ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Γενάρη 1998
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-Α' ΕΘΝΙΚΗ
Η ήττα φέρνει γκρίνια

Η Προοδευτική γκρέμισε από την κορυφή την ΑΕΚ που αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα. Το παρασκήνιο της κόντρας Λεοντσινίδη - Καρρά

Κυριακή των ανατροπών η προχθεσινή. Στον Κορυδαλλό η ΑΕΚ έχασε και "φυλακίστηκε" στην 2η θέση. Την ευκαιρία αξιοποίησε ο Ολυμπιακός που πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 17 αγωνιστικές. Στη Ριζούπολη δικαιολογημένος πρωταγωνιστής ο Κριστόφ Βαζέχα, ένας από τους καλύτερους αλλοδαπούς που ήρθαν στη χώρα μας. Κοντά στην επικίνδυνη ζώνη είχαμε ανακατατάξεις με το καρέ των "υποψήφιων κολασμένων" (Παναχαϊκή, Βέροια, Εθνικός, Πανηλειακός) να... δουλεύει για την Προοδευτική.

Σ' ένα ακατάλληλο γήπεδο η Ενωση "αυτοκτόνησε". Καμιά δικαιολογία όμως δεν είναι ικανή να καλύψει τα παιδαριώδη λάθη της άμυνας που προσέφερε στους γηπεδούχους τρία γκολ και ισάριθμους πόντους. Από τη μια υπήρχε μια ομάδα με ψυχή που ήξερε τι ήθελε και αγωνιζόταν για να το πάρει και από την άλλη 11 κιτρινόμαυρες φανέλες που βολόδερναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ένταση, φυσιολογική ως ένα σημείο, συνεχίστηκε στ' αποδυτήρια με φραστική κόντρα Ντουμιτρίου - Καρρά.

Ο σύζυγος της μεγαλομετόχου στην Προοδευτική και πρώην συνιδιοκτήτης της ΑΕΚ είχε λεκτική διαμάχη, μέσω των ΜΜΕ, και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ Γ. Λεοντσινίδη. Αιτία η μετεγγραφή του Αλέξη στον ΑΘηναϊκό αντί για τους "βυσσινί". Ο Γ. Καρράς μίλησε για νεοφερμένους στον δικέφαλο, τα λάθη των οποίων "έχουν άσχημα αποτελέσματα. Βέβαια, τι τους νοιάζει ορισμένους. Μήπως θα είναι και του χρόνου στην ΑΕΚ αυτοί; 'Η μήπως αν φύγουν θ' ανοίξουν εφημερίδα να διαβάσουν κάτι για την ΑΕΚ. Δυστυχώς αυτοί διοικούν την ΑΕΚ σήμερα".

Απαντώντας ο Γ. Λεοντσινίδης προσπάθησε να μεταθέσει τις ευθύνες στη διοίκηση και τον προπονητή. "Ο Λεοντσινίδης δεν είναι διοίκηση, είναι υπάλληλος της καινούριας διοίκησης. Υπάρχουν διαδικασίες και ο προπονητής είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο". Πάντως όλες οι πληροφορίες διαψεύδουν αμφότερα τα σκέλη της δήλωσης του διευθύνοντα συμβούλου...

Μετά από 17 αγωνιστικές ο Ολυμπιακός βρίσκεται πάλι πρώτος. Υστερα από πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε του ΑΘηναϊκού (4 - 0) με πρόσωπο του αγώνα τον Τζόρτζεβιτς που πέτυχε χατ τρικ. Τώρα θ' αντιμετωπίσει την ΑΕΚ με την ψυχολογία του στο ζενίθ. Το πρώτο από τα δύο γκολ του Βαζέχα στο 2 - 5 της Ριζούπολης τον έχρισε πρώτο σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού με 181 γκολ. Τώρα ο Πολωνός έβαλε πλώρη για τα 200. Εστω και δύσκολα ο ΠΑΟΚ κέρδισε διατηρώντας ζωντανό τ' όνειρο της Ευρώπης, ενώ στις νίκες επέστρεψε και ο Ιωνικός.

Η Προοδευτική κέρδισε την ΑΕΚ και το πανηγύρι έχει αρχίσει στον

Η Προοδευτική κέρδισε την ΑΕΚ και το πανηγύρι έχει αρχίσει στον Κορυδαλλό

ΠΑΛΗ
Πρωταθλητής ο ΒΑΟ

Τα "σκήπτρα" του πρωταθλητή Ελλάδας για 10η συνεχόμενη χρονιά διατήρησε ο ΒΑΟ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση μετά από μεγάλη κόντρα με την Τρίκη Τρικάλων, αφού συγκέντρωσε 60 βαθμούς. Συνολικά, οι αθλητές του ΒΑΟ κατέκτησαν 7 μετάλλια (2 χρυσά, 3 αργυρά, 2 χάλκινα).

Πάντως, ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει και στη δεύτερη Τρίκη, αφού η παρουσία της ομάδας των Τρικάλων ήταν αξιόλογη και κατάφερε να συγκεντρώσει 56 βαθμούς, κατακτώντας 5 μετάλλια (2 χρυσά, 2 αργυρά, 1 χάλκινο).

Την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας έκλεισε άλλη μια επαρχιακή ομάδα, ο Κρότων Κοζάνης, που συγκέντρωσε 25 βαθμούς και κατέκτησε 2 ασημένια μετάλλια.

Το Σαββατοκύριακο όμως διεξήχθη και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελευθέρας των γυναικών, όπου η ΑΓΕ Χαλκίδας στέφθηκε πρωταθλήτρια με 22 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν ο Θεσσαλός Τρικάλων με 17 βαθμούς. Την πρώτη τριάδα έκλεισε ο ΠΑΟ Βόλου, με 14 βαθμούς.

ΠΟΛΟ

Βροχή από γκολ επιφύλασσε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος πόλο της Α2 ανδρών όπου σημειώθηκαν συνολικά 117 (!) γκολ. Πάντως τα φαβορί επικράτησαν εύκολα ή δύσκολα δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τα... δόντια τους από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής είναι: Αρης Νίκαιας - ΕΝΟΑ 20-17, ΠΑΟΚ - Ηρακλής 10-6, Αρίων - Αρης 10 - 6, Παναθηναϊκός - Π. Φάληρο 10-5, Θρίαμβος - ΟΦΗ 14-8, Καστέλα - ΚΟΠΙ 4-7.

Τελείωσε η χρονιά για τον Ευριπίδη Κατσαβό. Ο άτυχος παίχτης

Τελείωσε η χρονιά για τον Ευριπίδη Κατσαβό. Ο άτυχος παίχτης τραυματίστηκε την Κυριακή και όπως διαπιστώθηκε χθες υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Σήμερα θα χειρουργηθεί και οι πρώτοι υπολογισμοί τοποθετούν την επαναφορά του σε περίπου 6 μήνες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ