Τρίτη 15 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Συνδιαλλαγή για τον αποκλεισμό των ... «ενοχλητικών»

Την ωμή συνδιαλλαγή μεταξύ των παρατάξεων «Νέο Επιμελητήριο» και «Ανεξάρτητη Επιχειρηματική Πρωτοβουλία», που υποστηρίχτηκαν στις εκλογές του Επιμελητηρίου των Ιωαννίνων από τη ΔΑΚΜΜΕ και την ΠΑΣΚΕΒΕ, συνδιαλλαγή με στόχο τον αποκλεισμό της «ενοχλητικής» γι' αυτούς φωνής της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Συνεργασίας» από τη Διοικητική Επιτροπή, καταγγέλλει η παράταξη, που υποστηρίζεται από τη Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΔΗΚΕΒΕ).

Συγκεκριμένα, οι δύο παρατάξεις, παρακάμπτοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες και αγνοώντας τη θέση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Συνεργασίας για αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων στη διοικούσα επιτροπή, η οποία, σημειωτέον, έτυχε θερμής υποστήριξης και από πολλούς συνδικαλιστές των δύο άλλων παρατάξεων, προχώρησαν πραξικοπηματικά στην εκλογή του προέδρου, «μοιράζοντας» τα «κουκιά» μεταξύ τους, προκειμένου να χειραγωγήσουν τη γενική συνέλευση με την προαποφασισμένη συνδιαλλαγή τους. Κι αυτό γιατί, όπως καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Συνεργασία, οι δύο επικεφαλής των άλλων παρατάξεων θορυβήθηκαν από το θετικό αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για τον πρόεδρο που εξέφραζε την αντιπροσωπευτική εκλογή, κι έτσι προχώρησαν ανοιχτά στο μοίρασμα των αξιωμάτων μεταξύ τους, αποκλείοντας την Αγωνιστική Συσπείρωση Συνεργασία.

Η παράταξη καλεί τους ΕΒΕ να απομονώσουν και να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες. Συσπειρωμένοι μέσα από τα Σωματεία τους και τις Επιτροπές Αγώνα, να αντισταθούν στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και να επιβάλουν στο Επιμελητήριο έναν άλλο προσανατολισμό. Να ενισχύσουν στις ερχόμενες εκλογές των πρωτοβάθμιων σωματείων εκείνες τις δυνάμεις, που με συνέπεια παλεύουν για μια αγωνιστική διέξοδο σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, τη μόνη ικανή να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους. Δεσμεύεται, δε, ότι θα αξιοποιήσει την αυξημένη σε σχέση με πριν εκπροσώπησή της στο ΔΣ, προκειμένου να αποκαλύπτει τη δράση της πλειοψηφίας, να ενημερώνει και να κινητοποιεί τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ