Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ » ΕΒΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ψηφίζουμε για αγωνιστικό Επιμελητήριο

Κάλεσμα να ψηφίσουν « Αγωνιστική Συνεργασία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων» στις εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που πραγματοποιούνται αύριο και μεθαύριο, καλεί η παράταξη του ΕΒΕ του νομού, για ένα Επιμελητήριο όργανο στην υπηρεσία των χιλιάδων ΕΒΕ μελών του και όχι κλειστό «κλαμπ» που αξιοποιείται από ορισμένους. Στη διακήρυξή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» ΕΒΕ τονίζει ότι οι χιλιάδες έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες του νομού Μαγνησίας δεν εξυπηρετούνται από ένα Επιμελητήριο στην υπηρεσία λίγων και «εκλεκτών» του τόπου. «Ολοι μαζί», τονίζει, «πρέπει να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο Επιμελητήριο στην υπηρεσία των δικών μας συμφερόντων, ενάντια στο συμβιβασμό, στην οπισθοδρόμηση και στον αφανισμό», καλώντας παράλληλα τους ΕΒΕ «να γίνει υπόθεση όλων η οικοδόμηση του Επιμελητηρίου της ανάπτυξης και της προόδου».

Η παράταξη σημειώνει στη διακήρυξή της ότι πέρασαν αρκετά χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, χρόνια δύσκολα για τους μικρούς και μεσαίους ΕΒΕ. Οι συνέπειες από την εφαρμοζόμενη πολιτική είναι βαριές για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η «εκσυγχρονιστική λαίλαπα» των τελευταίων χρόνων έχει οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίους στο περιθώριο, στην απόγνωση, στην αναζήτηση άλλης εργασίας και στο κλείσιμο επιχειρήσεων.

Το Επιμελητήριο έπρεπε να σταθεί στο πλευρό των μικρών ΕΒΕ. Ομως, και στη Μαγνησία, το Επιμελητήριο δεν εκφράζει και δεν υπηρετεί τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του που είναι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες. Η παράταξη τονίζει ότι το Επιμελητήριο πρέπει:

  • Να κάνει προσπάθεια να έρθει πιο κοντά στους ΕΒΕ, να καταγράψει τις ανάγκες τους και να προσανατολίσει τη δράση του με βάση αυτές.
  • Να βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον αγώνα που κάνουν απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο να διευκολύνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις όποιες δραστηριότητες αναπτύσσουν για την επιβίωσή τους.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» ΕΒΕ επιδιώκει και παλεύει:

  • Για την εφαρμογή ενός σχεδίου προγραμματισμένης, σχεδιασμένης οικονομίας, μέσα στην οποία η μικρή και μεσαία επιχείρηση θα έχει τη θέση που της αναλογεί.
  • Για ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης των ΜΜΕ για την αντιμετώπιση της εισβολής των ξένων προϊόντων και του αθέμιτου ανταγωνισμού που συνθλίβει τις μικρές επιχειρήσεις.
  • Για ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της μικρής και μεσαίας επιχείρησης και δε θα κερδοσκοπεί σε βάρος της.
  • Για την ανατροπή της πολιτικής λιτότητας και την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων που θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτιμήσεις της ΔΗΚΕΒΕ για τις εκλογές (2001-12-22 00:00:00.0)
Οι ΕΒΕ μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς (2001-12-05 00:00:00.0)
Δώστε ψήφο για αλλαγή συσχετισμών στο ΕΒΕΑ (2001-11-23 00:00:00.0)
Στο πλευρό των μικρών ΕΒΕ (2001-11-22 00:00:00.0)
Στόχος η αναβάθμιση (1997-11-30 00:00:00.0)
Πραγματικός σύμμαχος των μικρών επιχειρήσεων (1997-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ