Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κολαούζοι της κυβέρνησης

Ηταν ολοφάνερο από την αρχή ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δε διέγραψε τον Στ. Μάνο (και τους άλλους 5 βουλευτές) για τις αγρίως νεοφιλελεύθερες ιδέες του, και μάλιστα για τις θέσεις του σχετικά με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ. Οι χτεσινές τοποθετήσεις του Κ. Καραμανλή και του Στ. Μάνου για την "Ολυμπιακή" είναι χαρακτηριστικές.

Δήλωσε ο Στ. Μάνος στην "Εξουσία": "Στην "Ολυμπιακή" πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθεί το μονοπώλιο και να αναπτυχθούν οι συνθήκες ώστε και, άλλες, ξένες, να μπουν στην αγορά... Τα μέτρα για την εξυγίανση της "Ολυμπιακής" που προωθεί η κυβέρνηση τα θεωρώ σωστά, αν και δεν πιστεύω ότι θα τα κάνει".

Ακριβώς την ίδια θέση, με άλλα λόγια, εξέφρασε ο Κ. Καραμανλής μετά την επίσκεψη που έκανε χτες στα γραφεία της "Ολυμπιακής": "Αμεση έναρξη της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της "Ολυμπιακής" μέσα από διεθνή διαγωνισμό, ενίσχυση του ανταγωνισμού, κανονισμοί προσωπικού που θα έχουν ως πρότυπο τις κορυφαίες ξένες αεροπορικής εταιρίες".

Σε κάθε περίπτωση, και οι δυο συστρατεύονται στο πλευρό της γενικότερης επιχείρησης της άρχουσας τάξης για "εξυγίανση" των ΔΕΚΟ και βέβαια στο πλευρό της κυβέρνησης Σημίτη. Μπορεί να αποφύγουν το "Πειθαρχικό", όχι όμως τη λαϊκή ετυμηγορία και καταδίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ