Κυριακή 30 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στόχος η αναβάθμιση

Τη δέσμευση ότι η "Αγωνιστική Επιμελητηριακή Ενότητα" που υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ θα αγωνιστεί για την αναβάθμιση του ρόλου του επιμελητηρίου, για την εξασφάλιση διοικητικής αυτοτέλειας των επιμελητηρίων, μακριά από τον ασφυκτικό έλεγχο και τις παρεμβάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, και για την προώθηση πραγματικών λύσεων στα προβλήματα των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων αναλαμβάνει με το πρόγραμμά της η παράταξη στο επιμελητήριο των Ιωαννίνων.

Οπως καταγγέλλει η παράταξη στη διακήρυξή της, η σημερινή πλειοψηφία του επιμελητηρίου Ιωαννίνων που πρόσκειται στις παρατάξεις ΔΑΚΜΜΕ, ΠΑΣΚΕΒΕ, ΣΥΝ, έχει τεράστιες ευθύνες γιατί συνειδητά υποτάσσεται στην πολιτική της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου οδηγώντας τον επιμελητηριακό θεσμό στη λογική της συναίνεσης, του συμβιβασμού και της αποδοχής. Επίσης, υπογραμμίζει ότι η ίδια πλειοψηφία έχει οριστικά γυρίσει την πλάτη και δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των μικρών επιχειρήσεων, ενώ έχει μετατρέψει το επιμελητήριο από όργανο παρέμβασης για όλα τα προβλήματα των ΕΒΕ και της ανάπτυξης της περιοχής σε γραφειοκρατικό μηχανισμό έκδοσης πιστοποιητικών, σε κέντρο "δημοσίων σχέσεων" και εκδηλώσεων προπαγάνδισης της κυβερνητικής πολιτικής και της οικονομικής "σύγκλισης", σε θεατή της παραγωγικής, οικονομικής και κοινωνικής υποβάθμισης της περιοχής. Παράλληλα, διαχειρίστηκε ένα σημαντικό μέρος των πόρων που προέρχεται από την υποχρεωτική και υπέρογκη συνδρομή των μελών, για την ανάπτυξη "επιχειρηματικών δραστηριοτήτων" και γενικότερα ενεργειών υποστήριξης υποτίθεται των μελών, στην πραγματικότητα οι ενέργειές της εξυπηρέτησαν μια μικρή μειοψηφία των επιχειρήσεων. Για τους πολλούς είτε δεν υπάρχει καμία παροχή, είτε υπάρχουν ψευτοπαροχές που δεν αλλάζουν σε τίποτα την κατάσταση.

Η "Αγωνιστική Επιμελητηριακή Ενότητα" δεσμεύεται να προωθήσει μαζί με τους ΕΒΕ:

  • Την ενίσχυση της συνεταιριστικοποίησης.
  • Τη χρηματοδότηση πραγματικά των μικρών επιχειρήσεων, κόντρα στον αποπροσανατολισμό που επιχειρείται με τα προγράμματα της ΕΕ που τελικά στην πράξη και με τις ευλογίες των πλειοψηφιών των διοικήσεων των επιμελητηρίων όπως έχουν σήμερα ευνοούν λίγους σε βάρος των πολλών.
  • Την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων, των αγροτών και των συνταξιούχων για την τόνωση της αγοράς.
  • Τη θεσμοθέτηση ειδικού καθεστώτος χρηματοδότησης των ΕΒΕ.
  • Την πραγματική προστασία των μικρών επιχειρήσεων από την επέκταση και εγκατάσταση των πολυκαταστημάτων και των σούπερ μάρκετ, ενιαίο ανθρώπινο ωράριο λειτουργίας για όλους με τρία απογεύματα κλειστά και με πραγματική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα, άμεση κατάργηση των "αντικειμενικών κριτηρίων" και του 35%, χτύπημα της φοροδιαφυγής εκεί όπου συντελείται, δηλαδή στα μεγάλα κέρδη.
  • Προστασία της ελληνικής παραγωγής.
  • Προστασία της επαγγελματικής στέγης, με αλλαγή του νόμου περί "απελευθέρωσης" έτσι ώστε παλιές και νέες μισθώσεις να μπορούν να ανανεώνονται ανά τριετία μετά την αρχική εννιαετία και με μόνη ετήσια αύξηση αυτή του τιμάριθμου.
  • Διασφάλιση του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης με ταυτόχρονη ουσιαστική βελτίωση των συντάξεων και των παροχών υγείας, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

Ειδικά για τα τοπικά προβλήματα, η "Αγωνιστική Επιμελητηριακή Ενότητα" στο πρόγραμμά της δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί για:

  • Τη στελέχωση του επιμελητηρίου με εξειδικευμένο προσωπικό, μετεκπαίδευση του υπάρχοντος και αξιοποίηση της μηχανοργάνωσης στην υπηρεσία των μελών του.
  • Δημιουργία κέντρου παροχής συμβουλών στους ΕΒΕ.
  • Πρωτοβουλίες για ειδική προστασία και ανάπτυξη των ντόπιων πλουτοπαραγωγικών πηγών και βασικών κλάδων της περιοχής με τη δημιουργία αντίστοιχων έργων υποδομής.
  • Δημιουργία μόνιμης εμπορικής έκθεσης πολλαπλών χρήσεων και βιοτεχνικού πάρκου.
  • Δημιουργία οργανισμού λειτουργίας του ΚΕΠΑΒΙ με κοινωνικό έλεγχο και άμεση αποπεράτωση του κτιριακού συγκροτήματος.
  • Διεύρυνση των οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων με τις γείτονες χώρες στη βάση του αμοιβαίου οφέλους και της ισότιμης συνεργασίας.

Οι εκλογές στο επιμελητήριο Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο 1 και 2 Δεκέμβρη,από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα, στο πάρκο "Λιθαρίτσια".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνδιαλλαγή για τον αποκλεισμό των ...«ενοχλητικών» (2002-01-15 00:00:00.0)
Εκτιμήσεις της ΔΗΚΕΒΕ για τις εκλογές (2001-12-22 00:00:00.0)
Ψήφο στην Αγωνιστική Ενότητα Εμπόρων (2001-12-06 00:00:00.0)
Στο πλευρό των μικρών ΕΒΕ (2001-11-22 00:00:00.0)
Ψηφίζουμε για αγωνιστικό Επιμελητήριο (1999-12-11 00:00:00.0)
Πραγματικός σύμμαχος των μικρών επιχειρήσεων (1997-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ