Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΡΤ
Κυβερνητική κάλυψη στις αυθαιρεσίες

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ

Πλήρη κάλυψη στις ενέργειες της διοίκησης της ΕΡΤ, που έχουν σαν αποτέλεσμα τα μέλη της χορωδίας της να υφίστανται ένα εργασιακό μαρτύριο, έδωσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ.

Με την Ερώτηση καταγγέλλονταν ότι τα μέλη της χορωδίας προσλαμβάνονται με ανανεούμενη σύμβαση έργου, ζουν κάτω από το καθεστώς της μη ανανέωσης της σύμβασής τους, χωρίς να τους αναγνωρίζεται κανένα εργασιακό δικαίωμα και με παγωμένες τις αποδοχές τους από το 1989.

Παράλληλα με τα παραπάνω, σημειώνονται και κρούσματα αυταρχισμού, με αποτέλεσμα πρόσφατα να απολυθεί η Ο. Τσακαλίδου, μία από τις δύο συνδικαλιστικές εκπροσώπους των χορωδιών με δεκαοχτάχρονη προσφορά.

Ο Δ. Ρέππας είπε ότι οι επιλογές των εξωτερικών συνεργατών της ΕΡΤ (όπως τα μέλη των χορωδιών) εκτιμούνται κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες και από το Γενάρη του 1998 συνάπτονται εξάμηνες συμβάσεις. Ομως έσπευσε να πει ότι "είναι πολλές οι περιπτώσεις και στα άλλα σώματα των μουσικών συνόλων που έχουν κληθεί οι εργαζόμενοι να υπογράψουν συμβάσεις μικρότερης διάρκειας", τονίζοντας παράλληλα ότι απαγορεύεται η ανανέωση σύμβασης έργου. Οσον αφορά δε τις αποδοχές, δήλωσε ότι από τον Αύγουστο του 1996 έχουν δοθεί "σημαντικές αυξήσεις".

Σχετικά με την περίπτωση της Ο. Τσακαλίδου, ισχυρίστηκε ότι δεν απολύθηκε, αλλά απλώς κλήθηκε "να υπογράψει μία σύμβαση μικρότερης διάρκειας από αυτήν του εξαμήνου, επειδή έτσι έκρινε ο αρμόδιος διευθυντής".

Ο Ορ. Κολοζώφ τόνισε ότι είναι καιρός να δοθεί μία λύση που θα είναι μόνιμη και θα διασφαλίζει αυτούς τους εργαζόμενους με εργασιακό καθεστώς σύμβασης αορίστου χρόνου, προκειμένου να κατοχυρώσουν μία σειρά δικαιωμάτων που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι (δώρα, επιδόματα κλπ.).

Οσον αφορά την περίπτωση της Ο. Τσακαλίδου, ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι ο υπουργός δεν έπεισε με την απάντησή του, καθώς "το σύνολο της χορωδίας καλείται να υπογράψει και μάλιστα εσπευσμένα την εξάμηνη σύμβαση, με εξαίρεση την Ο. Τσακαλίδου την οποία εξαιρείτε και υπογράφει σύμβαση μέχρι 14 Φλεβάρη". Και αναρωτήθηκε: "Γιατί γίνεται αυτό; Είναι μία προειδοποίηση να σταματήσει τη συνδικαλιστική δραστηριότητα που έχει;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ