ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μεταναστεύει και ο Νταμπίζας

Επίσημη πρόταση από τη Νιούκαστλ με 630 εκατ. δρχ. Ο Ολυμπιακός ζητάει 200 εκατ. επιπλέον

Ο Νίκος Νταμπίζας ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Αγγλία και πιο συγκεκριμένα για το Νιούκαστλ, προκειμένου να ανταμώσει έναν παλιό γνώριμο από τα ελληνικά γήπεδα, τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Χτες οι "ανθρακωρύχοι" έκαναν επίσημη πρόταση στην Πειραϊκή ΠΑΕ, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ δίνουν 630 εκατομμύρια δραχμές για να αποκτήσουν το διεθνή αμυντικό. Από τη μεριά τους οι παράγοντες των "ερυθρολεύκων" δεν είναι αρχικά ικανοποιημένοι από την προσφορά της αγγλικής ομάδας και ζητούν κάτι... παραπάνω (γύρω στα 200 εκατομμύρια), ώστε να δώσουν την οριστική συγκατάβαση για τη μετακίνηση του Νταμπίζα στη Γηραιά Αλβιόνα.

Οσον αφορά τα χρήματα που θα πάρει ο παίκτης είναι 400 εκατομμύρια για 4ετές συμβόλαιο και μάλιστα έχει επέλθει τηλεφωνική συμφωνία των δυο πλευρών.

Οπως γίνεται αντιληπτό ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θα αποφασίσει οριστικά για τη "μοίρα" του, αφού η οικονομική διαφορά πρέπει λυθεί, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την παραχώρησή του.

Πάντως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο παίκτης είναι πιο κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στη Νιούκαστλ, μια και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δε βλέπει αρνητικά την υπόθεση, αφού πιστεύει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις (Αμανατίδης, Πουρσανίδης).

Η μεταγραφή αναμένεται γίνει ή όχι το πολύ μέχρι το τέλος της βδομάδας.Στον αγωνιστικό τομέα ο Μπάγεβιτς, ενόψει του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα με την Καλαμάτα, θα έχει στη διάθεσή του επιπλέον τρεις παίκτες. Πρόκειται για τους Μπόζινταρ Μπάντοβιτς που αποθεραπεύτηκε, Ηλία Πουρσανίδη και Γρηγόρη Γεωργάτο που εξέτισαν την ποινή τους. Ετοιμοπόλεμος πλέον είναι και ο Πίτερ Οφορίκουε και δεν αποκλείεται να αγωνιστεί ως αλλαγή, αν χρειαστεί, κόντρα στην παλιά του ομάδα.

ΗΡΑΚΛΗΣ
Αυτοκριτική Τσούμπα

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: "Είμαι αποκλειστικά υπεύθυνος για το γκολ που δεχτήκαμε από τον Παναθηναϊκό". Τάδε έφη Αριελ Τσούμπα, που ήταν αυτός που έκανε "δώρο" στον Θεοφύλακτο Νικολαϊδη, το γκολ που κράτησε τον Παναθηναϊκό στην υπόθεση πρόκριση. Ο αμυντικός του Ηρακλή ήταν απαρηγόρητος: "Με έφαγε η υπερβολική σιγουριά. Εδωσα την ευκαιρία στον αντίπαλό μας να μπει στο παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά πιστεύω ότι θα πάρουμε την πρόκριση από τον ΠΑΟ στο Ολυμπιακό στάδιο".

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παράσχος, τεχνικός ηγέτης του "Γηραιού", επισήμανε: "Χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία για ένα πρόωρο θρίαμβο. Η ρεβάνς θα είναι πολύ δύσκολη, όμως έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και πιστεύω ότι θα βρεθούμε εμείς στον τελικό".

Στο μεταξύ ο τραυματισμός του Ηλία Σαπάνη είναι αρκετά σοβαρός και έτσι ο ταλαντούχος επιθετικός θα μείνει εκτός γηπέδων για 20 μέρες.

Παραπέμπεται ο Στεφανόπουλος

Στην Πειθαρχική Επιτροπή Διαιτησίας παραπέμπεται ο διαιτητής του προχτεσινού αγώνα Πανιωνίου - ΠΑΟΚ, Στεφανόπουλος, που έκανε λάθος στη φάση του γκολ της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα βάζει με τη διαιτησία του κ. Στεφανόπουλου στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του παρατηρητή διαιτησίας, κ. Λαμπρόπουλου, ο Πειραιώτης ρέφερι δε θα γλιτώσει την παραπομπή. "Οπως έστρωσε θα κοιμηθεί", δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Ρευστά τα ιταλικά

Τα πολλά κέρδη είναι πολύ πιθανόν να κάνουν την εμφάνισή τους και στο δελτίο της ερχόμενης Κυριακής. Στους αγώνες της Α' Εθνικής υπάρχουν ορισμένα στάνταρ, όμως στους ιταλικούς αγώνες υπάρχει ρευστότητα. Ας δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά του "Ρ":

1. ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Οι "λόρδοι" βρίσκονται σε άσχημη βαθμολογική κατάσταση σε αντίθεση με τους "κυανέρυθρους" που είναι στη μέση της βαθμολογίας. Προτείνεται: 1

2. ΙΩΝΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ: Από τα γερά στάνταρ του δελτίου, αφού η ομάδα του Γιάτσεκ Γκμοχ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, σε αντίθεση με τη Σκόντα που είναι σε κάμψη. Προτείνεται: 1

3. ΚΑΒΑΛΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Αγώνας "ζωής και θανάτου" για τους δυο μονομάχους. Λόγω έδρας ο ΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο. Προτείνεται: 1,Χ

4. ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ενα ακόμη κρίσιμο ματς και για τους δυο αντιπάλους. Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς καλύτερος, όμως η "μαύρη θύελλα" δεν έχει πολλά περιθώρια απωλειών. Προτείνεται: 2,Χ

5. ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ: Μεγάλο ντέρμπι θα γίνει στο Καυτατζόγλειο, αφού ο κερδισμένος θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την έξοδό του στην Ευρώπη. Τριπλή παραλλαγή για καλό και για κακό. Προτείνεται: Χ,1,2

6. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΦΗ: Εύκολα ή δύσκολα οι "πράσινοι" αναμένεται να πάρουν τους βαθμούς της νίκης από τον αδύναμο φέτος ΟΦΗ. Από τα ακλόνητα στάνταρ. Προτείνεται: 1

7. ΕΘΝΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Μονόπλευρο το ενδιαφέρον, αφού οι Πειραιώτες είναι αυτοί που αναζητούν βαθμούς για να αποφύγουν το μοιραίο. Αδιάφορος βαθμολογικά ο Απόλλωνας, όμως τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα έχουν φέρει μουρμούρες. Προτείνεται: 1,2

8. ΒΙΤΣΕΝΤΖΑ - ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Οι γηπεδούχοι είναι σε πτώση, όμως και οι φιλοξενούμενοι δεν είναι ικανοί να απειλήσουν ουσιαστικά. Προτείνεται: 1

9. ΜΙΛΑΝ - ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Συνεχίζει τις μεταπτώσεις στην απόδοσή της η Μίλαν, όμως και οι Γενοβέζοι είναι ασταθείς. Προτείνεται: 1,Χ

10. ΜΠΑΡΙ - ΕΜΠΟΛΙ: Ισοδύναμες είναι οι δυο ομάδες και δίνουν μάχη για τη σωτηρία τους. Ισως η έδρα παίξει καθοριστικό ρόλο. Προτείνεται: 1

11. ΝΑΠΟΛΙ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Καταδικασμένοι είναι οι γηπεδούχοι που θα παίξουν για το γόητρό τους. Οι φιλοξενούμενοι είναι στη μέση του πίνακα και θα αγωνιστούν επίσης χωρίς άγχος. Προτείνεται: 1,2,Χ

12. ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μεγάλο ματς ανάμεσα στην πρωτοπόρο του Καμπιονάτο και την έκπληξη της διοργάνωσης Ούντινε. Η ισοπαλία έχει τον πρώτο λόγο. Προτείνεται: Χ

13. ΠΑΡΜΑ - ΙΝΤΕΡ: Αλλο ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Πάρμα είναι δυνατή στην έδρα της, όμως και οι "νερατζούρι" είναι ικανοί για όλα. Προτείνεται: Χ,2

Σ13: ΤΣΕΛΣΙ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Το συγκρότημα του Τζιανλούκα Βιάλι είναι το λογικό φαβορί και αναμένεται να επικρατήσει. Προτείνεται: 1

Ο 14ος

Επιστροφή Ζίκο στη "Σελεσάο"

Ο Αρτούρ Αντούνες Κοϊμπρα θα είναι ο βοηθός του Μάριο Ζάγκαλο στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, στα τελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου, το ερχόμενο καλοκαίρι στα γαλλικά γήπεδα. Και αν το πλήρες όνομά του δε σας λέει τίποτα, τότε αυτό με το οποίο έγινε γνωστός θα σας φέρει σίγουρα στη μνήμη έναν από τους μεγαλύτερους άσους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου την περασμένη δεκαετία.

Ο περίφημος λοιπόν Ζίκο θα είναι ο βοηθός του Ζάγκαλο στη "Σελεσάο", όπως ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία και η απόφαση αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στη χώρα του καφέ, καθώς ο "λευκός Πελέ", όπως είχε χαρακτηριστεί, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην πατρίδα του.

Ο Ζίκο ήταν ο ηγέτης της μεγάλης Βραζιλίας των Σόκρατες, Τονίνιο, Σερέζο, Φαλκάο, Εντερ, Ζούνιορ και των άλλων μεγάλων άσων στο Μουντιάλ της Ισπανίας το 1982. Μιας ομάδας που έμεινε στην ιστορία ως η μεγάλη άτυχη, αφού έπαιξε φανταστικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν κατάφερε να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια όπως της άξιζε.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Ανοιχτές ρεβάνς

Ανοιχτούς λογαριασμούς για όλες τις ομάδες άφησαν οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου όλοι έληξαν ισόπαλοι, ενώ χαρακτηρίστηκαν από το μέτριο θέαμα και τη φτωχή συγκομιδή σε γκολ.

Η μεγαλύτερη έκπληξη έγινε στο "Ντέλε Αλμπι" του Τορίνο όπου η ευχάριστη έκπληξη της πρώτης φάσης, Ντιναμό Κιέβου, απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία από τη Γιουβέντους 1-1, αποδεικνύοντας ότι κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η πορεία της μέχρι τώρα. Ετσι οι Ουκρανοί έχουν πλέον το πρώτο λόγο στη ρεβάνς στο Κίεβο. Για την ομάδα του Λομπανόφσκι το σκορ άνοιξε στο 57 ο Γκούσιν, ενώ οι Ιταλοί ισοφάρισαν στο 76 με τον Πίπο Ινζάγκι.

Από κει και πέρα σημαντικό βήμα για την πρόκριση έκανε και η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 στη Γερμανία, με αντίπαλο τη Λεβερκούζεν. Οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ στο 18 με τον Μπάινλχ, ενώ οι Μαδριλένοι ισοφάρισαν στο 74 με τον Καράμπε.

Χωρίς γκολ έληξε ο γερμανικός εμφύλιος μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Ντόρτμουντ, αφού παρά τις απανωτές επιθετικές ενέργειες των Βαυαρών, ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ, Στέφαν Κλος, ήταν ανίκητος, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Στο μηδέν κόλλησε και ο αγώνας στο Πρικγιπάτο μεταξύ της Μονακό και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους Αγγλους να συγκεντρώνουν πλέον τα περισσότερα πλεονεκτήματα για την πρόκριση, λόγω της ρεβάνς στο "Ολντ Τράφορντ".

ΣΤΙΒΟΣ
Τρεις στο Παγκόσμιο Ανωμάλου

Με δύο αθλητές και μια αθλήτρια θα εκπροσωπηθεί ο ελληνικός στίβος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στο Μαρακές. Στο Μαρόκο θα πάνε ο Νότης Παπούλιας, ο Παναγιώτης Χαραμής και η Μαρία Πολύζου. Αρχικά είχε δηλωθεί η Χρυσοστομία Ιακώβου, που όμως στη συνέχεια αναίρεσε την απόφασή της να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο.

  • Στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου (15 Μάρτη στα Σκόπια) θα πάρουν μέρος ο Νίκος Πόλλιας και η Κατερίνα Φωτοπούλου.
  • Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ με ομόφωνη απόφασή του εξέφρασε δημόσια συγχαρητήρια στους αθλητές και προπονητές για την επιτυχή εμφάνιση της ελληνικής ομάδας στη Βαλένθια.
  • Την Κυριακή 8 Μάρτη θα γίνει στη Φιλοθέη το πανελλήνιο πρωτάθλημα 50χλμ βάδην ανδρών. Η εκκίνηση θα γίνει στις 8πμ από το γυμναστήριο της Φιλοθέης.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ