Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ακονίζουν τα μαχαίρια για την ΕΛΒΟ

Οχτώ επιχειρηματικοί όμιλοι εκδήλωσαν ήδη το αρχικό τους ενδιαφέρον

Εντείνονται οι διεργασίες ιδιωτικοποίησης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει μέχρι τον ερχόμενο Φλεβάρη.

Χτες έληξε η προθεσμία εκδήλωσης «αρχικού ενδιαφέροντος» για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον τους εκδήλωσαν 8 Ελληνες και ξένοι επιχειρηματίες ή κοινοπραξίες επιχειρηματιών, που θα παραλάβουν την ερχόμενη βδομάδα το σχετικό ενημερωτικό φάκελο με τα στοιχεία της εταιρίας και είναι οι εξής: Μυτιληναίος - Κόκκαλης (κοινοπραξία), Σιγκελίδης - Μπήτρος - Zilca (κοινοπραξία), όμιλος Μηχανικής, Πετρόπουλος Πέτρος (δραστηριοποιείται στο χώρο των οχημάτων), General Dynamics, Vickers, Krauss Maffei, Stayer.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την πρόσφατη πρόκληση ενδιαφέροντος, ο συνολικός αριθμός των μετοχών της ΕΛΒΟ, που θα πωληθούν στο λεγόμενο στρατηγικό επενδυτή, θα αντιπροσωπεύει είτε το 60% είτε το 43% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση (πώλησης του 43%) θα παραχωρηθεί στο στρατηγικό επενδυτή και το μάνατζμεντ της εταιρίας. Οι ενδιαφερόμενοι που δήλωσαν μέχρι χτες το ενδιαφέρον τους για την εταιρία θα αξιολογηθούν εντός τριών ημερών σχετικά με το αν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους στο διαγωνισμό. Οι ενδιαφερόμενοι που θα προκριθούν, θα έχουν στη διάθεσή τους 10 μέρες, από τις 14 ως τις 23 του Δεκέμβρη για να εξετάσουν την κατάσταση της επιχείρησης. Μέχρι τις 10 Γενάρη 2000 οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τεχνικές προσφορές, μετά την αξιολόγηση των οποίων θα δημιουργηθεί μία short list, για να ακολουθήσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές μετά από σχετική πρόσκληση. Η οικονομική προσφορά θα συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή ποσού 500 εκατ. δρχ. από τράπεζα που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ