Τρίτη 15 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
«Βουτάει» και τις επιδοτήσεις των αγροτών!

Με επαίσχυντες εξουσιοδοτήσεις, που στέλνει η «αμαρτωλή» ΠΑΣΕΓΕΣ

Η ...«πάγια εντολή χρέωσης» των αγροτών που έχουν οφειλές προς την ΑΤΕ
Η ...«πάγια εντολή χρέωσης» των αγροτών που έχουν οφειλές προς την ΑΤΕ
Να εξουσιοδοτήσουν την ΑΤΕ, να τους παρακρατεί τις επιδοτήσεις που δικαιούνται για την εξόφληση των χρεών τους σ' αυτή και των οφειλών τους στις Ενώσεις Συνεταιρισμών, ζητάει από τους αγρότες η κυβέρνηση! Και να σημειωθεί ότι αυτή η κυβερνητική «απαίτηση», προβάλλεται σε μια περίοδο που χιλιάδες παραγωγοί της χώρας μας απειλούνται να μείνουν χωρίς εισόδημα, λόγω των τεραστίων ζημιών που προκάλεσε στη γεωργία και στην κτηνοτροφία η πρόσφατη κακοκαιρία!!

Φαίνεται, όμως, ότι η κυβέρνηση συμμερίζεται περισσότερο την απαίτηση της Αγροτικής Τράπεζας να μη χάσει ούτε λεπτό του ΕΥΡΩ από τα χρέη των αγροτών, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των πληγέντων από την κακοκαιρία παραγωγών να τους βοηθήσει το κράτος σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνούν. Ετσι, άλλωστε, εξηγείται και η άρνησή της να ικανοποιήσει το αίτημα να «παγώσουν» τα χρέη των πληγέντων και να τους δοθούν άτοκα δάνεια και άλλες δανειακές διευκολύνσεις από την ΑΤΕ, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την καλλιεργητική τους δραστηριότητα.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, μέσω της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΠΑΣΕΓΕΣ και του ΔΣ τής προς ιδιωτικοποίηση ΑΤΕ, στέλνει σε όλες τις Ενώσεις Συνεταιρισμών της χώρας ένα έγγραφο - φέρει τον τίτλο «ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ - ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ», το οποίο ζητάει να προωθηθεί προς τους αγρότες, ώστε να το χρησιμοποιήσουν ως εξουσιοδότηση στην ΑΤΕ για να παρακρατεί, για πάρτη της και εφ' όρου ζωής, το 50% των επιδοτήσεών τους, αλλά και το 100% όταν το χρέος τους αφορά στους συνεταιρισμούς.

Πρόκειται -όπως ευστόχως σημειώνει σε ανακοίνωση - καταγγελία της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας- για «σατανικού τύπου» λεηλασία του αγροτικού εισοδήματος.

Η ΕΟΑΣΝΛ καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις, καλεί τις διοικήσεις των Ενώσεων Συνεταιρισμών ν' αντιταχτούν - αντιδράσεις έχουμε και από πολλές Ενώσεις Συνεταιρισμών που αρνούνται να ενταχτούν στο νέο «μεγάλο κόλπο» της ΑΤΕ και της κυβέρνησης σε βάρος των αγροτών αλλά δυστυχώς κάποιες διοικήσεις ενώσεων συμμετέχουν προωθώντας τα έγγραφα στους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς, ώστε να φτάσουν στους αγρότες - και όλο τον αγροτικό να συμμετέχει στην νέα πανελλαδική κινητοποίηση, στις 28 Γενάρη, ένα εκ των βασικών αιτημάτων της οποίας είναι να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΑΤΕ, να παραμείνει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και να παίξει φιλοαγροτικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό ρόλο...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιμένουν στην υπεξαίρεση των χρημάτων των αγροτών!(2011-11-26 00:00:00.0)
Ρύθμιση χρεών και ανάκληση απολύσεων...(2005-07-29 00:00:00.0)
Θα ληφθούν μέτρα για τις αγροτικές ζημιές;(2002-12-18 00:00:00.0)
Στα δικαστήρια για τις παράνομες παρακρατήσεις(2002-01-16 00:00:00.0)
Αγωνιστική συγκέντρωση σήμερα στον Τύρναβο(2002-01-09 00:00:00.0)
Στο "σφυρί" περιουσιακά στοιχεία(1998-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ