγους και εκλεκτούς.

Οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από τη "Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων" (ΔΗΚΕΒΕ) καλούν τους ΕΒΕ να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές, δίνοντας την ψήφο τους στις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις για να ενισχύσουν τη φωνή της προόδου και της αντίστασης, ενάντια στην οπισθοδρόμηση και το συμβιβασμό. Για να μπορούν τα επιμελητήρια:

  • Να είναι μια φωνή αντίστασης απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές.
  • Να στηρίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα στους αγώνες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
  • Να προβάλλουν και να αγωνίζονται για την εφαρμογή μιας αντιμονοπωλιακής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, που θα είναι προς το συμφέρον όλων των επαγγελματιών και βιοτεχνών.
  • Να διεκδικούν κίνητρα για τη συνένωση των μικρών επιχειρήσεων.

Στο πρόγραμμά τους οι συνδυασμοί της ΔΗΚΕΒΕ τονίζουν ότι είναι υπόθεση του κάθε επαγγελματία και βιοτέχνη να αντισταθεί στην κυβερνητική πολιτική, στην επέλαση των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, στην Ευρώπη της υποτέλειας, της ανεργίας και του αφανισμού των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, να παλέψει με την ψήφο του για τη συνεργασία των λαών της Ευρώπης, για να μην οδηγηθούν οι ΜΜΕ με το "φιλελευθερισμό του δικομματισμού στην οπισθοδρόμηση και τον αφανισμό".

Οι κάλπες σε Αθήνα και Πειραιά

Αύριο η "πρώτη" στον Πειραιά

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις παρακάτω ημερομηνίες και τόπους:

  • Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο του Πειραιά οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 1 και 2 Δεκέμβρη.Κάλπες θα υπάρχουν στα εξής σημεία στο Επιμελητήριο (πλ. Κοραή και Καραϊσκου 11) και στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Δυτ. Αττικής στην Ελευσίνα.
  • Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο του Πειραιά στις1 και 2 Δεκέμβρη. Οι κάλπες θα στηθούν στο Επιμελητήριο (πλ. Κοραή, Αγ. Κωνσταντίνου 3) και στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα.
  • Στο Επιμελητήριο των Ιωαννίνων επίσης 1 και 2 Δεκέμβρη,στο πάρκο "Λιθαρίτσια" από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα.
  • Στο Επαγγελματικό και στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης στις 7 και 8 Δεκέμβρη και στο Εμποροβιομηχανικό στις 8 και 9 Δεκέμβρη.
  • Στο Επιμελητήριο της Λάρισας στις 7 και 8 Δεκέμβρη.Κάλπες θα υπάρχουν στο Επιμελητήριο, καθώς και στα παραρτήματά του στα Φάρσαλα και στην Ελασσόνα.
  • Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας θα διεξαχθούν στις 7 και 8 Δεκέμβρη.Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και θα στηθούν σε τρία μέρη: στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (Ακαδημίας 18), στον ΕΚΕΠ στην Εθνική Οδό Αθ. - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης και στο κτίριο του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών στην Ηλιούπολη.
  • Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας τις ίδιες ημερομηνίες, δηλαδή 7 και 8 Δεκέμβρη.Η ψηφοφορία θα γίνει στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο (Πανεπιστημίου 44, 2ος όροφος) από το πρωί μέχρι το βράδυ και τις δύο μέρες.
Ο συνδυασμός της "Αγωνιστικής Επιμελητηριακής Ενότητας" στα Γιάννενα

Βιοτεχνικό τμήμα

Αδαμαντίδης Παναγιώτης του Αθανασίου (Οικοδομικά υλικά - Ξυλάνθρακες)

Αντωνόγλου Μιχάλης του Ηλία (Ζαχαροπλαστική)

Δήμαρης Βασίλης του Αλέξανδρου (Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις)

Δούβλης Γιάννης του Οδυσσέα (Σέρβις μηχανών γραφείου)

Καζιάνης Γιάννης του Βασίλη (Κουρείο)

Κατσουλίδης Δημήτρης του Αριστείδη (Ηλεκτροτεχνείο)

Μέντη Αναστασία σύζ. Χρήστου (Κομμώσεις)

Νάσης Θόδωρος του Βασίλη (Ξυλουργικές Εργασίες)

Ντόντορος Απόστολος του Χρήστου (Εργαστήριο Ασημουργίας)

Παπανικολάου Γιώργος του Μιχάλη (Βιοτεχνία εσωρούχων)

Τσανακτχής Γιώργος του Θεοχάρη (Υποδηματοποιείο)

Εμπορικό τμήμα

Δρόσος Αριστείδης του Γιώργου (Φρούτα)

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος του Πέτρου (Υαλικά)

Καραγεώργος Γιάννης του Θόδωρου (Είδη λαϊκής τέχνης - Οικιακά σκεύη)

Μπαϊραμπάς Δημήτρης του Σωτήρη (Πρατήριο υγρών καυσίμων)

Σπύρου Αλέκος του Αποστόλου (Λευκά είδη)

Φωτιάδης Ναπολέων του Αλέξανδρου (Ενδύματα)

Επαγγελματικό τμήμα

Καρβούνης Χριστόδουλος του Νικολάου (Ταβέρνα - Ψησταριά)

Κάτσιος Θεοφάνης του Κωνσταντίνου (Ταβέρνα)

Μαϊπάς Ηλίας του Βαγγέλη (Υπαίθριο πάρκινγκ)

Μπέζας Ηλίας του Χρήστου (Κρεοπωλείο)

Μπούσης Λάμπρος του Γιώργου (Σνακ μπαρ)

Νικολάτος Αηδόνης του Δημήτρη (Αναψυκτήριο)

Το ψηφοδέλτιο της "Αγωνιστικής Επιμελητηριακής Ενότητας"

Το ψηφοδέλτιο της "Αγωνιστικής Επιμελητηριακής Ενότητας" στη Λάρισα περιλαμβάνει 29 αγωνιστές του συνδικαλιστικού κινήματος που συμμετέχουν σε διοικήσεις σωματείων. Συγκεκριμένα, στα τέσσερα τμήματα του Επιμελητηρίου οι υποψήφιοι της παράταξης είναι:

Επαγγελματικό Τμήμα:

Χύτας Δημήτρης

Βάσιος Χρήστος

Γκουντάρας Βασίλης

Λανάρας Γιάννης

Γαζέπης Αγαμέμνων

Βιοτεχνικό Τμήμα:

Λαϊνάς Αλέξανδρος

Χατζής Γεώργιος

Πέρκας Κώστας

Παλάκας Γιώργος

Σαϊτης Γιώργος

Μαραγκόζης Στέργιος

Μπαλαής Γιάννης

Χαρισούλης Θανάσης

Ντίστας Απόστολος

Παπανικολάου Μανώλης

Γκιάτας Δημήτρης

Σαρίμβεης Μάρκος

Εμπορικό Τμήμα

Κουματζέλη Θεοδώρα

Κουρέλος Γιάννης

Μάνθος Νικόλος

Κακαγιάννης Βαγγέλης

Σιμονιάν Αγγελος

Παπαστεργίου Θανάσης

Παπαδημητρίου Γιάννης

Λέτσιος Στέργιος

Μαυρογιάννης Δημήτρης

Αλέξης Ηλίας

Κολοβός Μάρκος

Βιομηχανικό Τμήμα

Κατής Βασίλης



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ