Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο κενό η συκοφαντική εκστρατεία

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι από σήμερα τα "αλαλάζοντα κύμβαλα" της κυβερνητικής προπαγάνδας θα κορυφώσουν την ενορχηστρωμένη συκοφαντική επίθεσή τους κατά των αγροτών. Τα μπλόκα του αγώνα και της ελπίδας, στα οποία εξωθήθηκαν οι αγρότες από την κυβερνητική αδιαλλαξία και τον εμπαιγμό, θα βρεθούν τις επόμενες μέρες στο στόχαστρο μιας λυσσαλέας εκστρατείας, με στόχο την υπονόμευση και το χτύπημα του δίκαιου και ωραίου αγώνα τους, την απομόνωσή τους από τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.

Ξεκίνησαν ήδη από τις προηγούμενες μέρες και σίγουρα θα κλιμακώσουν την άθλια επίθεσή τους τα επόμενα 24ωρα. Στην αρχή, δήθεν, φιλικά και πατρικά αναγνώριζαν το δίκαιο των αιτημάτων τους αλλά και το δικαίωμά τους να αγωνίζονται γι' αυτά, αλλά, ταυτόχρονα, φρόντιζαν να τους προειδοποιήσουν: "Για όνομα του Θεού, όχι αποκλεισμοί δρόμων"! Πλήρως ευθυγραμμίστηκε με αυτή τη γραμμή και ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος "όλα τα δεχόταν" αλλά "όχι κλείσιμο των δρόμων".

Οι αγρότες, φυσικά, έκλεισαν τα αυτιά τους και απέρριψαν τις προειδοποιήσεις των Σειρήνων της άρχουσας τάξης. Στην πραγματικότητα, δεν μπορούσαν να κάνουν πίσω, γιατί δεν υπάρχει πίσω.

Από χτες το απόγευμα, που οι αγρότες αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, τα φερέφωνα της κυβερνητικής προπαγάνδας "ανέβασαν τους τόνους" και βγάζουν από το αντιλαϊκό οπλοστάσιό τους ό,τι πιο σκουριασμένο και βρώμικο υλικό διαθέτουν.

Είναι ολοφάνερο - και φυσικά αναμενόμενο - ότι θα επιχειρήσουν να αναβιώσουν τις γνωστές φασιστικές θεωρίες και μεθόδους περί "κοινωνικού αυτοματισμού", επιχειρώντας να φέρουν τους αγρότες σε σύγκρουση με άλλα κοινωνικά στρώματα και ομάδες, τις οποίες, όπως και πέρσι, θα καθοδηγούν από τα παρασκήνια. Ηδη, οι πρώτοι που αντέδρασαν έγκαιρα ήταν οι εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, κ.ά.) προσφέροντας πλήρη κάλυψη στην κυβερνητική αδιαλλαξία, αλλά αξιώνοντας ταυτόχρονα να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας"!

Το προπαγανδιστικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης και των ιδιοκτητών των ΜΜΕ που τη στηρίζουν περιλαμβάνει ακόμα αναπαραγωγή στο διαπασών κατηγοριών περί "πολιτικά υποκινούμενων" αγροτών, περί "θλιβερών μειοψηφιών", ακόμα και "παρανοϊκή" έχουν ήδη χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά των αγροτών. Θα αρχίσουν πάλι να κλαίγονται στο όνομα της "ελεύθερης διακίνησης αγαθών και προσώπων στην επικράτεια", για τις "ζημιές στην ελληνική οικονομία", για τις "καταστροφικές συνέπειες" που έχουν οι αγώνες των αγροτών στην πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ. Αδιαφορώντας βέβαια για το ότι η πορεία προς την ΟΝΕ δε χωράει τους αγρότες...

Η κυβέρνηση Σημίτη και τα μεγάλα αφεντικά που επέλεξαν τη σύγκρουση και τη ρήξη με τους αγρότες, οι οποίοι αντιστέκονται στο βίαιο ξεκλήρισμά τους, είναι ολοφάνερο ότι έχουν προετοιμαστεί για μια σκληρή αναμέτρηση. Δεν είναι τυχαίο ότι προσωπικά ο Κ. Σημίτης έχει δώσει εντολή, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην υπάρξει καμία παρέμβαση για την άρση των δικαστικών διώξεων των αγροτών. Ακριβώς για να έχει ένα ακόμα ισχυρό όπλο στα χέρια του.

Ομως, και οι αγρότες είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι για σκληρή αναμέτρηση, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων τους. Είναι πιο ώριμοι μετά τις περσινές κινητοποιήσεις και αυτό ήδη γίνεται ορατό. Στο πλευρό τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι και τα άλλα κοινωνικά στρώματα. Και βέβαια, δεν τους αγγίζει η λασπολογία και η συκοφαντία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
...«σπάει στα μπλόκα της αγροτιάς» (2005-01-16 00:00:00.0)
«Θρίαμβος» και πραγματικότητα (2000-06-08 00:00:00.0)
"Διλήμματα" και "μέτωπο άρνησης" (1999-06-08 00:00:00.0)
Για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές του Β' γύρου 18 - 10 - 1998 (1998-10-21 00:00:00.0)
Λαϊκισμός και υποκρισία (1997-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ