Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέες κινητοποιήσεις την επόμενη βδομάδα

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι βενζινοπώλες με αιχμή του δόρατος το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμα στο αίτημα του κλάδου να θεσμοθετηθεί ανθρώπινο ωράριο λειτουργίας με συγκεκριμένη ώρα έναρξης και λήξης, παρά τη σχετική δέσμευση του υφυπουργού Εργασίας κατά την προηγούμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Οι πρατηριούχοι καταγγέλλουν ότι το απάνθρωπο ωράριο που έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση, που τους αναγκάζει να δουλεύουν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, εξυπηρετεί μόνο τα μονοπώλια της πετρελαϊκής αγοράς και λειτουργεί σε βάρος των πρατηριούχων και των καταναλωτών, καθώς αυξάνει το κόστος λειτουργίας των πρατηρίων. Ζητούν να θεσμοθετηθεί συγκεκριμένη ώρα έναρξης και λήξης της λειτουργίας των πρατηρίων με διανυκτέρευση του 10% των πρατηρίων.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας καταγγέλλει ότι ο υπουργός Εργασίας απαξίωσε μέχρι τώρα να δώσει κάποια απάντηση στο αίτημά της, αγνοώντας ακόμα και το αίτημά τους για τηλεφωνική επικοινωνία. Γι' αυτό αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες μορφές κινητοποιήσεων την επόμενη βδομάδα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, με αποκλεισμούς υπηρεσιών, συμβολικές κινήσεις με βυτιοφόρα κ. ά., μορφές που θα αποφασιστούν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης του ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ