ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΛΜΠΑ - ΠΑΟΚ 104 - 71
Βατερλό στο Βερολίνο...

Τραγικός ο Δικέφαλος έστειλε την Αλμπα αντίπαλο της ΑΕΚ στην επόμενη φάση

Πτώση με πάταγο του ΠΑΟΚ στο Βερολίνο και Βατερλό για τον Σβι Σερφ. Στο καθοριστικότερο παιχνίδι της περιόδου, οι Θεσσαλονικείς παρουσίασαν το χειρότερο εαυτό τους. Από το ξεκίνημα τίποτα δεν πήγε καλά. Ο,τι σχεδίασε ο ισραηλινός προπονητής, συνέβη το αντίθετο. Να σταματήσει τους Καράσεφ, Αλέξις υπολόγιζε κι οι δυο τους του φόρτωσαν 43 πόντους. Τον Χάρνις ήθελε να κρατήσει... εκτός αγώνα κι ο τελευταίος όχι μόνο σημείωσε 22 πόντους, αλλά αχρήστευσε και τον Στογιάκοβιτς. Χαμηλό σκορ για να έχουμε ελπίδες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο είχε πει και στο ημίχρονο η ομάδα του δέχτηκε 53 πόντους (53 - 30). Αυτός δεν ήταν αποχαιρετισμός στα όπλα αλλά πραγματική πανωλεθρία. Η Ευρώπη τελείωσε για φέτος. Η Αλμπα... σκότωνε από την περιφέρεια και δεν είχε καμιά σχέση με την ομάδα που είδαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Ο Νικολαϊδης ταλαιπωρήθηκε από τον Καράσεφ, οι Βελπ, Αλέξις κυριάρχησαν κοντά στη ρακέτα και η πρόκριση στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκα ήρθε ευκολότερα του αναμενομένου με 104 - 71. Επόμενος αντίπαλος της Αλμπα θα είναι η ΑΕΚ. Ο Γ. Ιωαννίδης από το χτεσινό παιχνίδι ασφαλώς και θα έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα, αν και γνωρίζει καλά τη γερμανική ομάδα την οποία αντιμετώπισε στην προκριματική φάση. Στις 24 Μαρτίου οι παίκτες της Αλμπα θα έρθουν στην Αθήνα με στόχο να σπάσουν το πλεονέκτημα έδρας. Είναι όμως μάλλον απίθανο η ΑΕΚ να παίξει τόσο αδύναμα και απείθαρχα, όπως παρουσιάστηκε χτες στο Βερολίνο ο ΠΑΟΚ.

ΑΛΜΠΑ: Λούτκε 3 (1), Χάρνις 22 (3), Πέσιτς 9 (1), Βελπ 10 (1), Αριγκμπάμπου 5, Χάμινγκ 2, Αλέξις 15 (1), Μπογκόγεβιτς 10, Καράσεφ 28 (4). ΠΑΟΚ: Νικολαϊδης 7 (1), Κακιούσης 7, Στογιάκοβιτς 9 (1), Μπαλογιάννης, Περάλ, Ρόουαν 13 (1), Μοράλες 2, Μακ Ρέι 8, Σάκλεφορντ 18, Γιαννούλης 7.

Τα άλλα παιχνίδια
  • Η ΤΣΣΚΑ και η Τιμσίστεμ Μπολόνια συμπλήρωσαν την οκτάδα. Οι Ρώσοι επικράτησαν στη Μόσχα της Μπαρτσελόνα με 88 - 76, αφήνοντας χωρίς εκπρόσωπο στο φάιναλ φορ τη διοργανώτρια Ισπανία. Η Τιμσίστεμ επικράτησε στην έδρα της της Μακάμπι με 68 - 65. Στην προημιτελική φάση θα παίξουν: ΑΕΚ - Αλμπα, Παρτιζάν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κίντερ Μπολόνια - Τιμσίστεμ Μπολόνια και Τρεβίζο -Εφές Πίλσεν.
ΣΤΙΒΟΣ
Πριμ στους πρωταθλητές, περικοπές στα σωματεία

Οι πρωταθλητές που κατοχύρωσαν το δικαίωμα πριμ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, επισκέφτηκαν χτες μαζί με τους προπονητές τους και την ηγεσία του ΣΕΓΑΣ, τον υφυπουργό Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα. Ποσά δεν ανακοινώθηκαν, αν και έγινε γνωστό ότι το χρυσό μετάλλιο (Παυλακάκης) θα πάρει 20 εκατ. δρχ., το χάλκινο (Κόφφα) 10 εκατ. ενώ αντίστοιχα θα είναι τα ποσά για τους υπόλοιπους που μπήκαν στον τελικό. Οι προπονητές θα πάρουν τα μισά ποσά, ενώ θα τους κρατηθεί και 45% από την εφορία.

Ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι "μέχρι να πάνε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Βουδαπέστη, η Πολιτεία θα έχει εκπληρώσει το χρέος απέναντί τους". Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΓΑ ανέλαβε να καλύψει και το πριμ του ΣΕΓΑΣ προς τους πρωταθλητές, καθώς το ταμείο της ομοσπονδίας είναι προ καιρού... μείον.

"Στη Βαλένθια είχαμε σημαντικές επιτυχίες και ελπίζω ότι θα συνεχιστούν στη Βουδαπέστη. Ο στίβος ανεβάζει ψηλά τον αθλητισμό και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή" δήλωσε ο Ανδρ. Φούρας. "Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού γιατί έδωσε την αίσθηση ότι γνωρίζει να αποτιμά την αξία των προσπαθειών και των επιτυχιών αθλητών και προπονητών, όπως επίσης και για την υπόσχεση να στηρίξει τη διοίκηση της ομοσπονδίας στην επίλυση των προβλημάτων της", τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Β. Σεβαστής. Δεν έγινε γνωστό τι υποσχέσεις έδωσε ο υφυπουργός στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ. Στα σωματεία πάντως επικρατεί αναβρασμός, καθώς η ΓΓΑ περιέκοψε τις έτσι κι αλλιώς πενιχρές επιχορηγήσεις, κατά 50%. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι πρωταθλητές Κ. Κόφφα, Ολγα Βασδέκη, Κ. Θάνου, Χρ. Ιακώβου, Αγγ. Παυλακάκης, Λ. Παπακώστας και οι προπονητές Τσέκος, Ευαγγελόπουλος, Πομάνσκι και Ζαχαρογιαννης.

Κύπελλο Κόρατς

Ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου και η Βαρέζε θα αναμετρηθούν στο διπλό τελικό του Κυπέλλου Κόρατς. Στην ημιτελική φάση ο Ερυθρός Αστέρας ηττήθηκε στη Γαλλία από τη Σολέ με 74 - 96, αλλά το 81 - 49 του πρώτου αγώνα ήταν αρκετό να του χαρίσει την πρόκριση. Στο δεύτερο ζευγάρι, η Βερόνα ηττήθηκε στη Ρώμη από την τοπική ομάδα με 70 - 72, είχε όμως κερδίσει στην έδρα της με 96 - 82. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 25 Μαρτίου στη Βερόνα και ο επαναληπτικός την 1η Απριλίου στο Βελιγράδι.

ΑΕΚ
Αντίπαλος και ο χειμώνας

Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Μόσχα προβληματίζουν τους "κιτρινόμαυρους" ενόψει του επαναληπτικού αγώνα με τη Λοκομοτίβ για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη που ακόμα και οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Ενδεικτικό είναι πως αναβλήθηκε ο αυριανός αγώνας κυπέλλου Λοκομοτίβ - Τορπέντο. Το αεροδρόμιο είναι κλειστό και το θερμόμετρο δείχνει -18 βαθμούς κελσίου.

Ετσι λοιπόν ο Ντουμιτρίου θεώρησε σωστό να προετοιμάσει ψυχολογικά τους παίχτες του. "Πρέπει να είστε έτοιμοι για όλα. Ο καιρός είναι κακός, αλλά μη φοβάστε, μπορούμε να τα καταφέρουμε", είπε μεταξύ άλλων. Η αποστολή θα πάρει μαζί της ειδικά παπούτσια για πάγο, αν και σήμερα θα υπάρξει επικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ για να δουν τι μέλλει γενέσθαι.

Του επαναληπτικού όμως προηγείται η αναμέτρηση στη Ν. Σμύρνη. Ο Ρουμάνος μάλλον θα δοκιμάσει, ενόψει Λοκομοτίβ, ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Καλιτζάκη - Κωστένογλου, που εξέτισαν την ποινή τους.

Στο μεταξύ ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΠΑΕ, Γ. Λεοντσινίδης, μ' αλλεπάλληλες δηλώσεις χτες προσπάθησε ν' αναστρέψει το κλίμα που 'χει δημιουργηθεί στο "δικέφαλο". "Δεν τέθηκε ποτέ θέμα απομάκρυνσης του κυρίου Ντουμιτρίου. Αν πέρασε τέτοιο μήνυμα, δικό μου το λάθος. Ισως ήταν και η ένταση της στιγμής από ένα εντελώς αναπάντεχο αποτέλεσμα" υποστήριξε. Ανέφερε ακόμα ότι "η περίοδος που θα 'ρθουν μεγάλα ονόματα στην ΑΕΚ είναι το καλοκαίρι. Δεν έχει σημασία αν η ΑΕΚ θα βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ ή όχι. Οι μετεγγραφές θα γίνουν".

Καταδίκη στα λόγια

Η ΕΠΟ για τα απαράδεκτα επεισόδια στην ΕΠΑΕ

Με μια ανακοίνωση, περισσότερο διαφοροποίησης και αποποίησης ευθυνών, παρά της αναγκαίας παρέμβασης, το ΔΣ της ΕΠΟ προσπέρασε την απαράδεκτη συμπεριφορά των Β. Μητρόπουλου, Αλ. Κούγια. Οι, βάσει νόμου, υπεύθυνοι του ποδοσφαίρου αρκούνται σε φραστικές καταδίκες, αποφεύγοντας να πάρουν μέτρα όπως, λ.χ., παραπομπή στις αρμόδιες πειθαρχικές επιτροπές.

"Το ελληνικό ποδόσφαιρο νιώθει αγανάκτηση για τα όσα διαμείφθησαν στο περιθώριο (!!) της τελευταίας συνεδρίασης στο ΔΣ της ΕΠΑΕ" αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Κατά τ' άλλα, στο ΔΣ της ΕΠΟ ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας (ΕΔ) Β. Βουράκης, παραδέχτηκε πως αυτός και οι συνεργάτες του δεν είναι σε θέση να ελέγξουν την ποιότητα των διαιτητών!! "Η ΕΔ είναι μπάχαλο εντελώς. Δεν μπορούμε να βρούμε στοιχεία για κανένα διαιτητή" ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετικές καταγγελίες. Ζήτησε λοιπόν να γίνει μηχανοργάνωση.

ΒΟΛΕΪ
Στόχος ο τελικός

Στο Κούνεο ο Ολυμπιακός για το φάιναλ - φορ του Κυπέλλου Κυπελλούχων

Με στόχο την πρόκριση στον τελικό και όνειρο την κατάκτηση του τροπαίου έφυγε χτες για το Κούνεο και το φάιναλ-φορ του Κυπέλλου Κυπελλούχων ο Ολυμπιακός. Πρώτος αντίπαλός του, στον ημιτελικό του Σαββάτου, είναι η πορτογαλική Καστέλο Ντα Μάια, μια ομάδα χωρίς μεγάλες περγαμηνές. Ο Τζιαν Πάολο Μοντάλι όμως προειδοποιεί: "Είναι μια ομάδα δύσκολη. Παίζει με έξι ξένους, αφού έχει στις τάξεις της τέσσερις "πορτογαλοποιημένους" Βραζιλιάνους. Οι πιθανότητες είναι 50-50". Αν οι "ερυθρόλευκοι" προκριθούν στον τελικό, θα αντιμετωπίσουν, εκτός απροόπτου, την ιταλική Κούνεο. Ο Μοντάλι ξέρει τη δυναμικότητα των Ιταλών: "Η Κούνεο έχει μεγάλη διαφορά με τον Ολυμπιακό. Ομως εμείς κάνουμε όνειρα, αφού δεν κοστίζουν τίποτα".

  • Στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής των γυναικών ο ΠΑΟ κέρδισε στη Λεωφόρο το Φιλαθλητικό με 3-0 (16-14, 15-8, 15-13). Οι "πράσινες" κινδύνεψαν στο πρώτο σετ, όταν οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 14-5! Στη βαθμολογία ο Φιλαθλητικός παραμένει στη 2η θέση με 35β. και ο ΠΑΟ στην τρίτη με 34β.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ