Παρασκευή 29 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ
Ρύθμιση χρεών και ανάκληση απολύσεων...

...ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή

Τα προβλήματα της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου, είναι το θέμα της Ερώτησης, που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Αγγ. Τζέκης.

Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνεται: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου πραγματοποίησαν απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις απολύσεις προσωπικού που προγραμμάτισε το ΔΣ της ΕΑΣ Λήμνου. Οπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι απολύσεις αυτές είναι συνέχεια των εκβιασμών της Αγροτικής Τράπεζας προς το ΔΣ της ΕΑΣ Λήμνου, για να ξεχρεώσει τα τοκογλυφικά δάνεια που της έδινε μέχρι τώρα. Εκτός από τις απολύσεις, η ΑΤΕ πιέζει το ΔΣ της ΕΑΣ για ξεπούλημα όλης της ακίνητης περιουσίας, μιας περιουσίας που δημιουργήθηκε εδώ και δεκαετίες από τον ιδρώτα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Λήμνου. Επειδή για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δε φταίνε ούτε οι εργαζόμενοι ούτε ο αγροτικός κόσμος του νησιού παρά μόνον οι πολιτικές αυτές που μετέτρεψαν την ΑΤΕ από τράπεζα των αγροτών σε τράπεζα του κεφαλαίου».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό «σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει, ώστε να ρυθμιστούν τα χρέη της ΕΑΣ Λήμνου προς την ΑΤΕ και να σταματήσουν οι απολύσεις προσωπικού και το ξεπούλημα της περιουσίας του αγροτικού κόσμου του νησιού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ