Τρίτη 15 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΒΡΟΣ
«Παρών» στο αγωνιστικό ραντεβού

Μετά τους αγρότες της Ορεστιάδας και οι συνάδελφοί τους του Νοτίου Εβρου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους στις 28 Γενάρη στα πλαίσια των πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι, που συμμετείχαν την Πέμπτη το βράδυ σε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τυχερού μετά το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών του νομού, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Προμαχώνα στο δρόμο Αλεξανδρούπολης - Ορεστιάδας.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους παραγωγούς του νομού να πάρουν μαζικά μέρος με τα αγροτικά τους μηχανήματα στην κινητοποίηση, για να ανατραπεί η αντιαγροτική, καταστροφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης. Ανάμεσα σ' αυτά που θα διεκδικήσουν αγωνιστικά είναι η μη εφαρμογή του νέου κανονισμού και η κυβέρνηση να παρέμβει και να στηρίξει την τιμή του βαμβακιού. Να αυξηθεί το πλαφόν παραγωγής βαμβακιού και η επιδότηση να δίνεται άμεσα στον παραγωγό στο ύψος της τιμής στόχου και όχι στην ελάχιστη τιμή, ενώ το πρόστιμο συνυπευθυνότητας να μην υπολογίζεται με προσαύξηση αλλά στη φυσική παραγωγή του βαμβακιού.

Επίσης, οι αγρότες του Εβρου θα καταγγείλουν την αντισυνεταιριστική πολιτική της κυβέρνησης, που οδήγησε μέσω της ΑΤΕ πολλές συνεταιριστικές οργανώσεις σε οικονομικό αδιέξοδο, με τελικό αποτέλεσμα το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίηση των ΑΓΝΟ, ΣΕΚΟΒΕ, ΑΣΕ, ΟΛΥΜΠΟΣ κ.ά


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ