Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για την Κουβανική Επανάσταση

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 39 χρόνων από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση αύριο Κυριακή 15 Φλεβάρη στις 10.30 πμ στην Αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα, Αννα Μαρία Γκονζάλες Σουάρες, θα επακολουθήσει συζήτηση για τη σημερινή πραγματικότητα του νησιού της επανάστασης και θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, όπου μέλη του Συνδέσμου θα ερμηνεύσουν λατινοαμερικάνικα τραγούδια.

Επίσης, στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα απονεμηθεί από τον Θ. Ζαφειρόπουλο, πρόεδρο της Ενωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής "Ο Φοίνιξ", μετάλλιο και δίπλωμα στον αγωνιζόμενο κουβανικό λαό, για την αντίστασή του στο διεθνή ιμπεριαλισμό, που θα παραδοθεί στην πρέσβειρα της Κούβας.

Συνδικάτο οικοδόμων: Καμπάνια αλληλεγγύης

To Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά διοργανώνει Καμπάνια Αλληλεγγύης στο διάστημα Φλεβάρη - Μάρτη για τον αγωνιζόμενο κουβανικό λαό.

Καλεί όλα τα παραρτήματα να συμβάλουν στην επιτυχία της καμπάνιας και μαζί με άλλους προοδευτικούς μαζικούς φορείς στις συνοικίες να δημιουργήσουν επιτροπές αλληλεγγύης με τον κουβανικό λαό. Επίσης να διοργανώσουν εκδηλώσεις συμπαράστασης, να απευθυνθούν θαρρετά σε όλους τους εργαζόμενους, να συγκεντρώσουν φάρμακα και χρήματα για να καλυφθούν ορισμένες ανάγκες από μεγάλες ελλείψεις που δημιουργεί το εμπάργκο των ΗΠΑ.

Μπριγάδα για την Κούβα

Ταυτόχρονα, το Συνδικάτο διοργανώνει μπριγάδα εργασίας που θα σταλεί στην Κούβα για να χτίσει ένα ιατρείο στην περιοχή ΠΙΝΑΡ - ΝΤΕΛ - ΡΙΟ. Η μπριγάδα θα αναχωρήσει στις αρχές Μάρτη και οι ενδιαφερόμενοι οικοδόμοι μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συνδικάτου και των Παραρτημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ