Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νέες αποχωρήσεις

Την πόρτα που άνοιξε πριν λίγες ημέρες ο Στ. Ματζαπετάκης, μέλος της ΚΕ της ΝΔ, διάβηκαν χτες ακόμα 20 στελέχη του κόμματος στο Ηράκλειο Κρήτης, δημιουργώντας νέους πονοκεφάλους στη Ρηγίλλης, η οποία βλέπει να δημιουργείται κλίμα αποχωρήσεων και να συντηρείται η κρίση που ξέσπασε με τις διαγραφές.

Μεταξύ των 20 στελεχών περιλαμβάνονται πέντε μέλη της Νομαρχιακής Ηρακλείου, καθώς και αρκετοί πρόεδροι τοπικών σε χωριά. Στο κείμενο που υπογράφουν αναφέρεται ότι "η πορεία του κόμματος δε συμβαδίζει πλέον ούτε με την ιδεολογία, αλλά ούτε και με την πολιτική της φιλελεύθερης παράταξης του 47%".

Στα Χανιά βρίσκεται από χτες και ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να αποτρέψει τις αποχωρήσεις των στελεχών, αλλά τα στελέχη "δε συγκρατούνταν".

Εν τω μεταξύ, σήμερα και αύριο διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές στις τοπικές οργανώσεις, στις οποίες αναμένεται ο Κ. Καραμανλής να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του στον κομματικό μηχανισμό. Στις εσωκομματικές εκλογές, όμως, έχουν παραιτηθεί ουσιαστικά από κάθε μάχη συσχετισμών οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του, οι οποίοι προσδιορίζουν την τακτική τους με δεδομένο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αφήνει περιθώρια για κινήσεις εντός του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ