ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Φλεβάρη 1998
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ωρα κρίσης για τα φαβορί
  • Ο ΠΑΟ υποδέχεται τον επικίνδυνο Αρη και ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην Ξάνθη
  • Θεωρητικά εύκολο έργο για Ηρακλή και Πανιώνιο στις σημερινές ρεβάνς του προημιτελικού γύρου

Στις... δύο άκρες της χώρας επικεντρώνεται σήμερα το ενδιαφέρον για τους επαναληπτικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Στην Ξάνθη η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (17.30, ΕΤ - 1), ενώ ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον Αρη (19.45, ΕΤ - 1). Την αγωνιστική συμπληρώνουν οι συναντήσεις Απόλλωνα Λάρισας - Ηρακλή και Καλαμαριάς - Πανιωνίου (αμφότεροι αρχίζουν στις 15.00), που λογικά έχουν τυπικό χαρακτήρα. Οι σημερινοί φιλοξενούμενοι είχαν κερδίσει στα πρώτα παιχνίδια με 4 - 0 και 4 - 2, αντίστοιχα.

ΠΑΟ - Αρης

Με δύναμη, πάθος και αυτοσυγκέντρωση θα έρθει η πρόκριση, σύμφωνα με τον Β. Δανιήλ, σ' ένα παιχνίδι που κάθε άλλο παρά εύκολο χαρακτηρίζεται. Ο Καβαλιώτης τεχνικός θεωρεί τον Αρη "ομάδα Α Εθνικής. Το 1 - 1 είναι ρευστό αλλά πιστεύω ότι και με τη βοήθεια του κόσμου θα τα καταφέρουμε", δήλωσε. Φόβος του μήπως οι παίχτες του έχουν το μυαλό στο κυριακάτικο ντέρμπι.

Ετσι, όλη τη βδομάδα τούς εφιστούσε την προσοχή. Ο ίδιος πάντως δεν υλοποίησε τα λόγια του, αφού, όπως όλα δείχνουν, θα προφυλάξει τον Λαγωνικάκη που έχει οκτώ κίτρινες. Τη θέση του θα πάρει ο Αποστολάκης, ενώ επιστρέφει ο Μιλόγεβιτς, που εξέτισε την ποινή του. Απόντες ακόμα οι Μίκλαντ, Στράντλι που βρίσκονται στη Μασσαλία με τη Νορβηγία.Τη θέση του πρώτου θα πάρει ο Λυμπερόπουλος.

Οι γηπεδούχοι αναμένεται να ξεκινήσουν με τους Νικοπολίδη, Γκούμα, Κολιτσιδάκη, Μιλόγεβιτς, Γ. Σ. Γεωργιάδη, Νικολαϊδη, Αποστολάκη, Λυμπερόπουλο, Γ. Χ. Γεωργιάδη, Βαζέχα, Αλεξούδη.

Με πολλά προβλήματα ήρθε στην Αθήνα ο Αρης. Μετά τους Παναγιωτίδη, Μπακογιάννη (τιμ. ), Εντίνιο, Μιρτσέκη (τραυμ. ) ο Γ. Φοιρός δεν υπολογίζει ούτε τον Μπ. Νικολάου, που έμεινε στη συμπρωτεύουσα λόγω υψηλού πυρετού. Στα ευχάριστα η επάνοδος των Κολτσίδα, Μπορμπόκη. Μάλλον θα παραταχθούν για το εναρκτήριο λάκτισμα οι: Κατεργιαννάκης, Κένεντι, Πανόπουλος, Βλαχούδης, Στράντζαλης, Ζαχόπουλος, Κολτσίδας, Μπορμπόκης, Μητσόπουλος, Λουμπούτης, Λιολίδης.

Ξάνθη - ΠΑΟΚ

Την πρόκριση που ταυτόχρονα θα σημάνει επιστροφή στις επιτυχίες αναζητούν σήμερα Ξάνθη και ΠΑΟΚ, με το "δικέφαλο" να έχει το πλεονέκτημα του 2 - 0 στην Τούμπα. Οι ακρίτες μετρούν τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες και μεγάλο βάρος του Γ. Μαντζουράκη έχει πέσει στον τομέα της ψυχολογίας.

Ραμίρεζ, Καραγεωργίου που είναι τραυματισμένοι και ο Παπαδημητρίου λόγω τιμωρίας δε θα βοηθήσουν την ομάδα τους. Από ενοχλήσεις ταλαιπωρούνται Λουτσιάνο, Κεχαγιάς αλλά ο δεύτερος μάλλον θα τα καταφέρει. Σίγουρα επανέρχεται ο Τεγγελίδης που αποθεραπεύτηκε. Αναμένεται αρχικά να παραταχθούν μπροστά στον διαιτητή οι: Μπούτσιεκ, Βενετίδης, Κεχαγιάς, Κυπαρίσσης, Πατσατζόγλου, Αντωνίου, Χάβος, Αντζας, Τεγγελίδης, Βιλανάκης, Ζήκος.

Στο "δικέφαλο" του βορρά ο Αγγ. Αναστασιάδης θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές αναγκαστικές και μη. Αντί του Βελλή θα ξεκινήσει ο Σιδηρόπουλος, τη θέση του τραυματία Κολομπούρδα θα πάρει ο Κουλακιώτης, ενώ η επιστροφή του Φραντζέσκου θα εκτοπίσει τον Ζουμπούλη.

Κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσουν οι: Μιχόπουλος, Σιδηρόπουλος, Ολιβάρες, Κουλακιώτης, Τασιόπουλος, Ζαφειρίου, Νάγκμπε, Μαραγκός, Φραντζέσκος, Βρύζας, Τουρσουνίδης.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Κληρώθηκε ο "ανεπιθύμητος"

Στη χτεσινή κλήρωση για τους διαιτητές της 24ης αγωνιστικής Παναθηναϊκός και Εθνικός κέρδισαν το... ΛΟΤΤΟ. Ζήτησαν την εξαίρεση δύο "αρχόντων" και η "θεά" τύχη "επέλεξε" να σφυρίξουν αυτοί τους αγώνες των ομάδων τους. Πριν από την έναρξη της διαδικασίας ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Δ. Σκιάνης, χαρακτήρισε τον Αγγελάκη ανεπιθύμητο και ζήτησε να μην ξανασυναντηθούν οι δρόμοι τους.

Το ίδιο αίτημα έθεσε και ο Β. Τσιαμάκης (ΕΘνικός) για τον Κεχαγιά. Τελικά ο διαιτητής από το Σύνδεσμο Θεσσαλονίκης θα είναι παρών στο ντέρμπι των "πρασίνων" με την ΑΕΚ, ενώ ο συνάδελφος και συντοπίτης του θα ακολουθήσει τον Εθνικό στη Ν. Σμύρνη. Ο Δ. Σκιάνης αποχωρώντας "προειδοποίησε" την επιτροπή πως "η ευθύνη για ό,τι συμβεί είναι δική σας".Στα υπόλοιπα παιχνίδια θα σφυρίξουν: Ξάνθη - Ηρακλής (Μπίκας), Πανηλειακός - Αθηναϊκός (Βασσάρας), ΟΦΗ - Ιωνικός (Φασόλης), Παναχαϊκή - Καλαμάτα (Κωνσταντινίδης), Προοδευτική - Ολυμπιακός (Τεβεκέλης), Απόλλωνας - Βέροια (Μιντιούρης), ΠΑΟΚ - Καβάλα (Δούρος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
"Συγχωρήστε το απόψε το παιδί"

Ο Ντ. Μπάγεβιτς για τον Οφορίκουε, που αναμένεται σήμερα με καθυστέρηση μιας βδομάδας από την Αφρική

"Ο Οφορίκουε είναι ένα παιδί. Δεν έχει μάθει ακόμη τις υποχρεώσεις του. Ισως και το χρήμα να τον έχει επηρεάσει. Πάντως χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την προηγούμενη ομάδα του, την Καλαμάτα, δεν έχει συνηθίσει να δουλεύει σε ρυθμούς επαγγελματικούς". Τα λόγια του Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον Γκανέζο επιθετικό είναι ενδεικτικά του άσχημου κλίματος που επικρατεί για τον 17χρονο παίκτη, που εκτός απροόπτου αναμένεται σήμερα στην Αθήνα ύστερα από καθυστέρηση μιας βδομάδας! Πάντως ο Ντούσκο θέλησε με... κομψό τρόπο να τον προστατεύσει: "Επαναλαμβάνω, είναι παιδί ακόμη και θέλει κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση". Ο Π. Οφορίκουε αναμένεται να απολογηθεί στη διοίκηση και στη συνέχεια θα βγει η απόφαση, που εκτός απροόπτου θα είναι χρηματικό πρόστιμο. Αναφερόμενος στην υπόθεση "τίτλος", ο Μπάγεβιτς δε "βιάστηκε" να ξεγράψει την ΑΕΚ μετά το νέο στραβοπάτημά της: "Εχουμε ακόμη 11 αγώνες και ασφαλώς είναι μέσα στο παιχνίδι". Εκανε και μια πρόβλεψη για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής μεταξύ ΠΑΟ - ΑΕΚ: "Θα ήταν ψέματα αν λέγαμε ότι δε θέλουμε την ισοπαλία".

Συγκροτήθηκε χτες η επιτροπή με την ονομασία "Καραϊσκάκη 2000" υπό την προεδρία του Σ. Κόκκαλη και έργο της θα είναι η προώθηση και υλοποίηση των προτάσεων για να πάρει η ερυθρόλευκη ΠΑΕ το Στάδιο Καραϊσκάκη.

ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ
Βγαίνει ο τελικός

Τους λογαριασμούς τους ξεκαθαρίζουν σήμερα οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στους ημιτελικούς αγώνες του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, που διεξάγονται στην Μπουργκίνα Φάσο.

Στον ένα ημιτελικό η "οικοδέσποινα" Μπουργκίνα Φάσο καλείται να αντιμετωπίσει την Αίγυπτο (ΕΤ-1 μαγνητοσκόπηση μετά τα μεσάνυχτα), ενώ στο άλλο παιχνίδι θα συγκρουστούν η Νότια Αφρική με τη Δημοκρατία του Κονγκό (πρώην Ζαϊρ).

Η Μπουργκίνα Φάσο απέκλεισε την Τυνησία με 8-7 στα πέναλτι (1-1 ο κανονικός αγώνας), η Αίγυπτος την Ακτή Ελεφαντοστού στα πέναλτι με 5-4 (0-0 κ.α.), η Νότια Αφρική το Μαρόκο με 2-0 και το Κονγκό το Καμερούν με 1-0.

ΒΟΛΕΪ
Σφραγίζει την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την κροατική Ακαντέμικαρ

Τη νίκη που θα του εξασφαλίσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο βόλεϊ, θέλει απόψε ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει στη Γλυφάδα (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) την κροατική Ακαντέμικαρ. Οι "ερυθρόλευκοι" που θα αγωνιστούν κομπλέ θέλουν νίκη με 3 - 0 και ταυτόχρονα να χάσει σετ η βελγική Λένικ στα Κανάρια για να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό του. Η Λένικ είναι πρώτη με 11 β. και 15 - 4 σετ, ενώ ο Ολυμπιακός με 11 β. έχει 15 - 5 σετ.

Χωρίς το βαθμολογικό άγχος, αφού έχει αποκλειστεί, ο Αρης στο Κύπελλο Πρωταθλητριών υποδέχεται στη Μίκρα (18.00 ΕΤ - 3) την ισπανική Αλμέρια ψάχνοντας μια νίκη γοήτρου.

Δύσκολη νίκη πήραν τα Βριλήσσια στο Χαλάνδρι απέναντι στη γιουγκοσλαβική Ούζιτσε με 3 - 2 (15 - 12, 16 - 17, 13 - 15, 15 - 8, 15 - 11), στο τελευταίο τους παιχνίδι στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

  • Οριστικά παρελθόν αποτελεί για τον ΠΑΟ ο Ιταλός προπονητής Ντανιέλε Μπανιόλι, που έκλεισε με την ιταλική Τρεβίζο.
Γ' ΕΘΝΙΚΗ - ΝΟΤΟΣ

Εύκολο θεωρητικά έργο έχει ο πρωτοπόρος του Νοτίου Ομίλου Αγ. Νικόλαος, στη σημερινή 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής. Το συγκρότημα του Λασιθίου θα αντιμετωπίσει τον Αιολικό και, εύκολα ή δύσκολα, αναμένεται να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Σημαντικό ματς θα γίνει και στο Μαρκόπουλο, όπου η ομώνυμη ομάδα που διεκδικεί την άνοδο θα φιλοξενήσει την ΕΑΡ που βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Κέρκυρα - Πύργος, Πάμισος - Αγ. Ελεούσα, Αγ. Νικόλαος - Αιολικός, Κόρινθος - Κερατσίνι, Αιγάλεω - Ιάλυσος, Αίγιο - Ναυπακτιακός, Μαρκό - ΕΑΡ. Ρεπό έχει ο Εργοτέλης.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 3 μμ.

ΑΕΚ
Κάλυψη σε Ντουμιτρίου

Μετά τις κραυγές και τις καταγγελίες κατά πάντων στην ΑΕΚ, επιτέλους ήρθε η ώρα της αυτοκριτικής. Ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΠΑΕ, Γ. Λεοντσινίδης, συζήτησε λοιπόν χτες με τους παίχτες κάτι περισσότερο από μιάμισι ώρα. Μεταξύ άλλων επισήμανε πως η ΠΑΕ είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της και ζήτησε να μάθει τι συμβαίνει "και δεν ανταποκρίνεστε τις τελευταίες αγωνιστικές στα καθήκοντά σας".

Οι ποδοσφαιριστές επικαλέστηκαν την ατυχία, τις απουσίες και το κυνήγι από τους διαιτητές. "Μας εκνευρίζουν, δεν μπορούμε να παίξουμε. Με το παραμικρό παίρνουμε κάρτα, μας έχουν σημαδεμένους. Μας αντιμετωπίζουν λες και είμαστε ο Εθνικός", ακούστηκε. Πάντως οι "κιτρινόμαυροι" ανέλαβαν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί και υποσχέθηκαν πως θα παλέψουν ώστε να κερδίσουν τους εναπομείναντες αγώνες.

Επίσης, παρείχαν ασπίδα προστασίας στον Ντουμιτρίου. Κάποιος ανέφερε χαρακτηριστικά: "είμαστε επαγγελματίες, δε χρειαζόμαστε προπονητή με βούρδουλα". Ανάλογη στάση κράτησε και ο πρόεδρος, Λ. Νικολάου, που επανέλαβε χτες πως "για την ΑΕΚ δεν υπάρχει θέμα προπονητή". Την κατάσταση συζήτησε σε συνεδρίασή του, παρουσία του προπονητή, και το ΔΣ της εταιρίας. Οι τόνοι διατηρήθηκαν χαμηλοί, κυρίως λόγω του επικείμενου ντέρμπι.

  • Ο Ρουμάνος τεχνικός μιλώντας στους παίχτες έκανε ατομικές παρατηρήσεις και επισήμανε την έλλειψη αγωνιστικής πειθαρχίας.
  • Σε φιλικό αγώνα η Μακάμπι Τελ Αβίβ κέρδισε τη Λοκομοτίβ 5 - 1.
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα είναι ο αντικαταστάτης του Ε. Μίχλαντ στο

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα είναι ο αντικαταστάτης του Ε. Μίκλαντ στο σημερινό παιχνίδι με τον Αρη

Β' ΕΘΝΙΚΗ
Βίοι παράλληλοι

Βίοι παράλληλοι για δυο προπονητές που είναι της ίδιας... σχολής. Ο Νίκος Αναστόπουλος πλήρωσε το "μάρμαρο" από τις αποτυχημένες εμφανίσεις του Παναιτωλικού στη Β Εθνική και ενώ η ομάδα του Αγρινίου ήταν το μεγάλο φαβορί, τώρα πολύ δύσκολα θα πάρει μια από τις τρεις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στη μεγάλη κατηγορία. Υποψήφιοι να αναλάβουν τους Αιτωλούς είναι οι Πέτρος Μίχος, Ανδρέας Μιχαλόπουλος και Νίκος Κόβης.

Εξάλλου στους Λύκους, ο Νίκος Αλέφαντος υπέβαλε την παραίτησή του μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από τον Εδεσσαϊκό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ