Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Πριμ στους πρωταθλητές, περικοπές στα σωματεία

Οι πρωταθλητές που κατοχύρωσαν το δικαίωμα πριμ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, επισκέφτηκαν χτες μαζί με τους προπονητές τους και την ηγεσία του ΣΕΓΑΣ, τον υφυπουργό Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα. Ποσά δεν ανακοινώθηκαν, αν και έγινε γνωστό ότι το χρυσό μετάλλιο (Παυλακάκης) θα πάρει 20 εκατ. δρχ., το χάλκινο (Κόφφα) 10 εκατ. ενώ αντίστοιχα θα είναι τα ποσά για τους υπόλοιπους που μπήκαν στον τελικό. Οι προπονητές θα πάρουν τα μισά ποσά, ενώ θα τους κρατηθεί και 45% από την εφορία.

Ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι "μέχρι να πάνε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Βουδαπέστη, η Πολιτεία θα έχει εκπληρώσει το χρέος απέναντί τους". Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΓΑ ανέλαβε να καλύψει και το πριμ του ΣΕΓΑΣ προς τους πρωταθλητές, καθώς το ταμείο της ομοσπονδίας είναι προ καιρού... μείον.

"Στη Βαλένθια είχαμε σημαντικές επιτυχίες και ελπίζω ότι θα συνεχιστούν στη Βουδαπέστη. Ο στίβος ανεβάζει ψηλά τον αθλητισμό και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή" δήλωσε ο Ανδρ. Φούρας. "Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού γιατί έδωσε την αίσθηση ότι γνωρίζει να αποτιμά την αξία των προσπαθειών και των επιτυχιών αθλητών και προπονητών, όπως επίσης και για την υπόσχεση να στηρίξει τη διοίκηση της ομοσπονδίας στην επίλυση των προβλημάτων της", τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Β. Σεβαστής. Δεν έγινε γνωστό τι υποσχέσεις έδωσε ο υφυπουργός στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ. Στα σωματεία πάντως επικρατεί αναβρασμός, καθώς η ΓΓΑ περιέκοψε τις έτσι κι αλλιώς πενιχρές επιχορηγήσεις, κατά 50%. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι πρωταθλητές Κ. Κόφφα, Ολγα Βασδέκη, Κ. Θάνου, Χρ. Ιακώβου, Αγγ. Παυλακάκης, Λ. Παπακώστας και οι προπονητές Τσέκος, Ευαγγελόπουλος, Πομάνσκι και Ζαχαρογιαννης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ