Τρίτη 15 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Μονόδρομος για τους αγρότες ο αγώνας

Περιοδεία του βουλευτή του Κόμματος Νίκου Γκατζή, στις χιονόπληκτες περιοχές της Φθιώτιδας

ΛΑΜΙΑ.-

Τις χιονόπληκτες και παγόπληκτες περιοχές της Φθιώτιδας επισκέφθηκε το Σάββατο 12 του Γενάρη, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής, επικεφαλής κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε αρχικά τη Στυλίδα, όπου η ελαιοκαλλιέργεια δέχτηκε σημαντικό πλήγμα, και συναντήθηκε στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Στυλίδας, τον δήμαρχο Εχιναίων, εκπροσώπους των Συνεταιρισμών των δύο δήμων και με αγρότες.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών και της ΤΑ εξέφρασαν στον βουλευτή του ΚΚΕ την αγανάκτηση τους, για την κυβερνητική πολιτική ελαιοκαλλιέργειας, αλλά και τη δυσπιστία τους όσον αφορά τις εξαγγελίες του υπουργού Γεωργίας για την αποκατάσταση των ζημιών. Αυτό που τονίστηκε στις ομιλίες όλων, ήταν ότι η σφοδρή κακοκαιρία και τα ακραία φαινόμενα που προξένησαν μεγάλες καταστροφές, ήρθαν να «συμπληρώσουν την ακραία αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης«, που θα συμβάλλουν, ίσως, στο ταχύτερο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση τού Κόμματος προς τους πληγέντες αγρότες και ενημέρωσε για τις θέσεις του ΚΚΕ αναφορικά με τις καταστροφές: «Θεωρούμε ότι οι καταστροφές είναι σημαντικές είτε ολοκληρωτικές σε ορισμένα προϊόντα, ενώ σε άλλα είναι πολύ μεγάλη. Θέση μας είναι να αποζημιωθούν όλοι οι αγρότες που οι καλλιέργειές τους επλήγηκαν από την κακοκαιρία. Λεφτά να δοθούν απ' τον ΕΛΓΑ που είναι χρήματα παρακρατημένα δικά σας και από τα ΠΣΕΑ. Επειδή, όμως, τα χρήματα αυτά δε φτάνουν, να δοθούν απ' τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά να διεκδικηθούν και από την ΕΕ».

Μιλώντας αργά το απόγευμα σε συγκέντρωση αγροτών στην Πελασγία, ο Νίκος Γκατζής, κάλεσε τους αγρότες να δώσουν αγωνιστικό «παρών» με τα τρακτέρ τους στις 28 του Γενάρη. Απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους και συνταξιούχους να κινητοποιηθούν στις 31 του Γενάρη, μέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Ο συντονισμός εργαζομένων, της μικρομεσαίας αγροτιάς και των ΕΒΕ, κατέληξε ο βουλευτής, και ο μονόδρομος του αγώνα, μπορεί να βάλει φραγμό στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ