ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με γοργά βήματα για την κάλυψη του πλάνου
  • Στα 74,26% έφτασε η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης
  • Πρωτοπόρα αναδείχνεται η ΚΟΑ με κάλυψη του 97,5%!

Στα 74,26% έφτασε χτες το ποσοστό κάλυψης του συνολικού πανελλαδικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμήν των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ. Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας,η μεγαλύτερη Οργάνωση του ΚΚΕ, αναδείχνεται η πρώτη από τις μεγάλες Οργανώσεις του Κόμματος, καθώς απέχει "μια ανάσα" για να καλύψει το, ιδιαίτερα σημαντικό σε ύψος, πλάνο που είχε θέσει ως στόχο. Συγκεκριμένα, μέχρι χτες το βράδυ, η ΚΟΑ κάλυψε τα 97,5% και αναδείχνεται η πρώτη απ' όλες τις μεγάλες Οργανώσεις του Κόμματος, στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης.

Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά κάλυψε τα 60,85% (αύξηση κατά 10,30 εκατοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη βδομάδα), η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης τα 55% (συν 9 μονάδες) και η Κομματική Οργάνωση Αττικής έφτασε τα 71,50% (συν 11,50 μονάδες) του πλάνου της. Αλμα έκανε η Οργάνωση της ΚΝΕ η οποία, ήδη, κάλυψε τα 92% του πανελλαδικού της πλάνου αφού, σε μια βδομάδα, κάλυψε άλλες 20% μονάδες.

Από τις άλλες Κομματικές Οργανώσεις του Κόμματος προηγούνται η ΚΟ Αν. Μακεδονίας - Θράκης με κάλυψη 77,60% του πλάνου της, η Δ. Πελοπόννησος με 72,30%, η Αν. Πελοπόννησος με 70,83%, το Αιγαίο με 68,83%, η Στερεά με 67,40%, η Θεσσαλία με 62,65%. Η Ηπειρος κάλυψε τα 57,83%, η Δ. Μακεδονία 54,43%, η Κεντρική Μακεδονία 48,50% και η Κρήτη 45,90%. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες Οργανώσεις στην τελευταία βδομάδα αύξησαν τα ποσοστά κάλυψης από 21,30 μέχρι 12 και 13 εκατοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη βδομάδα. Ακόμα πιο χαρακτηριστικό είναι πως οι Οργανώσεις που έχουν βάλει άμιλλα μεταξύ τους έκαναν πραγματικό άλμα στην κάλυψη των πλάνων τους από την προηγούμενη βδομάδα: Η Δ. Πελοπόννησος αύξησε κατά 21,30 μονάδες, η Αν Μακεδονία - Θράκη πρόσθεσε συν 18,70%, η Στερεά συν 13,40 μονάδες, η Αττική συν 11,50 μονάδες.

Οι κομμουνιστές μπορούν να κερδίζουν μάχες

Δήλωση του Δ. Ζάχαρη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΚΟΑ

Με χτεσινή δήλωσή του στο "Ρ" ο Δημήτρης Ζάχαρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και γραμματέας της ΚΟΑ, θα υπογραμμίσει:

"Οι κομμουνιστές της Αθήνας, τα μέλη του Κόμματος, οι Κνίτες και οι φίλοι του ΚΚΕ δώσανε αυτό το δίμηνο τρεις μεγάλες μάχες. Η πρώτη εκδηλώθηκε με τη μαζική συμμετοχή των κομμουνιστών στις εκδηλώσεις για το γιορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Η δεύτερη εκδηλώθηκε με τη μεγάλη παρουσία του κόσμου στο δυναμικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Κόμμα στο Πεδίο του Αρεως. Και η τρίτη με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 80χρονα του Κόμματος.

Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα, οι κομματικές οργανώσεις καλύπτουν και υπερκαλύπτουν τα πλάνα μιας τεράστιας οικονομικής εξόρμησης. Με αυτό τον τρόπο και την επιτυχία που έχει η Οικονομική Εξόρμηση, επιβεβαιώνεται η πολιτική επιρροή του Κόμματος σε πλατύτερες δυνάμεις, που το θέλουν πρώτο και κύρια στη νεολαία και τους εργαζομένους αλλά και γενικότερα σε όλο τον ελληνικό λαό.

Ταυτόχρονα, όμως, φανερώνεται και η δυνατότητα των κομματικών οργανώσεων να σχεδιάζουν, να δίνουν και να κερδίζουν σημαντικές μάχες. Ηδη, δέκα μέρες πριν κλείσει η Οικονομική Εξόρμηση, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας (ΚΟΑ) προσεγγίζει το πλάνο της και είναι περισσότερο από βέβαιο ότι πριν τελειώσει ο χρόνος θα το έχει υπερκαλύψει σε σημαντικό βαθμό".

Προσφορές
  • Ο Αντώνης Σολάκης προσφέρει 100.000 δρχ. στη ΝΕ Δράμας.
  • Ο Θεόδωρος Νοταρίδης προσφέρει 100.000 δρχ. επίσης στη ΝΕ Δράμας.
  • Ο Σταύρος Κασιώτης,συνταξιούχος από τη Ρόδο, που απολύθηκε από το Δημόσιο Ταμείο το 1947 για τα πολιτικά του φρονήματα, προσφέρει 50.000 δρχ.
  • Οι Γρηγόρης και Θανάσης Χαρισούλης πρόσφεραν 150.000 δρχ. στη ΝΕ Λάρισας, στη μνήμη του παππού τους Θανάση Γεωργόπουλου.
  • Ο Γιάννης Βλαχούλης προσφέρει 15.000 δρχ. στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν στον αγώνα για τα ιδανικά του ΚΚΕ.
  • Ο Νίκος Μωραϊτης προσφέρει 15.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Θήβας.
  • Ο Χαράλαμπος Δεληολάνης από τη Μυτιλήνη πρόσφερε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στην ΚΝΕ.
  • Ο Κώστας Μπανιάς προσφέρει 10.000 δρχ. στη μνήμη του πατέρα του Χρήστου Μπανιά, γραμματέα του ΕΑΜ Μελισσουργών, των θείων του Βασίλη, Αποστόλη και Γρηγόρη, και της θείας του Κούλας Κ. Μπανιά, που χάθηκε στον Εμφύλιο.
  • Ο Νίκος Μούργος από το Χαρακοπιό Πυλίας προσφέρει 50.000 δρχ. στη μνήμη της αδελφής του Γλυκερίας Χαρ. Μούργου, που πέθανε πριν από ένα χρόνο.
  • Η Τριανταφυλλιά Μαλή, αντάρτισσα του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, προσφέρει 5.000 δρχ. στη μνήμη του συζύγου της Νικολάου Μαλή, Μακρονησιώτη και 5.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Αρτέμιδος, στη μνήμη του εγγονού της Νικολάου Βουτσινά.
  • Ο Νίκος Χαραυγής πρόσφερε 10.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Λαμίας, στη μνήμη της μητέρας του Αικατερίνης Παυσ. Χαραυγή, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης.
  • Ο Τάσος Ρασσιάς πρόσφερε 100.000 δρχ. ως δεύτερη δόση, στη μνήμη των αδελφών του Αγγελου, Θεόδωρου, Λευτέρη, Θρασύβουλου και Κλειώς, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.
  • Ο Νίκος Αναστασόπουλος πρόσφερε 15.000 δρχ. στη μνήμη των γονιών του Αντωνίας και Χαράλαμπου.
  • Η Ολγα Ζαχαριάδου προσφέρει 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς, στη μνήμη του αδελφού της Μιχάλη Πιαστόπουλου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.
  • Οι Βάσος Ζαλούμης,Γεώργιος Μπίτσικος,Χρήστος Τσουπάκης και Παναγιώτης Βαμβακούσης πρόσφεραν 20.000 δρχ.
  • Ο Νίκος Σπανός προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων, 50.000 δρχ.
  • Ο Σωκράτης και η Μαρία Τσιοτινού προσφέρουν 5.000 δρχ. στη μνήμη των αδελφών τους Ηλία και Κωνσταντίνου Μουράλη, που σκοτώθηκαν στον Εμφύλιο.
  • Ο Γιώργος Βαζούρας πρόσφερε 15.000 δρχ. στη μνήμη της μητέρας του Μαρίας, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που εκτελέστηκε στα Δεκεμβριανά, του αδελφού του Γιάννη Βαζούρα, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στο Καρπενήσι και της εξαδέλφης του Γεωργίας Δεληκωστοπούλου, μαχήτριας του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1949.
  • Ο Γιάννης Ανδρακάκος, συνταξιούχος δάσκαλος, αντιστασιακός, προσφέρει 50.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου.
  • Ο Ιάκωβος Μηναϊδης και η Παναγιώτα Μολογιάννη - Μηναϊδη προσφέρουν 30.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου, στη μνήμη των γονιών τους Ευθυμίας και Σπύρου από τις Καρούτες Δωρίδας.
  • Ο Γιώργος Γεωργόπουλος προσφέρει 15.000 δρχ., στη μνήμη των Κωνσταντίνου και Παναγιώτη Γεωργόπουλου, καθώς και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών από το χωριό Πράσινο Αρκαδίας.
ΑΡΤΑ
Τίμησαν τα 80χρονα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ, για τα 80χρονα του Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 22 Δεκέμβρη. Γέμισε ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο της πόλης, η ψυχρή ατμόσφαιρα του οποίου γρήγορα ζεστάθηκε από την ιδιαίτερη και μαχητική συμμετοχή της νεολαίας και τα τραγούδια της Μαρίας Δημητριάδη και του Γιάννη Θωμόπουλου.

Σε ορισμένες ηρωικές στιγμές του κομμουνιστικού κινήματος στην Αρτα, αναφέρθηκε ο Βασίλης Ζιώβας,γραμματέας της ΝΕ Αρτας, ανοίγοντας την εκδήλωση. Σε συνέχεια τον λόγο, πήρε ο Τάκης Τσίγκας,μέλος της ΚΕ του Κόμματος, ο οποίος, αφού σημείωσε την ιδιαίτερη επιτυχία της μεγάλης εκδήλωσης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και των άλλων, δεκάδων εκδηλώσεων, που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, αναφέρθηκε στην 80χρονη ηρωική πορεία του ΚΚΕ, τις σημερινές εξελίξεις και, διακοπτόμενος από συνθήματα, έκλεισε με τα παρακάτω λόγια: "Ετσι γιορτάζουμε εμείς οι κομμουνιστές τα 80χρονα του Κόμματός μας. Περήφανοι, αισιόδοξοι, αλλά και συναισθανόμενοι τις βαριές μας ευθύνες και υποχρεώσεις. Ξέροντας, ότι θα γιορτάσουμε πολλά γενέθλια ακόμη. Οντας σίγουροι, ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, το ΚΚΕ θα παραμένει πάντα νέο, μαχητικό και πρωτοπόρο, ριζοσπαστικό και ασυμβίβαστο. Οπως ακριβώς, το ζωγράφισε ο μεγάλος Κώστας Βάρναλης: Κόμμα, πλαστουργός της νέας ζωής".

Το θερμόμετρο της εκδήλωσης ανέβηκε ακόμη περισσότερο, όταν το "λόγο" πήραν οι Μαρία Δημητριάδη και ο Γιάννης Θωμόπουλος, με το συγκρότημά τους. Η πετυχημένη επιλογή των τραγουδιών και οι ωραίες ερμηνείες έστειλαν τα δικά τους μελωδικά μηνύματα. Για ένα δίωρο περίπου, οι εκατοντάδες φωνές από τις κερκίδες του σταδίου έσμιγαν με τους ερμηνευτές, τραγουδώντας τα αγαπημένα τραγούδια του αγώνα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου - Αιτωλοακαρνανίας - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ, ο νομάρχης Αρτας, Χρήστος Παπαγεωργίου,ο δήμαρχος Αρτας, Κώστας Βάγιας και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τζουβάνος,καθώς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι μαζικών φορέων, ανάμεσά τους και αντιπροσωπεία του τοπικού σωματείου των αστυνομικών υπαλλήλων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ