ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Σύσκεψη στους Αγ. Αναργύρους

Σε σύσκεψη της Οργάνωσης Αγίων Αναργύρων της ΚΝΕ με μέλη και φίλους της Οργάνωσης, θα μιλήσει ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός, την Κυριακή, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της Οργάνωσης στους Αγ. Αναργύρους.Η σύσκεψη αποφασίστηκε στο πλαίσιο της δίμηνης πολιτικής εξόρμησης της ΚΝΕ.

Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ

H Βορειοανατολική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση, στην οποία θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες οργανώσεις της Οικονομικής Εξόρμησης για τα 80χρονα του ΚΚΕ, σήμερα Σάββατο 14 Φλεβάρη, στις 6.30 μμ στο παλαιό Δημαρχείο Χαλανδρίου (Μεσολογγίου 20).

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

  • Η ΚΟΒ Παραλιακής Δωρίδας, στα πλαίσια του γιορτασμού των 80 χρόνων του ΚΚΕ, διοργανώνει συνεστίαση σήμερα Σάββατο 14 Φλεβάρη στις 8 μμ,στο κέντρο "ΦΟΥΝΤΑΣ" της Κοινότητας Μαναγούλης. Στην εκδήλωση θα μιλήσει στέλεχος του ΚΚΕ.
Δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου Αττικής καλεί όλους τους φίλους της ειρήνης να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που θα γίνει σήμερα Σάββατο 14 Φλεβάρη, στις 7.00 μμ, στη "Βίλλα Στέλλα", Σοφίας και Γαλήνης 1.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία για τις εξελίξεις και τη δράση του φιλειρηνικού κινήματος, θα συμμετάσχει η χορωδία του Πανδημοτικού Συλλόγου Γυναικών Αγίων Αναργύρων και θα ακολουθήσει γλέντι.

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αιγάλεω και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση σήμερα Σάββατο 14 Φλεβάρη, στις 6.30 μμ, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αιγάλεω (Παπαναστασίου 10) με θέμα: "Η δράση του φιλειρηνικού κινήματος στις σημερινές συνθήκες".
ΥΓΕΙΑ
Ο λαός πληρώνει και νόμιμα και παράνομα

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Απόστολου Τασούλα, σε σχετική Επερώτηση

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην υγεία στηλίτευσε με τη χτεσινή τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια Επερώτησης που κατέθεσε ο ΣΥΝ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Απόστολος Τασούλας.Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα εξής σημεία:

  • Στην έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία. Χαρακτηριστικά ανέφερε τον "Ευαγγελισμό" όπου "λείπουν 600 νοσηλευτές σύμφωνα με τον οργανισμό του νοσοκομείου".
  • Στην έλλειψη αυξήσεων το 1998 για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ιδιαίτερα για τις κατηγορίες των νεφροπαθών, των ημιπληγικών και των ανοϊκών μεγάλης ηλικίας.
  • Στην επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων όπου σημείωσε ότι σε άγονες περιοχές περικόπτονται αποδοχές που δίνονταν με τη μορφή κινήτρων.
  • Στο νέο μισθολόγιο όπου "εκτός από τις αμοιβές παρεμβαίνει και στον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων".
  • Στον εξοπλισμό των νοσοκομείων όπου "έχουμε δύο φαινόμενα: Ελλειψη εξοπλισμού ή σκόπιμη αχρηστία μερικές φορές. Λόγω της σύμφυσης της παρασιτικής λειτουργίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας".

Κατέληξε λέγοντας πως "ο λαός όλα αυτά τα καταλαβαίνει με την ανασφάλεια, με το ότι πληρώνει από την τσέπη του νόμιμα και παράνομα, όπως φακελάκια και άλλα συναφή, με το ότι βρίσκει σήμερα ράντζα" καθώς και πως "αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα είναι συμβατή με τη γενικότερη πολιτική".

Εκδήλωση του ΚΜΕ

Το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Η σύγχρονη ιδεολογική διαπάλη και η συμβολή του ΚΜΕ" την Τετάρτη 18 Φλεβάρη στις 6 μμ και καλεί όλα τα μέλη του και τους φίλους να πάρουν μέρος. Θα ακολουθήσει μπουφές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ