Τρίτη 15 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Π. ΚΟΣΙΩΝΗΣ
Διέξοδος στην οργάνωση

Περιοδεία του βουλευτή του Κόμματος στην Αγρολίδα

Η ανάγκη για οργάνωση του αγώνα και συντονισμού του με την υπόλοιπη αγροτιά της χώρας, για την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των αιτημάτων της, αποτέλεσε την προτροπή του βουλευτή του ΚΚΕ Παναγιώτη Κοσιώνη στους πληγέντες αγρότες της Αργολίδας, το περασμένο Σάββατο.

Πραγματοποιώντας περιοδεία με κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος σε χωριά του νομού, ο Π. Κοσιώνης συνομίλησε με τους αγρότες και είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από την πρόσφατη κακοκαιρία. Οι αγρότες τον ενημέρωσαν για την τεράστια καταστροφή, ενώ πέρα από την παραγωγή εκφράζονται σοβαροί φόβοι και για την αρτιότητα των δέντρων (πορτοκαλιές, μανταρινιές) και τη μελλοντική τους απόδοση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αγροτών, η παραγωγή των μανταρινιών μετά και τον τελευταίο παγετό - είχε προηγηθεί άλλος στις 18 Δεκέμβρη - έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ η ηρτημένη παραγωγή των πορτοκαλιών κυμαίνεται από 80% και πάνω. Παράλληλα μεγάλες είναι οι καταστροφές στα κηπευτικά, κύρια στις αγκινάρες και τα μαρούλια.

«Μας βρίσκουν ανοργάνωτους κάθε φορά οι κυβερνώντες και μας κάνουν ό,τι θέλουν. Πρέπει να οργανωθούμε και να βγούμε όλοι στους δρόμους για να πάρουμε το δίκιο μας» είπε στον βουλευτή του Κόμματος ο αγρότης Στέλιος Γεωργόπουλος από τον Αγιο Ανδριανό. Στην Ασίνη, το περιβόλι με τα μανταρίνια της Χρυσούλας Χρόνη δείχνει ανάγλυφα το μέγεθος της καταστροφής. «Το μανταρίνι έχει καταστραφεί εντελώς. Εχω τέσσερα παιδιά και οι υποχρεώσεις τρέχουν, τι θα κάνουμε; Εχουμε εμπειρία από τις αποζημιώσεις. Ακόμα κι αν τις πάρουμε θα είναι μικρές και δε θα έχουν καμία σχέση με την πραγματική ζημιά της παραγωγής». Ανάλογη εικόνα και λόγια, συναντήσαμε στη Νέα Τίρυνθα, το Δρέπανο, την Ανυφί. Στην Ανυφί μάλιστα, ο Π. Κοσιώνης μίλησε στους κατοίκους για το σκοπό της περιοδείας του Κόμματος, αλλά και τις θέσεις του Κόμματος σε επίκαιρα πολιτικά ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ