Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΓΕΙΑ
Ο λαός πληρώνει και νόμιμα και παράνομα

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Απόστολου Τασούλα, σε σχετική Επερώτηση

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην υγεία στηλίτευσε με τη χτεσινή τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια Επερώτησης που κατέθεσε ο ΣΥΝ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Απόστολος Τασούλας.Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα εξής σημεία:

  • Στην έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία. Χαρακτηριστικά ανέφερε τον "Ευαγγελισμό" όπου "λείπουν 600 νοσηλευτές σύμφωνα με τον οργανισμό του νοσοκομείου".
  • Στην έλλειψη αυξήσεων το 1998 για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ιδιαίτερα για τις κατηγορίες των νεφροπαθών, των ημιπληγικών και των ανοϊκών μεγάλης ηλικίας.
  • Στην επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων όπου σημείωσε ότι σε άγονες περιοχές περικόπτονται αποδοχές που δίνονταν με τη μορφή κινήτρων.
  • Στο νέο μισθολόγιο όπου "εκτός από τις αμοιβές παρεμβαίνει και στον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων".
  • Στον εξοπλισμό των νοσοκομείων όπου "έχουμε δύο φαινόμενα: Ελλειψη εξοπλισμού ή σκόπιμη αχρηστία μερικές φορές. Λόγω της σύμφυσης της παρασιτικής λειτουργίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας".

Κατέληξε λέγοντας πως "ο λαός όλα αυτά τα καταλαβαίνει με την ανασφάλεια, με το ότι πληρώνει από την τσέπη του νόμιμα και παράνομα, όπως φακελάκια και άλλα συναφή, με το ότι βρίσκει σήμερα ράντζα" καθώς και πως "αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα είναι συμβατή με τη γενικότερη πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ