Κυριακή 16 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... «σπάει στα μπλόκα της αγροτιάς»

Μπροστά στην κυβερνητική αναλγησία κι αδιαλλαξία, η μικρομεσαία αγροτιά δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να οργανώσει καλύτερα κι αποτελεσματικότερα τον αγώνα της, συσπειρώνοντας και κινητοποιώντας όλους τους αγρότες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων και διασφαλίζοντας την αγωνιστική συμπαράσταση και συμπαράταξη της εργατιάς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Κι αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει το συνεπές αγροτικό κίνημα, προετοιμάζοντας, με εντατικούς ρυθμούς, την πανελλαδική, παναγροτική κινητοποίηση, που έχει εξαγγελθεί για τις 31 Γενάρη. Διότι - όπως φώναζε και συνεχίζει να φωνάζει, με την «αιώνια ντουντούκα» του, ο γνωστός Καρδιτσιώτης αγροτοσυνδικαλιστικής της ΠΑΣΥ Β. Γάκης - «στα μπλόκα της αγροτιάς, θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς».

Αυτή η κινητοποίηση της ΠΑΣΥ μπορεί και πρέπει ν' αποτελέσει σταθμό και, ταυτόχρονα, αφετηρία νέων αγώνων, με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής και με προοπτική τη ριζική αλλαγή των σημερινών συσχετισμών δύναμης, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, υπέρ των συμφερόντων των μικρονοικοκυραίων της υπαίθρου και προς όφελος του λαού και του τόπου.

Το ΚΚΕ, όπως, ευθαρσώς και σαφώς, δήλωσε, από τη Λάρισα, η Αλέκα Παπαρήγα, στηρίζει ολόθερμα και ολόπλευρα τη μικρομεσαία αγροτιά στον «νυν υπέρ πάντων» αγώνα της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ